Kentte oluşan hasarlar hızla gideriliyor

GÜNDEM 04.11.2019 - 09:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 1998+ kez okundu.
 

Kentte oluşan hasarlar hızla gideriliyor

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, sağanak yağış nedeniyle kentte oluşan hasarların hızla giderildiğini bildirdi.
Şenlikoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kentte birkaç gün etkili olan yağışın bazı mahallelerde de dere taşkınları ile menfezlerin tıkanması sonucu su baskınlarına yol açtığını belirtti. Yağmurun başladığı ilk andan itibaren ekiplerin seferber edildiğini vurgulayan Şenlikoğlu, olumsuzlukların yaşanmaması için yoğun çaba harcandığını aktardı. Şenlikoğlu, Seldeğirmeni Mahallesi Kabacakuz Sokak'taki derenin taştığını ve sağanak yağıştan en çok bu bölgenin etkilendiğini kaydederek, şöyle devam etti; “Kabacakuz Sokak'tan geçen derenin menfezinin tıkanması, belediyemizin mevcut yağmursuyu hattının da tıkanmasına sebep oldu. Neticesinde su taşkını meydana geldi. Menfez içerisinde çamur, taş, kum, çakıl ve diğer yabancı atıkların birikmesi nedeniyle meydana gelen bu olumsuzluğun giderilmesi için DSİ ile görüşme yaptık. Mevcut menfezin ve derenin menfez içerisinde olmayan diğer bölümünün de ıslahının yapılmasının gerektiğini belirttik. Bölgenin ihtiyacını giderecek gerekli çalışmaların yapılacağının da sözünü aldık” Şenlikoğlu, yağıştan etkilenen bölgelerde incelemelerde de bulunduğunu da ifade etti.
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, sağanak yağış nedeniyle kentte oluşan hasarların hızla giderildiğini bildirdi.

Şenlikoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kentte birkaç gün etkili olan yağışın bazı mahallelerde de dere taşkınları ile menfezlerin tıkanması sonucu su baskınlarına yol açtığını belirtti.

Yağmurun başladığı ilk andan itibaren ekiplerin seferber edildiğini vurgulayan Şenlikoğlu, olumsuzlukların yaşanmaması için yoğun çaba harcandığını aktardı.

Şenlikoğlu, Seldeğirmeni Mahallesi Kabacakuz Sokak'taki derenin taştığını ve sağanak yağıştan en çok bu bölgenin etkilendiğini kaydederek, şöyle devam etti; “Kabacakuz Sokak'tan geçen derenin menfezinin tıkanması, belediyemizin mevcut yağmursuyu hattının da tıkanmasına sebep oldu. Neticesinde su taşkını meydana geldi. Menfez içerisinde çamur, taş, kum, çakıl ve diğer yabancı atıkların birikmesi nedeniyle meydana gelen bu olumsuzluğun giderilmesi için DSİ ile görüşme yaptık. Mevcut menfezin ve derenin menfez içerisinde olmayan diğer bölümünün de ıslahının yapılmasının gerektiğini belirttik. Bölgenin ihtiyacını giderecek gerekli çalışmaların yapılacağının da sözünü aldık”

Şenlikoğlu, yağıştan etkilenen bölgelerde incelemelerde de bulunduğunu da ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.