‘Öğrenmenin yaşı yoktur’ sözünün örneği oldu

GÜNDEM 19.06.2019 - 09:28, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4189+ kez okundu.
 

‘Öğrenmenin yaşı yoktur’ sözünün örneği oldu

Giresun Üniversitesi'ne bağlı Şebinkarahisar Feyzi Kıraç Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nun bu yılki birincisi Ayşenur Aydın oldu.
17 yaşında bir çocuk annesi olan 40 yaşındaki Ayşenur Aydın, "Öğrenmenin yaşı yoktur" gerçeğini bir kez daha görünür kılarak hem okulunun hem de bölümü olan Moda Tasarım'ın birincisi olarak üniversitenin kütüğüne adını yazdırmanın mutluluğunu yaşadı. Giresun merkezde yaşayan Ayşenur Aydın, aile sorumluluğunun yanında,  okulun sorumluluğunu da yüklenerek, topluma verdiği mesajla örnek oldu. Mezuniyet konuşmasında özellikle Atatürk'ün eğitime verdiği öneme vurgu yapan Ayşenur Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü; Sayın Protokol, değerli hocalarım, kıymetli misafirler ve sevgili arkadaşlarım 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu konuşmayı arkadaşlarım adına yapmaktan büyük bir onur ve gurur duyarım. Ben Ayşenur Aydın, 40 yaşındayım, evliyim, 17 Yaşında bir oğlum var. Hayattaki gayem oğlumu en iyi şekilde yetiştirmek ve eğitim hayatında ona iyi bir rol model olabilmekti. Bu amaçla başladığım bu yolda bugün burada karşınızdayım. Benim için hayattaki en önemli olgu eğitimdir. Eğitim formal yada informal şekilde hayat boyu devam eden, Kişinin hayatında istendik davranışlar meydana getiren bir süreçtir. İstendik sözcüğünün altını çizmek istiyorum. Çünkü gerçekten bir şeyler başarmak istediğimizde önümüze çıkan her problemi aşmak için gerekli olan enerjiyi ve gücü kendinizde buluyorsunuz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimdir ki, bir Milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; Ya da esaret ve sefalete terk eder.’ Sözünde de anlaşıldığı gibi iyi bir eğitimle yetişmiş gençlerin toplumu daha üst seviyelere taşıyacağının bilinciyle hem bir anne olarak hem de bu büyük Türk Milletinin bir ferdi olarak öğrenmekten, sorgulamaktan, araştırmaktan asla vazgeçmeyeceğim. 4 Yıllık zorlu bir sürecin sonuna geldiğimiz bugün artık mezun oluyoruz. Bundan sonra çok daha zorlu, Çok daha çalışmamız gereken hayat bizleri bekliyor’ dedi.
Giresun Üniversitesi'ne bağlı Şebinkarahisar Feyzi Kıraç Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nun bu yılki birincisi Ayşenur Aydın oldu.

17 yaşında bir çocuk annesi olan 40 yaşındaki Ayşenur Aydın, "Öğrenmenin yaşı yoktur" gerçeğini bir kez daha görünür kılarak hem okulunun hem de bölümü olan Moda Tasarım'ın birincisi olarak üniversitenin kütüğüne adını yazdırmanın mutluluğunu yaşadı.

Giresun merkezde yaşayan Ayşenur Aydın, aile sorumluluğunun yanında,  okulun sorumluluğunu da yüklenerek, topluma verdiği mesajla örnek oldu.

Mezuniyet konuşmasında özellikle Atatürk'ün eğitime verdiği öneme vurgu yapan Ayşenur Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü; Sayın Protokol, değerli hocalarım, kıymetli misafirler ve sevgili arkadaşlarım 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu konuşmayı arkadaşlarım adına yapmaktan büyük bir onur ve gurur duyarım. Ben Ayşenur Aydın, 40 yaşındayım, evliyim, 17 Yaşında bir oğlum var. Hayattaki gayem oğlumu en iyi şekilde yetiştirmek ve eğitim hayatında ona iyi bir rol model olabilmekti. Bu amaçla başladığım bu yolda bugün burada karşınızdayım. Benim için hayattaki en önemli olgu eğitimdir. Eğitim formal yada informal şekilde hayat boyu devam eden, Kişinin hayatında istendik davranışlar meydana getiren bir süreçtir. İstendik sözcüğünün altını çizmek istiyorum. Çünkü gerçekten bir şeyler başarmak istediğimizde önümüze çıkan her problemi aşmak için gerekli olan enerjiyi ve gücü kendinizde buluyorsunuz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimdir ki, bir Milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; Ya da esaret ve sefalete terk eder.’ Sözünde de anlaşıldığı gibi iyi bir eğitimle yetişmiş gençlerin toplumu daha üst seviyelere taşıyacağının bilinciyle hem bir anne olarak hem de bu büyük Türk Milletinin bir ferdi olarak öğrenmekten, sorgulamaktan, araştırmaktan asla vazgeçmeyeceğim. 4 Yıllık zorlu bir sürecin sonuna geldiğimiz bugün artık mezun oluyoruz. Bundan sonra çok daha zorlu, Çok daha çalışmamız gereken hayat bizleri bekliyor’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.