Kuşluhan yöresel müzesine uzaklardan ilgi

KÜLTÜR 03.08.2017 - 13:39, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3171+ kez okundu.
 

Kuşluhan yöresel müzesine uzaklardan ilgi

Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge'nin katkılarıyla Kuşluhan Köyü İlkokul bahçesine kurulan Yöresel Halk Pazarı, hafta sonları yöre halkını bir araya getiriyor.
Kuşluhan köyü İlkokul bahçesi içinde hafta sonları açık olan pazarda, Kiraz, taflan, mantar turşusuna, bölgede yetişen sebze, meyvesine kadar onlarca ürün ve el sanatları satışa sunuluyor. Aynı zamanda hafta sonları ailecek doğada hakvaltı yapabileceğiniz nadide bir yer. Bulancak Merkezden 5 Km Mesafe de, Kuşluhan köyü Yöresel Halk Pazarına sadece Kuşluhan'lılar değil, çivar köylerde yaşayanlar da büyük ilgi gösteriyor. Organik ürünlerin tüketiciyle buluştuğu Yöresel Halk Pazarında bulunan bina içerisinde  yöresel yemekler sunulurken diğer oda da ise yöre halkı tarafından daha önce kullanılmış tarihi eşyalarda sergileniyor. Ziyaretçiler yöresel tatlara  ve tarihi araç, gereç ve eşyalara yoğun ilgi gösterdiği gözlemleniyor. Edinilen bilgilere göre, Mersin Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ sosyal medya üzerinden bilgi sahibi olduğunu belirttiği, Kuşluhan köyünde düzenlenen yörede kullanılmış araç, gereç ve eşyalardan hazırlanan otantik köy evini çok beğendiğini, kurulmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini ve nacizane Mut Belediyesi olarak hazırlanan müzede sergilenmek üzere el emeği göz nuru bir katkılarının olmasını arzuladıklarını, bu yüzden yakın bir zaman içinde müzede sergilenmek üzere küçük bir hediye yollayacaklarını dile getiren Yılmaz, tüm Giresun'luları yapmış oldukları çalışmadan dolayı kutladığını söyledi.
Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge'nin katkılarıyla Kuşluhan Köyü İlkokul bahçesine kurulan Yöresel Halk Pazarı, hafta sonları yöre halkını bir araya getiriyor.

Kuşluhan köyü İlkokul bahçesi içinde hafta sonları açık olan pazarda, Kiraz, taflan, mantar turşusuna, bölgede yetişen sebze, meyvesine kadar onlarca ürün ve el sanatları satışa sunuluyor. Aynı zamanda hafta sonları ailecek doğada hakvaltı yapabileceğiniz nadide bir yer. Bulancak Merkezden 5 Km Mesafe de, Kuşluhan köyü Yöresel Halk Pazarına sadece Kuşluhan'lılar değil, çivar köylerde yaşayanlar da büyük ilgi gösteriyor. Organik ürünlerin tüketiciyle buluştuğu Yöresel Halk Pazarında bulunan bina içerisinde  yöresel yemekler sunulurken diğer oda da ise yöre halkı tarafından daha önce kullanılmış tarihi eşyalarda sergileniyor. Ziyaretçiler yöresel tatlara  ve tarihi araç, gereç ve eşyalara yoğun ilgi gösterdiği gözlemleniyor.

Edinilen bilgilere göre, Mersin Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ sosyal medya üzerinden bilgi sahibi olduğunu belirttiği, Kuşluhan köyünde düzenlenen yörede kullanılmış araç, gereç ve eşyalardan hazırlanan otantik köy evini çok beğendiğini, kurulmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini ve nacizane Mut Belediyesi olarak hazırlanan müzede sergilenmek üzere el emeği göz nuru bir katkılarının olmasını arzuladıklarını, bu yüzden yakın bir zaman içinde müzede sergilenmek üzere küçük bir hediye yollayacaklarını dile getiren Yılmaz, tüm Giresun'luları yapmış oldukları çalışmadan dolayı kutladığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.