ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN DUYGULANDIRAN KLİP

GÜNDEM 12.03.2020 - 17:36, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3626+ kez okundu.
 

ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN DUYGULANDIRAN KLİP

İstiklâl Marşı'nın Kabulü'nün 99. Yılı münasebetiyle Sabiha Raşit İlköğretim Okulu'nda bir etkinlik düzenlendi.
12 Mart 2020 tarihinde İstiklâl Marşı'nın Kabulü'nün 99. Yılı için Sabiha Raşit İlköğretim Okulu 2/B Sınıfı Öğretmeni Nilüfer Gümüşkaya'nın organize edip yönettiği bir klip gerçekleştirildi. Sınıf öğrenci ve velileri İstiklal Marşı'nın her bir dizesi için, ayrı ayrı mekanlarda sesleniş yaparak bir klip oluşturdular. Günler öncesinden hazırlıkların yapıldığı klip sürpriz olarak diğer öğretmen, mülki amir ve velilerle paylaşılırken,  okul içerisinde de televizyondan gösterildi. Klipte ‘Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli’ dizesini seslendiren velinin, sözlerini İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'un mezarı başında söylemesi takdire şayandı. Klibin yönetmenliğini yapan sınıf öğretmeni Nilüfer Gümüşkaya ise “İstiklal ve istikbal mücadelemizin en zor olduğu dönemlerde yüreği vatan-millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı, aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur. Milli birlik ve beraberliğimizi, bağımsızlığa olan tutkumuzu ortaya koyan İstiklal Marşı, bugünlerde ihtiyaç duyduğumuz 'milli mutabakat metni'dir. Bu vesile ile milletimizin kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü kutluyor; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyor, hazırladığımız klipte rol alan tüm öğrenci ve velilere teşekkür ediyorum” dedi.
İstiklâl Marşı'nın Kabulü'nün 99. Yılı münasebetiyle Sabiha Raşit İlköğretim Okulu'nda bir etkinlik düzenlendi.

12 Mart 2020 tarihinde İstiklâl Marşı'nın Kabulü'nün 99. Yılı için Sabiha Raşit İlköğretim Okulu 2/B Sınıfı Öğretmeni Nilüfer Gümüşkaya'nın organize edip yönettiği bir klip gerçekleştirildi. Sınıf öğrenci ve velileri İstiklal Marşı'nın her bir dizesi için, ayrı ayrı mekanlarda sesleniş yaparak bir klip oluşturdular. Günler öncesinden hazırlıkların yapıldığı klip sürpriz olarak diğer öğretmen, mülki amir ve velilerle paylaşılırken,  okul içerisinde de televizyondan gösterildi.

Klipte ‘Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli’ dizesini seslendiren velinin, sözlerini İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'un mezarı başında söylemesi takdire şayandı.

Klibin yönetmenliğini yapan sınıf öğretmeni Nilüfer Gümüşkaya ise “İstiklal ve istikbal mücadelemizin en zor olduğu dönemlerde yüreği vatan-millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı, aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur. Milli birlik ve beraberliğimizi, bağımsızlığa olan tutkumuzu ortaya koyan İstiklal Marşı, bugünlerde ihtiyaç duyduğumuz 'milli mutabakat metni'dir. Bu vesile ile milletimizin kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü kutluyor; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyor, hazırladığımız klipte rol alan tüm öğrenci ve velilere teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.