‘OKULUMA SAHİP ÇIKIYORUM’

GÜNDEM 12.09.2019 - 17:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2578+ kez okundu.
 

‘OKULUMA SAHİP ÇIKIYORUM’

Bakımsızlıktan ve ilgisizlikten eğitim verilemeyecek kapasiteye gelen Gazi Ortaokulu için yaptığımız çağrıya okulun ilk öğrencilerinden ve eski mezunlarından Giresun Barosu eski Başkanı Av. Şansal Dikmen’den destek geldi.
1948 yılında Bulancak’ın ilk Türk Okulu olarak açılan ve o dönemler ismi Atatürk İlkokulu olan bugünkü ismiyle Gazi Ortaokulunun ilk öğrencilerinden ve ilk mezunlarından olan Giresun Barosu eski Başkanı Av. Şansal Dikmen, ‘Okuluma Sahip Çıkıyorum’ diyerek Atatürk(Gazi) İlkokulu’na herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Gazi Ortaokulunun o zaman ki isminin Atatürk İlkokulu olduğunu ifade eden Av. Şansal Dikmen, “Ben 1953 yılında Atatürk İlkokulundan mezun oldum. Şimdi ki Barbaros İlkokulunun adı Merkez İlkokulu idi ve o okul rumlardan kalma bir okuldu. Atatürk İlkokulunun olduğu yerde eski kilise bulunuyordu. Orası yıkılıp yerine Atatürk İlkokulu yapılmıştı. Bizde 3 – 4 sınıf olarak arkadaşlarımızla birlikte Atatürk İlkokuluna yani Gazi Ortaokuluna nakil olduk. Daha sonra okulumuza neden Gazi İlkokulu denildiğini de bilmiyorum. Şuanda bu ayrı bir konu fakat bu okulun ilk öğrencilerinden ve ilk mezunlarından biri olarak okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin eski haliyle yeniden restorasyona uğramasını ve eğitime devam edilmesini istiyorum.  Burası hem tarihi ile hem geçmiş ile hem de mezunları ile mükemmel başarılara ulaşmış bir okuldur. Şuanda okulumuzdan atıl bir bina gibi bahsedilmesi ya da sahip çıkılmaması büyük bir ayıptır. Ben eski bir Atatürk İlkokulu şimdi ki ismiyle Gazi Ortaokulu mezunu olarak yetkililere ve bu okulun her bir köşesinde geçmişe dönük mazisi olan mezun arkadaşlarıma sesleniyor ve; ‘Okulumuza sahip çıkalım’ diyorum. Bu okul tarihiyle ve geçmişiyle bizim okulumuzdur” diye konuştu.
Bakımsızlıktan ve ilgisizlikten eğitim verilemeyecek kapasiteye gelen Gazi Ortaokulu için yaptığımız çağrıya okulun ilk öğrencilerinden ve eski mezunlarından Giresun Barosu eski Başkanı Av. Şansal Dikmen’den destek geldi.

1948 yılında Bulancak’ın ilk Türk Okulu olarak açılan ve o dönemler ismi Atatürk İlkokulu olan bugünkü ismiyle Gazi Ortaokulunun ilk öğrencilerinden ve ilk mezunlarından olan Giresun Barosu eski Başkanı Av. Şansal Dikmen, ‘Okuluma Sahip Çıkıyorum’ diyerek Atatürk(Gazi) İlkokulu’na herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Gazi Ortaokulunun o zaman ki isminin Atatürk İlkokulu olduğunu ifade eden Av. Şansal Dikmen, “Ben 1953 yılında Atatürk İlkokulundan mezun oldum. Şimdi ki Barbaros İlkokulunun adı Merkez İlkokulu idi ve o okul rumlardan kalma bir okuldu. Atatürk İlkokulunun olduğu yerde eski kilise bulunuyordu. Orası yıkılıp yerine Atatürk İlkokulu yapılmıştı. Bizde 3 – 4 sınıf olarak arkadaşlarımızla birlikte Atatürk İlkokuluna yani Gazi Ortaokuluna nakil olduk. Daha sonra okulumuza neden Gazi İlkokulu denildiğini de bilmiyorum. Şuanda bu ayrı bir konu fakat bu okulun ilk öğrencilerinden ve ilk mezunlarından biri olarak okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin eski haliyle yeniden restorasyona uğramasını ve eğitime devam edilmesini istiyorum.  Burası hem tarihi ile hem geçmiş ile hem de mezunları ile mükemmel başarılara ulaşmış bir okuldur. Şuanda okulumuzdan atıl bir bina gibi bahsedilmesi ya da sahip çıkılmaması büyük bir ayıptır. Ben eski bir Atatürk İlkokulu şimdi ki ismiyle Gazi Ortaokulu mezunu olarak yetkililere ve bu okulun her bir köşesinde geçmişe dönük mazisi olan mezun arkadaşlarıma sesleniyor ve; ‘Okulumuza sahip çıkalım’ diyorum. Bu okul tarihiyle ve geçmişiyle bizim okulumuzdur” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.