Milletvekili Öztürk, Kültür Merkezi’nin peşinde

SİYASET 05.03.2020 - 17:28, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3794+ kez okundu.
 

Milletvekili Öztürk, Kültür Merkezi’nin peşinde

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti.
Ziyarette Giresun’un kültür ve turizm alanındaki konuları değerlendirildi.  Ziyarette Giresun’un turizm çalışmaları, yapılan yatırımlar ve devam eden projeler hakkında görüşmelerde bulunan Milletvekili Öztürk, ‘Giresun Kültür Merkezi’ Projesinin son durumuyla ilgili Bakan ile bilgi alışverişinde bulundu. Görüşmeler sonunda açıklama yapan Milletvekili Öztürk, “Bilindiği gibi uzun süreden beri takip ettiğimiz Giresun Kültür Merkezi projemizi daha önce yatırım programına aldırmış, ödeneğini çıkartmıştık. Ancak Kültür Merkezi’nin daha geniş ve güzel bir yerde olması için Milli Eğitim Bakanlığıyla yer takası yapılması, uzun süren çabalarımız sonucu halen Atatürk Lisesinin yanındaki pansiyon yeri ‘kültür merkezi’ yeri olarak tapusu Bakanlığa devredilmesi, yine kültür merkezin ‘kültür han projesi’ şeklinde ihaleye çıkması, projenin yapılmasına rağmen,  deniz seviyesinin altında eksi üç kat olması proje maliyetini planlananın çok üzerinde çıkarmış, bunun üzerinde yaptığımız görüşmeler sonucunda projenin tadil edilmesine karar verilmesi gibi tüm bu nedenler projenin hayata geçirilmesini geciktirmiştir.  Bu arada binanın yapılacağı alanda Bakanlığın istediği imar planı tadilatı Belediyemizce yapılmış, Bakanlığa gönderilmiştir. Şu anda yeni proje bizzat bakanlıkça yapılmaktadır. Giresun Kültür Merkezi yapım işi, ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü şartlar, ekonomik sıkıntılara rağmen girişimlerimiz sonucu 2020 yatırım programı içinde yer almıştır. Bugünkü yaptığımız görüşmeyle de Sayın Bakanımız tarafından projenin bir an önce bitirilmesi ve proje tamamlandığında da yapım için ihaleye çıkılması talimatı verilmiştir. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.  
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti.

Ziyarette Giresun’un kültür ve turizm alanındaki konuları değerlendirildi.  Ziyarette Giresun’un turizm çalışmaları, yapılan yatırımlar ve devam eden projeler hakkında görüşmelerde bulunan Milletvekili Öztürk, ‘Giresun Kültür Merkezi’ Projesinin son durumuyla ilgili Bakan ile bilgi alışverişinde bulundu.

Görüşmeler sonunda açıklama yapan Milletvekili Öztürk, “Bilindiği gibi uzun süreden beri takip ettiğimiz Giresun Kültür Merkezi projemizi daha önce yatırım programına aldırmış, ödeneğini çıkartmıştık. Ancak Kültür Merkezi’nin daha geniş ve güzel bir yerde olması için Milli Eğitim Bakanlığıyla yer takası yapılması, uzun süren çabalarımız sonucu halen Atatürk Lisesinin yanındaki pansiyon yeri ‘kültür merkezi’ yeri olarak tapusu Bakanlığa devredilmesi, yine kültür merkezin ‘kültür han projesi’ şeklinde ihaleye çıkması, projenin yapılmasına rağmen,  deniz seviyesinin altında eksi üç kat olması proje maliyetini planlananın çok üzerinde çıkarmış, bunun üzerinde yaptığımız görüşmeler sonucunda projenin tadil edilmesine karar verilmesi gibi tüm bu nedenler projenin hayata geçirilmesini geciktirmiştir.  Bu arada binanın yapılacağı alanda Bakanlığın istediği imar planı tadilatı Belediyemizce yapılmış, Bakanlığa gönderilmiştir. Şu anda yeni proje bizzat bakanlıkça yapılmaktadır. Giresun Kültür Merkezi yapım işi, ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü şartlar, ekonomik sıkıntılara rağmen girişimlerimiz sonucu 2020 yatırım programı içinde yer almıştır. Bugünkü yaptığımız görüşmeyle de Sayın Bakanımız tarafından projenin bir an önce bitirilmesi ve proje tamamlandığında da yapım için ihaleye çıkılması talimatı verilmiştir. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.