‘Muhtarlar günü kutlu olsun’

GÜNDEM 18.10.2019 - 17:10, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3147+ kez okundu.
 

‘Muhtarlar günü kutlu olsun’

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 19 Ekim “Muhtarlar Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Vali Sarıfakıoğulları mesajında şu ifadelere yer verdi; “Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından birini oluşturmaktadır. Bu müessesenin vazgeçilmezi olan muhtarlarımız, devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlarımız; bir yandan temsilcisi oldukları köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Son yıllarda muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin öneminin daha iyi anlaşılması için Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gerçekleştirilen muhtar toplantılarında dile getirilen konularda değerlendirilmek suretiyle birçok önemli adımlar atılmış olup, muhtarlıklarımızla birlikte, vatandaş odaklı hizmetlerin kesintisiz devamı için çalışmalara hız verilmiştir. Bu doğrultuda, muhtarlarımızın ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığımız tarafından belirlenen esas ve usuller çerçevesinde düzenlenen etkinliklerle 5 yıldır 19 Ekim günü ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle tüm köy ve mahalle muhtarlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 19 Ekim “Muhtarlar Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Sarıfakıoğulları mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından birini oluşturmaktadır. Bu müessesenin vazgeçilmezi olan muhtarlarımız, devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir.

Muhtarlarımız; bir yandan temsilcisi oldukları köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Son yıllarda muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin öneminin daha iyi anlaşılması için Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gerçekleştirilen muhtar toplantılarında dile getirilen konularda değerlendirilmek suretiyle birçok önemli adımlar atılmış olup, muhtarlıklarımızla birlikte, vatandaş odaklı hizmetlerin kesintisiz devamı için çalışmalara hız verilmiştir.

Bu doğrultuda, muhtarlarımızın ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığımız tarafından belirlenen esas ve usuller çerçevesinde düzenlenen etkinliklerle 5 yıldır 19 Ekim günü ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Bu vesileyle tüm köy ve mahalle muhtarlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.