OKUL SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM BAŞLADI

GÜNDEM 19.07.2019 - 17:31, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2895+ kez okundu.
 

OKUL SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM BAŞLADI

Okul servis şoförlerine zorunlu hale gelen ve 2020 yılından itibaren belgesi olmayanların okul servis işi yapamayacağı Mesleki Yeterlilik Belge süreciyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası uzmanları tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Espiye İlçe Emniyet Müdürlüğü amirleri de iştirak etti. Son yıllarda okul servislerine yönelik yapılan uygulamalar çerçevesinde İçişleri Bakanlığı tarafından zorunlu olarak aranacak belgeler kapsamında yer alan Okul Servis Aracı Şoförü Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkında bilgi verildi. 03.09.2020 tarihinden itibaren özel yada Milli Eğitim Bakanlığı taşımalı sisteminde okul servis şoförlerinde aranacak olan belge sürecinin Giresun’da başlatıldığını ve okul sezonu öncesi belge sürecine Espiye ilçesinin pilot bölge olarak seçilmek kaydıyla başlanıldığına değinen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, belge sürecinden şoförlerin mağdur olmadan çıkabilmesi adına Ağustos ayı içinde sınav yapılacağını ifade ettiler. Toplantıya Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Azmi Bük’te katıldı ve süreç hakkında değerlendirme de bulundu.  
Okul servis şoförlerine zorunlu hale gelen ve 2020 yılından itibaren belgesi olmayanların okul servis işi yapamayacağı Mesleki Yeterlilik Belge süreciyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası uzmanları tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Espiye İlçe Emniyet Müdürlüğü amirleri de iştirak etti.

Son yıllarda okul servislerine yönelik yapılan uygulamalar çerçevesinde İçişleri Bakanlığı tarafından zorunlu olarak aranacak belgeler kapsamında yer alan Okul Servis Aracı Şoförü Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkında bilgi verildi.
03.09.2020 tarihinden itibaren özel yada Milli Eğitim Bakanlığı taşımalı sisteminde okul servis şoförlerinde aranacak olan belge sürecinin Giresun’da başlatıldığını ve okul sezonu öncesi belge sürecine Espiye ilçesinin pilot bölge olarak seçilmek kaydıyla başlanıldığına değinen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, belge sürecinden şoförlerin mağdur olmadan çıkabilmesi adına Ağustos ayı içinde sınav yapılacağını ifade ettiler.

Toplantıya Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Azmi Bük’te katıldı ve süreç hakkında değerlendirme de bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.