Kırgızistan Büyükelçisi Giresun’da

GÜNDEM 16.09.2019 - 18:14, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2588+ kez okundu.
 

Kırgızistan Büyükelçisi Giresun’da

AK Parti Giresun Milletvekili TBMM Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı Sabri Öztürk’ün daveti üzerine Kırgızistan Büyükelçisi Kubaniçbek Ömüralıyev Giresun ile Kırgızistan arasında bağ kurmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Giresun’a geldi.
Büyükelçi Kubeniçbek ziyaretinin birinci gününde, Giresun Valiliği, Giresun Belediye Başkanlığı, Giresun Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek. Daha sonra Giresun Kalesi, Müze, Zeytinlik Senti gibi tarihi ve turistik yerler gezilecek. Ziyaretinin ikinci gününde, Kuzalan Tabiat Parkı, Mavigöl ve Kulakkaya Yaylası gezilerek Giresun’un eşsiz tabiat güzellikleri yakından görülecek. TBMM Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı Sabri Öztürk, “Büyükelçiyi iki gün boyunca ‘fındığın başkenti’ Giresun’umuzda ağırlayacağız, yöremizin tarihini, kültürünü, yaylalarını ve eşsiz güzelliklerini kendisine tanıtacağız. Fındığımızı bizzat sayın Büyükelçiye yerinde tanıtacağız. Allah vergisi bir lezzete sahip olan, -tabiri caizse- tabî olarak tescil edilmiş dünyanın en kaliteli fındığı ‘Giresun fındığını’, fındığın başkenti şehrimizde misafirlerimize tattırarak, kalitesini de bir kez daha tescilletmiş olacağız” dedi. Başkan Öztürk, “Biz Türkiye ve Kırgızistan olarak aynı kökten gelen, bir ağacın dalları gibi, kardeş iki ülkeyiz. Birçok değerimiz ortak. Bu değerlerin keşfedilmesi, yeni nesillere aktarılması ve Türkiye – Kırgızistan ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi için Sayın Büyükelçi Kubeniçbek’in Giresun’umuzu ziyaretini çok önemsiyorum. Giresun doğal güzellikleri, tarihi, kültürü, yaylaları ve eşsiz lezzetleriyle çok daha fazlasını hak ediyor. Bize düşen bir Giresun Milletvekili olarak gerek ulusal, gerekse uluslararası her yerde Giresun’umuzu tanıtmaktır. Kırgızistan Büyükelçisi Kubeniçbek’in ilimizi ziyaretiyle, Kırgızistanlılar şehrimizi daha yakından tanıyacaklardır. Böylece Giresun ve Kırgızistan arasında bir dostluk köprüsü kurmuş olacağız. Sayın Kubeniçbek’e Giresun’muzu ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ediyor, bu ziyaretin iki ülke ilişkilerini daha güçlendirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.  
AK Parti Giresun Milletvekili TBMM Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı Sabri Öztürk’ün daveti üzerine Kırgızistan Büyükelçisi Kubaniçbek Ömüralıyev Giresun ile Kırgızistan arasında bağ kurmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Giresun’a geldi.

Büyükelçi Kubeniçbek ziyaretinin birinci gününde, Giresun Valiliği, Giresun Belediye Başkanlığı, Giresun Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek. Daha sonra Giresun Kalesi, Müze, Zeytinlik Senti gibi tarihi ve turistik yerler gezilecek. Ziyaretinin ikinci gününde, Kuzalan Tabiat Parkı, Mavigöl ve Kulakkaya Yaylası gezilerek Giresun’un eşsiz tabiat güzellikleri yakından görülecek.

TBMM Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı Sabri Öztürk, “Büyükelçiyi iki gün boyunca ‘fındığın başkenti’ Giresun’umuzda ağırlayacağız, yöremizin tarihini, kültürünü, yaylalarını ve eşsiz güzelliklerini kendisine tanıtacağız. Fındığımızı bizzat sayın Büyükelçiye yerinde tanıtacağız. Allah vergisi bir lezzete sahip olan, -tabiri caizse- tabî olarak tescil edilmiş dünyanın en kaliteli fındığı ‘Giresun fındığını’, fındığın başkenti şehrimizde misafirlerimize tattırarak, kalitesini de bir kez daha tescilletmiş olacağız” dedi.

Başkan Öztürk, “Biz Türkiye ve Kırgızistan olarak aynı kökten gelen, bir ağacın dalları gibi, kardeş iki ülkeyiz. Birçok değerimiz ortak. Bu değerlerin keşfedilmesi, yeni nesillere aktarılması ve Türkiye – Kırgızistan ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi için Sayın Büyükelçi Kubeniçbek’in Giresun’umuzu ziyaretini çok önemsiyorum. Giresun doğal güzellikleri, tarihi, kültürü, yaylaları ve eşsiz lezzetleriyle çok daha fazlasını hak ediyor. Bize düşen bir Giresun Milletvekili olarak gerek ulusal, gerekse uluslararası her yerde Giresun’umuzu tanıtmaktır. Kırgızistan Büyükelçisi Kubeniçbek’in ilimizi ziyaretiyle, Kırgızistanlılar şehrimizi daha yakından tanıyacaklardır. Böylece Giresun ve Kırgızistan arasında bir dostluk köprüsü kurmuş olacağız. Sayın Kubeniçbek’e Giresun’muzu ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ediyor, bu ziyaretin iki ülke ilişkilerini daha güçlendirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.