Meclis Başkanı Gürel, engellilerle bir araya geldi

SİYASET 12.12.2016 - 16:26, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 1918+ kez okundu.
 

Meclis Başkanı Gürel, engellilerle bir araya geldi

İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel,...
...Anadolu Engeliler Derneği üyeleri ile İdaremizde çalışan engelli personellerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Nihat Yayla, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Külekçi, İl Genel Meclisi üyeleri, idaremizde çalışan engelli personeller ile Anadolu Engelliler Derneği üyeleri katıldı.Yemekte konuşan İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel; "Engelli vatandaşlarımızın sorunları ile ilgilenmek onlar ile birlikte yaşayarak, yaşam kalitelerini artırmak, hayat standardını yükseltmek her birimizin mutlaka yerine getirmesi gereken bir görevdir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasındaki en önemli husus, bu konunun mümkün olduğunca gündemde tutulmasıdır. Arkadaşlarımızın bir sağlık meselesi vardır, ancak hukuki, sosyal ve ekonomik durumları da aynı zamanda takip edilmesi gereken unsurlardır. Dolayısıyla bu konuda hepimiz elini vicdanına koyarak sorumluluk almalıdır. AK Parti iktidarı döneminde engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık sağlandı. Evde bakım ücreti, aylıkları ciddi oranda artırıldı, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmaları sağlandı, engelli çocuğu olan çalışamayan annelere erkek emeklilik imkanı sağlandı, kamu ve özel sektörde istihdam imkanı sağlandı, sosyal devlet ilkesi doğrultusunda çözüme yönelik katkılar sağlandı. İl Özel İdaresi olarak engelli hemşerilerimizin ihtiyaç ve taleplerine yönelik her konuda katkı sağlamaya, destek olmaya özen gösterdik ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz" dediYemekte konuşan Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Nihat Yayla ise İl genel meclis Başkanı Mürşit Gürel’e ve İl Özel idaresi yetkililerine çok teşekkür ettiğini belirterek,  "Sadece bir günle engellilerin sorunları çözüm bulmuyor. Engelliler evlerinden çıkarak sosyal yaşama katılması gerekiyor. Bizler bu doğrultuda İl Özel İdaresinden her türlü desteği aldık almaya devam ediyoruz. Meclis başkanımıza verdiği bu yemekten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.              
İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel,...
...Anadolu Engeliler Derneği üyeleri ile İdaremizde çalışan engelli personellerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Nihat Yayla, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Külekçi, İl Genel Meclisi üyeleri, idaremizde çalışan engelli personeller ile Anadolu Engelliler Derneği üyeleri katıldı.
Yemekte konuşan İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel; "Engelli vatandaşlarımızın sorunları ile ilgilenmek onlar ile birlikte yaşayarak, yaşam kalitelerini artırmak, hayat standardını yükseltmek her birimizin mutlaka yerine getirmesi gereken bir görevdir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasındaki en önemli husus, bu konunun mümkün olduğunca gündemde tutulmasıdır. Arkadaşlarımızın bir sağlık meselesi vardır, ancak hukuki, sosyal ve ekonomik durumları da aynı zamanda takip edilmesi gereken unsurlardır. Dolayısıyla bu konuda hepimiz elini vicdanına koyarak sorumluluk almalıdır. AK Parti iktidarı döneminde engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık sağlandı. Evde bakım ücreti, aylıkları ciddi oranda artırıldı, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmaları sağlandı, engelli çocuğu olan çalışamayan annelere erkek emeklilik imkanı sağlandı, kamu ve özel sektörde istihdam imkanı sağlandı, sosyal devlet ilkesi doğrultusunda çözüme yönelik katkılar sağlandı. İl Özel İdaresi olarak engelli hemşerilerimizin ihtiyaç ve taleplerine yönelik her konuda katkı sağlamaya, destek olmaya özen gösterdik ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz" dedi
Yemekte konuşan Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Nihat Yayla ise İl genel meclis Başkanı Mürşit Gürel’e ve İl Özel idaresi yetkililerine çok teşekkür ettiğini belirterek,  "Sadece bir günle engellilerin sorunları çözüm bulmuyor. Engelliler evlerinden çıkarak sosyal yaşama katılması gerekiyor. Bizler bu doğrultuda İl Özel İdaresinden her türlü desteği aldık almaya devam ediyoruz. Meclis başkanımıza verdiği bu yemekten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.              
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.