Okul kantinleri denetleniyor

GÜNDEM 30.04.2019 - 16:44, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3453+ kez okundu.
 

Okul kantinleri denetleniyor

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ‘Giresun ili genelinde okullarda kantin denetimleri devam etmektedir.
Tüm yıl boyunca aksamadan süren denetimlerde işletme sahiplerine ve çalışanlara gıda güvenliği, personel hijyeni ve kayıt belgesi alma zorunluluğu konularında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Çocuklarımızın sağlığı açısından önem arz eden okul kantinleri ve yemekhanelerinin denetimleri İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce oluşturulan komisyon marifetiyle titizlikle yapılmaktadır. Bu kapsamda yapılan denetimlerde  İl ve ilçelerimizde okul kantinlerinin yanı sıra okul çevresindeki öğrencilerin yararlandığı gıda satış ve toplu tüketim  yerleri denetlenmektedir. Yapılan denetimlerde asgari, teknik ve hijyenik şartların kontrolünün yanı sıra okul kantinlerinde satışı yasak olan, gazlı içecekler, kızartmalar, cipsler, çikolata türleri, şekerleme ürünleri, tatlandırıcı içeren yiyecek ve içecekler, kafein içeren içecekler ve kremalı, çikolata dolgulu, jöleli, kekler ve pastalar gibi ürünlerin satışlarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilmiştir. Denetimlerde eksikleri tespit edilen işletmelere süre verilmekte ve  bu müddet içerisinde eksiklerini tamamlamayan işyerlerine gerekli cezai işlem uygulanmaktadır. Güvenilir gıda hedefimize ulaşabilmemiz için; halkımızın da ALO 174 GIDA hattını arayarak gördükleri olumsuzlukları bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır.  
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ‘Giresun ili genelinde okullarda kantin denetimleri devam etmektedir.

Tüm yıl boyunca aksamadan süren denetimlerde işletme sahiplerine ve çalışanlara gıda güvenliği, personel hijyeni ve kayıt belgesi alma zorunluluğu konularında bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Çocuklarımızın sağlığı açısından önem arz eden okul kantinleri ve yemekhanelerinin denetimleri İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce oluşturulan komisyon marifetiyle titizlikle yapılmaktadır. Bu kapsamda yapılan denetimlerde  İl ve ilçelerimizde okul kantinlerinin yanı sıra okul çevresindeki öğrencilerin yararlandığı gıda satış ve toplu tüketim  yerleri denetlenmektedir.

Yapılan denetimlerde asgari, teknik ve hijyenik şartların kontrolünün yanı sıra okul kantinlerinde satışı yasak olan, gazlı içecekler, kızartmalar, cipsler, çikolata türleri, şekerleme ürünleri, tatlandırıcı içeren yiyecek ve içecekler, kafein içeren içecekler ve kremalı, çikolata dolgulu, jöleli, kekler ve pastalar gibi ürünlerin satışlarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilmiştir.

Denetimlerde eksikleri tespit edilen işletmelere süre verilmekte ve  bu müddet içerisinde eksiklerini tamamlamayan işyerlerine gerekli cezai işlem uygulanmaktadır. Güvenilir gıda hedefimize ulaşabilmemiz için; halkımızın da ALO 174 GIDA hattını arayarak gördükleri olumsuzlukları bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.