Karan, Ferroya’ya cevap verdi

GÜNDEM 27.05.2019 - 17:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3190+ kez okundu.
 

Karan, Ferroya’ya cevap verdi

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta etik değerlerden bahseden Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsı Akın’a ‘Sizin etik anlayışınız üreticinin emeğini sömürmek ve ucuza almak mı?’ diye sordu.
Karan yaptığı açıklamada, Ferrero Fındık Genel Müdürü Akın’ın basına yansıyan açıklamalarını değerlendirdi. Fındık sektöründe Türkiye ve dünyada en güçlü alıcı olan Ferrero’yu bir kez daha üreticilere karşı samimi olmaya davet eden Karan, “Türk fındığının değerini bildiğiniz kadar üreticisinin de değerini bilin, üretici olmadan fındık olmaz” dedi. Karan, sektörde değer zincirinin ancak üreticinin kalkınmasıyla olabileceğini belirterek, “Tabiki de sektörde kalite ve üretim miktarı önemli. Üretici kaliteli ürün üretmez, verim düşerse Türk ve Giresun kalite fındığın lezzet kattığı marka değerleriyle öğündüğünüz mamullerinize ne koyacaksınız? Üreticiyi sömürmek ve emeğini ucuza almaya çalışmakla ne etik değer, nede değer zinciri oluşturulabilir” ifadelerini kullandı. Bamsı Akın’ın ‘Fındık sektörüne iyi tarım uygulamaları ile kalite ve verim artışı oldu’ ifadelerine de dikkat çeken Karan, kalite ve verim artışına maddi olarak da değer verilmesini istedi.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta etik değerlerden bahseden Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsı Akın’a ‘Sizin etik anlayışınız üreticinin emeğini sömürmek ve ucuza almak mı?’ diye sordu.

Karan yaptığı açıklamada, Ferrero Fındık Genel Müdürü Akın’ın basına yansıyan açıklamalarını değerlendirdi.

Fındık sektöründe Türkiye ve dünyada en güçlü alıcı olan Ferrero’yu bir kez daha üreticilere karşı samimi olmaya davet eden Karan, “Türk fındığının değerini bildiğiniz kadar üreticisinin de değerini bilin, üretici olmadan fındık olmaz” dedi.

Karan, sektörde değer zincirinin ancak üreticinin kalkınmasıyla olabileceğini belirterek, “Tabiki de sektörde kalite ve üretim miktarı önemli. Üretici kaliteli ürün üretmez, verim düşerse Türk ve Giresun kalite fındığın lezzet kattığı marka değerleriyle öğündüğünüz mamullerinize ne koyacaksınız? Üreticiyi sömürmek ve emeğini ucuza almaya çalışmakla ne etik değer, nede değer zinciri oluşturulabilir” ifadelerini kullandı.

Bamsı Akın’ın ‘Fındık sektörüne iyi tarım uygulamaları ile kalite ve verim artışı oldu’ ifadelerine de dikkat çeken Karan, kalite ve verim artışına maddi olarak da değer verilmesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.