Mayıs helvası satışa çıktı

GÜNDEM 02.04.2019 - 18:06, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4236+ kez okundu.
 

Mayıs helvası satışa çıktı

Karadeniz bölgesindeki baharın gelemsi ile birlikte yöresel bazı tatlarda yavaş yavaş tezgahlardaki yerini almaya başladı.
Giresun’da hıdrellezin gelişini karşılamak için yapılan Mayıs helvası yörenin yüzyıllardır bilinen en önemli tadı olarak hala özelliğini koruyor. Giresun’da daha çok Bulancak’ta uzun yılladır Mayıs yedisinde kutlama gününde önce yapılıp satışa çıkan Mayıs helvası 31 Mart Pazar günü tezgahlarda yerini aldı. Yılladır ailesinden gördüğü Mayıs helvası yapımı ve satımı ile geleneği devam ettiren Günaydın ailesinden Ahmet Günaydın, “Bu sene de Mayıs yedisi gelmeden benim bildiğim formül ile Mayıs helvamı geçen hafta yaparak bugün satışa çıkardım. Her sene olduğu gibi bu sene de Bulancaklılar ve ilçe dışından gelen çok sayıda vatandaşımız Mayıs helvamıza rağbet gösterecektir. İlk günlerde satışımız az olsa da daha sonra iyi satış yapıyoruz” dedi.          
Karadeniz bölgesindeki baharın gelemsi ile birlikte yöresel bazı tatlarda yavaş yavaş tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Giresun’da hıdrellezin gelişini karşılamak için yapılan Mayıs helvası yörenin yüzyıllardır bilinen en önemli tadı olarak hala özelliğini koruyor.

Giresun’da daha çok Bulancak’ta uzun yılladır Mayıs yedisinde kutlama gününde önce yapılıp satışa çıkan Mayıs helvası 31 Mart Pazar günü tezgahlarda yerini aldı. Yılladır ailesinden gördüğü Mayıs helvası yapımı ve satımı ile geleneği devam ettiren Günaydın ailesinden Ahmet Günaydın, “Bu sene de Mayıs yedisi gelmeden benim bildiğim formül ile Mayıs helvamı geçen hafta yaparak bugün satışa çıkardım. Her sene olduğu gibi bu sene de Bulancaklılar ve ilçe dışından gelen çok sayıda vatandaşımız Mayıs helvamıza rağbet gösterecektir. İlk günlerde satışımız az olsa da daha sonra iyi satış yapıyoruz” dedi.          

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.