KOSGEB Fiyaskosu!

EKONOMİ 27.12.2016 - 09:44, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3050+ kez okundu.
 

KOSGEB Fiyaskosu!

KOSGEB üzerinden çıkarılan esnafa sıfır faizsiz destek kredisi yüzlerce esnafı mağdur etti
Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü başlayan ve Çarşamba gecesi son bulan esnafa destek amaçlı çıkarılan KOSGEB Sıfır Faizli Kredi uygulaması tam bir fiyasko çıktı. Türkiye genelinde 15 bin esnafa destek amacıyla düzenlenen kredi desteği Giresun'da 77 kişiye çıktı. Cirosu 1 milyonu geçmeyen ve 10 kişiden az sigortalı çalışan mikro işletmelere verildiği öğrenilen kredi için tüm illerde  olduğu gibi Giresun genelinde de bir çok esnaf kredi alabilmek için geceler boyunca sistem peşinde uğraştı. İşini gücünü bırakan yüzlerce esnaf internet başında kobi beyannamesi güncellemeye çalışırken, kredinin sadece 77 kişiye çıkması olayın tam anlamıyla bir fiyasko çıkmasına neden oldu. İnsanlara umut dağıtmanın bedava olduğu bu ülkede yapılan bu haksızlığın bedelini kimin ödeyeceği ise merak konusu. Yüzlerce esnaf bir umut başvuru için günlerce uğraştıklarını belirtirken, kriterin baştan açıklanmamasının hayal tüccarlığı olduğu dile getirdiler. Yapılan bu uygulamanın birçok esnafı mağdur ettiği görülürken, bu tarz uygulamaların kriterlerinin baştan belli olması ifade edilirken, bunun esnafa destek değil bazıları rant olduğu yorumları yapıldı.
KOSGEB üzerinden çıkarılan esnafa sıfır faizsiz destek kredisi yüzlerce esnafı mağdur etti

Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü başlayan ve Çarşamba gecesi son bulan esnafa destek amaçlı çıkarılan KOSGEB Sıfır Faizli Kredi uygulaması tam bir fiyasko çıktı. Türkiye genelinde 15 bin esnafa destek amacıyla düzenlenen kredi desteği Giresun'da 77 kişiye çıktı. Cirosu 1 milyonu geçmeyen ve 10 kişiden az sigortalı çalışan mikro işletmelere verildiği öğrenilen kredi için tüm illerde  olduğu gibi Giresun genelinde de bir çok esnaf kredi alabilmek için geceler boyunca sistem peşinde uğraştı. İşini gücünü bırakan yüzlerce esnaf internet başında kobi beyannamesi güncellemeye çalışırken, kredinin sadece 77 kişiye çıkması olayın tam anlamıyla bir fiyasko çıkmasına neden oldu. İnsanlara umut dağıtmanın bedava olduğu bu ülkede yapılan bu haksızlığın bedelini kimin ödeyeceği ise merak konusu. Yüzlerce esnaf bir umut başvuru için günlerce uğraştıklarını belirtirken, kriterin baştan açıklanmamasının hayal tüccarlığı olduğu dile getirdiler.

Yapılan bu uygulamanın birçok esnafı mağdur ettiği görülürken, bu tarz uygulamaların kriterlerinin baştan belli olması ifade edilirken, bunun esnafa destek değil bazıları rant olduğu yorumları yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.