‘Köylere Hizmet Götürme Birliğinde eksik iş kalmadı’

SİYASET 16.12.2019 - 17:30, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3816+ kez okundu.
 

‘Köylere Hizmet Götürme Birliğinde eksik iş kalmadı’

Giresun Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinin (KHGB) 2019 yılı 2. Olağan Toplantısı 16 Aralık Pazartesi günü Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında, Valilik Konferans Salonunda yapıldı.
2019 yılın değerlendirmesinin yapıldığı toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları “Bugün KHGB olarak 2019 yılı içerisindeki faaliyetlerimizle ilgili bilgilendirmenin ardından tüzüğümüz gereğince faaliyetlerimizi değerlendireceğiz.  2019 yılı içerisinde gerek KÖYDES altyapı çalışmalarının gerekse İl Özel İdaresi altyapı çalışmalarının gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan başta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve çalışanları olmak üzere değerli İl Genel Meclis Başkanımıza, İl Genel Meclisimizin çok değerli üyelerine, yine köylere Hizmet Götürme Birliğimizin İl Genel Meclis ve muhtar üyelerine, sizlere teşekkür etmek istiyorum. 2019 yılı içerisinde verimli bir çalışma dönemi yaşadık. Yaklaşık 60 bin torba civarında olan beton yol için kullanılan çimento ödeneğimize hane halkları ve vatandaşlar olarak yaklaşık 25 bin torbada sizler destek verme suretiyle de yarısını vatandaş katkısıyla beton yol yaptık. Yine asfalt çalışmalarımızı da tekemmül ettirdik. 1 içme suyu faaliyeti dışında eksik kalan işimiz şuan için yok. İnşallah onu da tamamlamak üzereyiz. Bu konuda emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum” dedi. Toplantıda; 2020 yılında İl Özel İdaresi olarak sadece grup yollarına hizmet verileceği, köy yollarının KÖYDES projesi dahilinde bitirileceği kaydedildi. 2020 yılı Birlik tahmini Bütçesinin 16 Milyon 500 Bin Türk Lirası olarak kabul edildiği toplantıda, 2019 yılı faaliyet raporu, 2020 yılı yatırım plan-programı, 2020, 2021 ve 2022 yılı tahmini bütçeleri ile bütçe kararnameleri okunup onaylandı. Merkez ilçe köylerinin her türlü altyapılarının mevcut durumları, ihtiyaçları, sorunların tespiti ile çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı dilek ve temennilerle sona erdi. Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında ki toplantıya; Vali Yardımcı Metin Maytalman, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın ile İl Genel Meclisinin merkez ilçe üyeleri ve köy muhtarları katıldı.  
Giresun Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinin (KHGB) 2019 yılı 2. Olağan Toplantısı 16 Aralık Pazartesi günü Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında, Valilik Konferans Salonunda yapıldı.

2019 yılın değerlendirmesinin yapıldığı toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları “Bugün KHGB olarak 2019 yılı içerisindeki faaliyetlerimizle ilgili bilgilendirmenin ardından tüzüğümüz gereğince faaliyetlerimizi değerlendireceğiz.  2019 yılı içerisinde gerek KÖYDES altyapı çalışmalarının gerekse İl Özel İdaresi altyapı çalışmalarının gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan başta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve çalışanları olmak üzere değerli İl Genel Meclis Başkanımıza, İl Genel Meclisimizin çok değerli üyelerine, yine köylere Hizmet Götürme Birliğimizin İl Genel Meclis ve muhtar üyelerine, sizlere teşekkür etmek istiyorum. 2019 yılı içerisinde verimli bir çalışma dönemi yaşadık. Yaklaşık 60 bin torba civarında olan beton yol için kullanılan çimento ödeneğimize hane halkları ve vatandaşlar olarak yaklaşık 25 bin torbada sizler destek verme suretiyle de yarısını vatandaş katkısıyla beton yol yaptık. Yine asfalt çalışmalarımızı da tekemmül ettirdik. 1 içme suyu faaliyeti dışında eksik kalan işimiz şuan için yok. İnşallah onu da tamamlamak üzereyiz. Bu konuda emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda; 2020 yılında İl Özel İdaresi olarak sadece grup yollarına hizmet verileceği, köy yollarının KÖYDES projesi dahilinde bitirileceği kaydedildi.

2020 yılı Birlik tahmini Bütçesinin 16 Milyon 500 Bin Türk Lirası olarak kabul edildiği toplantıda, 2019 yılı faaliyet raporu, 2020 yılı yatırım plan-programı, 2020, 2021 ve 2022 yılı tahmini bütçeleri ile bütçe kararnameleri okunup onaylandı.

Merkez ilçe köylerinin her türlü altyapılarının mevcut durumları, ihtiyaçları, sorunların tespiti ile çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında ki toplantıya; Vali Yardımcı Metin Maytalman, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın ile İl Genel Meclisinin merkez ilçe üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.