NE VERELİM BULANCAK GENÇLİĞİNE?

SPOR 15.07.2019 - 17:41, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3600+ kez okundu.
 

NE VERELİM BULANCAK GENÇLİĞİNE?

Hemen hemen herkes halk pazarlarına gitmiştir hayatının belli zamanlarında. Pazarda pazarcı esnafından sıkça duyduğumuz bir söz vardır meşhur olmuş. ‘Ne vereyim ablama, ne vereyim ağbime’ diye diye satış yaparlar pazarcı esnafı.
Bir spor sayfasında ne arıyor bu söz derseniz hemen açıklayalım. Bulancak 60 bin nüfus ile birçok ilden daha büyük bir ilçedir. Giresun denince akla Bulancak’ta gelir. Bulancak sanayi, ekonomi, ticaret hayatı ile de il genelinde hep önde yer alır. Bulancak’ta bir de çok başarılı olan, il de, Karadeniz bölgesinde, ülke genelinde bir marka olmuş diyebileceğimiz spor da vardır. Vardır ama bazılarının bundan haberi olmasına rağmen, sanki Bulancak’ta spor yapılmıyor gibi davranmakta mahirdirler. Bulancak’ta şimdilik 1 stadyum faal halde spora hizmet etmektedir. Sonra da 1 spor salonumuz vardı. Bir akşam yattık spor camiası olarak, sabah kalktık baktık, spor salonunun yerinde yeller esiyor. ‘Neydi, ne olmuş, bu nasıl bir iştir’ diye sora sora tam 5 yıl geçti. 5 yılda Bulancak spor camiası spor salonu için ‘Çalmadık kapı, girmedik baca bırakmadı’ fakat bir cevap veren olmadı. Milletvekilleri mi, il başkanları mı, ilçe başkanları mı, belediye başkanları mı, yerel basında yazılan yüzlerce haber, köşe yazısı hiç biri fayda etmedi. Her sorulduğunda ‘Tamam halledeceğiz, yapacağız,  yatırım programına aldırdık, az kaldı’ gibi açıklamalar ile bugünlere geldik. Geldik ama Bulancak’ta yıkılan ilçe spor salonunun yerine yenisi yapılacak diye avutulan spor camiasının daha çok bekleyeceğini ifade edebiliriz. Bulancak ilçesi için spor salonunu çok gören bir zihniyetin var olduğu söylemekte sakınca yoktur. Zaten spor camiası da bu siyasilerden ve yetkili kişilerden bir umutta artık beklemiyor. Edindiğimiz bilgilere göre de; Bulancak ilçe spor salonunun en erken 2025 yılında temelinin atılabileceği, o da yatırım programına alınırsa olacağını öğrendik. ‘Şunun şurasında az bir zaman kalmış, sıkın dişinizi,’ diye de akıl veriyorlar. Zaten 5 yıl geçmiş, spor salonsuz, 10 yıl daha bekler Bulancaklı spor camiası ne var ki bunda değil mi? Spor salonu olmayınca ne olacak yani diyen siyasiler ve yetkililere de, “yok bişi asayiş berkemal” deriz olur biter. Onlarda bize her sorduğumuz da cevap olarak ‘Ne veriyim Bulancak gençliğine’ der işin içinden çıkarlar! O kadar kahvehane boşa mı açıldı, Bulancak gençliği için tek uygun spor alanı kahvehanelerdir. Siyasiler ve yetkililer niye dert etsin ki, Bulancak gençliğini!   
Hemen hemen herkes halk pazarlarına gitmiştir hayatının belli zamanlarında. Pazarda pazarcı esnafından sıkça duyduğumuz bir söz vardır meşhur olmuş. ‘Ne vereyim ablama, ne vereyim ağbime’ diye diye satış yaparlar pazarcı esnafı.

Bir spor sayfasında ne arıyor bu söz derseniz hemen açıklayalım. Bulancak 60 bin nüfus ile birçok ilden daha büyük bir ilçedir. Giresun denince akla Bulancak’ta gelir. Bulancak sanayi, ekonomi, ticaret hayatı ile de il genelinde hep önde yer alır. Bulancak’ta bir de çok başarılı olan, il de, Karadeniz bölgesinde, ülke genelinde bir marka olmuş diyebileceğimiz spor da vardır. Vardır ama bazılarının bundan haberi olmasına rağmen, sanki Bulancak’ta spor yapılmıyor gibi davranmakta mahirdirler.

Bulancak’ta şimdilik 1 stadyum faal halde spora hizmet etmektedir. Sonra da 1 spor salonumuz vardı. Bir akşam yattık spor camiası olarak, sabah kalktık baktık, spor salonunun yerinde yeller esiyor. ‘Neydi, ne olmuş, bu nasıl bir iştir’ diye sora sora tam 5 yıl geçti. 5 yılda Bulancak spor camiası spor salonu için ‘Çalmadık kapı, girmedik baca bırakmadı’ fakat bir cevap veren olmadı. Milletvekilleri mi, il başkanları mı, ilçe başkanları mı, belediye başkanları mı, yerel basında yazılan yüzlerce haber, köşe yazısı hiç biri fayda etmedi. Her sorulduğunda ‘Tamam halledeceğiz, yapacağız,  yatırım programına aldırdık, az kaldı’ gibi açıklamalar ile bugünlere geldik.

Geldik ama Bulancak’ta yıkılan ilçe spor salonunun yerine yenisi yapılacak diye avutulan spor camiasının daha çok bekleyeceğini ifade edebiliriz. Bulancak ilçesi için spor salonunu çok gören bir zihniyetin var olduğu söylemekte sakınca yoktur. Zaten spor camiası da bu siyasilerden ve yetkili kişilerden bir umutta artık beklemiyor. Edindiğimiz bilgilere göre de; Bulancak ilçe spor salonunun en erken 2025 yılında temelinin atılabileceği, o da yatırım programına alınırsa olacağını öğrendik. ‘Şunun şurasında az bir zaman kalmış, sıkın dişinizi,’ diye de akıl veriyorlar. Zaten 5 yıl geçmiş, spor salonsuz, 10 yıl daha bekler Bulancaklı spor camiası ne var ki bunda değil mi? Spor salonu olmayınca ne olacak yani diyen siyasiler ve yetkililere de, “yok bişi asayiş berkemal” deriz olur biter. Onlarda bize her sorduğumuz da cevap olarak ‘Ne veriyim Bulancak gençliğine’ der işin içinden çıkarlar! O kadar kahvehane boşa mı açıldı, Bulancak gençliği için tek uygun spor alanı kahvehanelerdir. Siyasiler ve yetkililer niye dert etsin ki, Bulancak gençliğini!   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.