'Kızlara Meslek İsdihdama Destek'

EĞİTİM 20.07.2017 - 14:48, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2682+ kez okundu.
 

'Kızlara Meslek İsdihdama Destek'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı 'Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması' Hibe programı kapsamında Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarafından 01.11.2015 – 31.10.2016 tarihleri arasında yürütülen TRH2.1.IAREFG/P-03/603 numaralı 'Kızlara Meslek İstihdama Destek Projesi' 16 Haziran 2017 tarihinde Çalışma Bakanlığının yazısı neticesinde nihai raporu kabul edilerek projemiz başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı.
Projemizin nihai sonuçlarını değerlendirmek ve yaygınlaştırma kapsamında yapılacak çalışmaları görüşmek üzere İlçe Kaymakamı Hamit Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak'ın teşrifleriyle Beyaz Köşk'te yemekli bilgilendirme toplantısı yapıldı.             170.179,31 Avro bütçeli “Kızlara Meslek İstihdama Destek Projesi” neticesinde; 26 meslek dersi öğretmenine, 253 kız öğrenci velisine, 126 ortaokul son sınıf kız öğrencisine ve 75 lise kız öğrencisine verilen konferanslarla, 45 imama, 32 muhtara, 89 ortaokul öğretmenine ve 45 işyeri temsilcisine verilen bilgilendirme toplantısıyla ve 121 ortaokul son sınıf kız öğrencinin evleri ziyaret edilmesi ile Endüstri Meslek Liselerine karşı bakış açıları % 75 oranında olumlu şekilde değişti. Proje faaliyetleri ile kız öğrencilerin vakitlerini yararlı, eğlenceli ve etkin şekilde kullanmaları için pansiyonun alt katında etkinlik yapabilecekleri hobi atölyeleri oluşturuldu. Bu bağlamda ebru sanatı atölyesi, karaoke müzik eğlence odası, oyun konsolu odası, müzik aletlerinin bulunduğu müzik odası, şövalye ve resim malzemelerinin bulunduğu resim atölyesi, zeka oyunlarının olduğu zeka oyunları odası ve 1000 adet güncel ve klasik romandan oluşan Z kütüphanesi yapılmıştır. Bu etkinlik atölyeleriyle okulumuz kız öğrencileri için cazip hale getirilmiştir. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü desteğiyle bağlama, gitar ve ebru sanatı kursları açılarak eğitim almaları sağlandı.  Eğitim - Öğretim ortamlarımız kız öğrencilerin beklentilerini karşılayacak şekilde düzenlenerek, kız öğrencilerimizin okulumuza devamları 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 24,5 günken  2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında 7,02 (Özürsüz 4,04) güne indirildi.  Ayrıca bir kız öğrencimiz okula bırakmak isterken yapılan ev ziyareti faaliyetiyle ikna edilerek okula devam etmesi sağlandı. Proje sonucunda 'Bölgemizde Kız Çocukların Mesleki ve Teknik Eğitime Kazandırılması, Meslek Eğitimine İlgi ve Devamlılıklarının Artırılması' genel hedefine ulaşılarak, Projenin başladığı 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında kız öğrenci sayısı 5 iken,  2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında 9. Sınıflarda 30 kız öğrenci, 10. Sınıflarda 3 kız öğrenci okulumuzu tercih etmiştir. Toplamda projemiz süresince 38 kız öğrencinin okulumuzu tercih etmesi sağlanmıştır. 88 kişilik kız öğrenci pansiyonu yapılarak, okulumuzu uzak yerden tercih eden 23 kız öğrencimizin barınma, toplamda 39 kız öğrencimizin beslenme ve ulaşım sorunları çözüldü.             Kaymakam Hamit Genç yaptığı konuşmada, geçen yıl okulumuzun yürüttüğü Kızlara Meslek İstihdama Destek ve Avrupa da Mesleki Eğitime Yönelik uygulamalar Projeleriyle ilçemize önemli bir katma değer sağlandığını ve bu iki projenin bütçesinin 1.200 TL’nin üzerinde olduğunu belirtti. Ayrıca projenin olumlu çıktılarının olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı 'Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması' Hibe programı kapsamında Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarafından 01.11.2015 – 31.10.2016 tarihleri arasında yürütülen TRH2.1.IAREFG/P-03/603 numaralı 'Kızlara Meslek İstihdama Destek Projesi' 16 Haziran 2017 tarihinde Çalışma Bakanlığının yazısı neticesinde nihai raporu kabul edilerek projemiz başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı.

Projemizin nihai sonuçlarını değerlendirmek ve yaygınlaştırma kapsamında yapılacak çalışmaları görüşmek üzere İlçe Kaymakamı Hamit Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak'ın teşrifleriyle Beyaz Köşk'te yemekli bilgilendirme toplantısı yapıldı.             170.179,31 Avro bütçeli “Kızlara Meslek İstihdama Destek Projesi” neticesinde; 26 meslek dersi öğretmenine, 253 kız öğrenci velisine, 126 ortaokul son sınıf kız öğrencisine ve 75 lise kız öğrencisine verilen konferanslarla, 45 imama, 32 muhtara, 89 ortaokul öğretmenine ve 45 işyeri temsilcisine verilen bilgilendirme toplantısıyla ve 121 ortaokul son sınıf kız öğrencinin evleri ziyaret edilmesi ile Endüstri Meslek Liselerine karşı bakış açıları % 75 oranında olumlu şekilde değişti.

Proje faaliyetleri ile kız öğrencilerin vakitlerini yararlı, eğlenceli ve etkin şekilde kullanmaları için pansiyonun alt katında etkinlik yapabilecekleri hobi atölyeleri oluşturuldu. Bu bağlamda ebru sanatı atölyesi, karaoke müzik eğlence odası, oyun konsolu odası, müzik aletlerinin bulunduğu müzik odası, şövalye ve resim malzemelerinin bulunduğu resim atölyesi, zeka oyunlarının olduğu zeka oyunları odası ve 1000 adet güncel ve klasik romandan oluşan Z kütüphanesi yapılmıştır. Bu etkinlik atölyeleriyle okulumuz kız öğrencileri için cazip hale getirilmiştir. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü desteğiyle bağlama, gitar ve ebru sanatı kursları açılarak eğitim almaları sağlandı.  Eğitim - Öğretim ortamlarımız kız öğrencilerin beklentilerini karşılayacak şekilde düzenlenerek, kız öğrencilerimizin okulumuza devamları 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 24,5 günken  2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında 7,02 (Özürsüz 4,04) güne indirildi.  Ayrıca bir kız öğrencimiz okula bırakmak isterken yapılan ev ziyareti faaliyetiyle ikna edilerek okula devam etmesi sağlandı. Proje sonucunda 'Bölgemizde Kız Çocukların Mesleki ve Teknik Eğitime Kazandırılması, Meslek Eğitimine İlgi ve Devamlılıklarının Artırılması' genel hedefine ulaşılarak, Projenin başladığı 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında kız öğrenci sayısı 5 iken,  2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında 9. Sınıflarda 30 kız öğrenci, 10. Sınıflarda 3 kız öğrenci okulumuzu tercih etmiştir. Toplamda projemiz süresince 38 kız öğrencinin okulumuzu tercih etmesi sağlanmıştır. 88 kişilik kız öğrenci pansiyonu yapılarak, okulumuzu uzak yerden tercih eden 23 kız öğrencimizin barınma, toplamda 39 kız öğrencimizin beslenme ve ulaşım sorunları çözüldü.             Kaymakam Hamit Genç yaptığı konuşmada, geçen yıl okulumuzun yürüttüğü Kızlara Meslek İstihdama Destek ve Avrupa da Mesleki Eğitime Yönelik uygulamalar Projeleriyle ilçemize önemli bir katma değer sağlandığını ve bu iki projenin bütçesinin 1.200 TL’nin üzerinde olduğunu belirtti. Ayrıca projenin olumlu çıktılarının olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.