Müslümanlar için en önemli konu, din istismarı meselesidir

GÜNDEM 08.12.2016 - 17:04, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3065+ kez okundu.
 

Müslümanlar için en önemli konu, din istismarı meselesidir

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan hizmetleri değerlendirmek üzere düzenlenen,...
...33. İl Müftüleri İstişare Toplantısı 28-30 Kasım 2016 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirildi. Başkanlığın üst düzey yetkilileri ve 81 il müftüsünün katılımıyla gerçekleşen toplantıda, '15 Temmuz Süreci ve Din Hizmetlerine Etkisi (Sorunlar ve Çözüm Önerileri)' ana başlığı altında çalıştaylar ve özel oturumlar düzenlenmiş, merkez birimlerinin planladığı çalışmaların sahadaki yansımaları değerlendirildi. Toplantı boyunca yapılan müzakere ve istişareler sonucunda kamuoyunda paylaşılan hususlar ve diğer konular üzerinde İl Müftüsü Muhittin Oral personelle istişare değerlendirme toplantısı yaptı. Müftülük kültür salonunda yaklaşık bir saat süren istişare ve bilgilendirme toplantısı başlıklar  halinde değerlendirildi.Müftü Oral, "15 Temmuz darbe ve işgal girişimini yapanlar toplumun dini duygularını uzun yıllar istismar edenlerdir. Rabbimizin şeytan sizi Allah ile aldatmasın, aldatanlar size Allah ile aldatmasın fehvasınca, insanların Allah ile aldatıldığına hep birlikte şahit olduk. Bugün Müslümanlar için en önemli konu, din istismarı meselesidir. Başta ifade ettiğim dinin güvenliği açısından, din emniyetini toplumda sağlamak bakımından da karşı karşıya kaldığımız en önemli tehlike din istismarıdır" dedi.    
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan hizmetleri değerlendirmek üzere düzenlenen,...
...33. İl Müftüleri İstişare Toplantısı 28-30 Kasım 2016 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirildi. Başkanlığın üst düzey yetkilileri ve 81 il müftüsünün katılımıyla gerçekleşen toplantıda, '15 Temmuz Süreci ve Din Hizmetlerine Etkisi (Sorunlar ve Çözüm Önerileri)' ana başlığı altında çalıştaylar ve özel oturumlar düzenlenmiş, merkez birimlerinin planladığı çalışmaların sahadaki yansımaları değerlendirildi.
Toplantı boyunca yapılan müzakere ve istişareler sonucunda kamuoyunda paylaşılan hususlar ve diğer konular üzerinde İl Müftüsü Muhittin Oral personelle istişare değerlendirme toplantısı yaptı. Müftülük kültür salonunda yaklaşık bir saat süren istişare ve bilgilendirme toplantısı başlıklar  halinde değerlendirildi.
Müftü Oral, "15 Temmuz darbe ve işgal girişimini yapanlar toplumun dini duygularını uzun yıllar istismar edenlerdir. Rabbimizin şeytan sizi Allah ile aldatmasın, aldatanlar size Allah ile aldatmasın fehvasınca, insanların Allah ile aldatıldığına hep birlikte şahit olduk. Bugün Müslümanlar için en önemli konu, din istismarı meselesidir. Başta ifade ettiğim dinin güvenliği açısından, din emniyetini toplumda sağlamak bakımından da karşı karşıya kaldığımız en önemli tehlike din istismarıdır" dedi.

   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.