‘Kapalı Spor Salonu sportif başarı için gereklidir’

SPOR 02.03.2020 - 17:27, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3046+ kez okundu.
 

‘Kapalı Spor Salonu sportif başarı için gereklidir’

Bulancak Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği Bulancak’ta ki kapalı spor salonunun yıkılması ve yıllardır yapılmaması üzerine okul spor takımlarımızın ve beden eğitimi öğretmenlerimizin sorunlarını dile getiren bir açıklama yaptı.
İlçe Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Bulancak Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği olarak eğitimle ilgili meseleleri gündeme getirme sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Yaklaşık altı yıldan beri ilçemize kapalı spor salonu yapılacak diye bekliyoruz. Bu süre içinde okullarımızdan çok önemli başarılar elde etti, birçok branşta il birincilikleri kazandı. Bulancak, Giresun'un en büyük ilçesidir ve eğitim-öğretim gören 12.000 genci vardır. Yıllardır bu gençler zor şartlarda turnuvalara hazırlanmakta, birçok açıdan sorun yaşamaktadırlar. Sendikamız yaptığı çalışma neticesinde aşağıdaki sorunları tespit etmiştir. Yetkilerden Bulancaklı gençlerin sorunlarına çözüm bulmalarını ve sportif yönden elde edilen başarıların desteklenmesini istiyoruz. Spora gönül veren gençlerimizi ve onları bütün zor şartlara rağmen turnuvalara hazırlayan öğretmenlerimizi kutluyoruz” ‘Müteahhit hakkında suç duyurusunda bulunulmuş mudur?’ Kapalı Spor Salonu hakkında sorunları madde madde sıralayan Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği, açıklamanın devamında şunları sıraladı; “Salon, çatısının tehlike oluşturmasından dolayı yıkılmıştır. Salona çürük raporu verilmişse ilgili yüklenici firma/müteahhit hakkında suç duyurusunda bulunulmuş mudur? Maçlar öncesi antrenman yapacak yerin olmayışı okul takımlarımızın performansını etkilemektedir. Giresun'un en büyük ilçesi olan Bulancak'ın okul takımları Tirebolu, Espiye, Keşap, Dereli yollarında çile çekmektedir. Okulların ekonomik durumunun kısıtlı olması ve ulaşım maliyetinin yüksek olması okulların belini bükmektedir.  İlçemiz öğrencilerinin bütün branşlarda ilçe dışına taşınmaktadır.  Ulaşım nedeniyle yollarda kaza riskiyle yüz yüze kalınmaktadır. Etkinliklere ilçe veya il düzeyinde yöneticilerimiz, bırakın grup maçlarını final müsabakalarına bile gelip ödül töreninde bulunamamaktadır. Bütün bu olumsuzluklara rağmen her sene salon sporlarında finallere kalan okul takımlarımız özellikle son yıllara damga vurarak salonu olmayan ilçemizin ismini il şampiyonu olarak duyurmuşlar, ilimizi temsil etmek için bölge turnuvalarına katılmaya hak kazanmışlardır. Takımlarımızı bütün bu zorluklara rağmen fedakârca çalıştıran öğretmenlerimize, spora ve sporcuya destek veren idarecilerimize teşekkür ediyoruz. Özellikle Bulancak Kapalı Spor Salonumuzun yıkılması ve yerine yenisinin yapılmamasında katkısı olan iş başındaki yönetici ve siyasetçilerimize sitemlerimizi sunuyoruz”  
Bulancak Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği Bulancak’ta ki kapalı spor salonunun yıkılması ve yıllardır yapılmaması üzerine okul spor takımlarımızın ve beden eğitimi öğretmenlerimizin sorunlarını dile getiren bir açıklama yaptı.

İlçe Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Bulancak Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği olarak eğitimle ilgili meseleleri gündeme getirme sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Yaklaşık altı yıldan beri ilçemize kapalı spor salonu yapılacak diye bekliyoruz. Bu süre içinde okullarımızdan çok önemli başarılar elde etti, birçok branşta il birincilikleri kazandı. Bulancak, Giresun'un en büyük ilçesidir ve eğitim-öğretim gören 12.000 genci vardır. Yıllardır bu gençler zor şartlarda turnuvalara hazırlanmakta, birçok açıdan sorun yaşamaktadırlar. Sendikamız yaptığı çalışma neticesinde aşağıdaki sorunları tespit etmiştir. Yetkilerden Bulancaklı gençlerin sorunlarına çözüm bulmalarını ve sportif yönden elde edilen başarıların desteklenmesini istiyoruz. Spora gönül veren gençlerimizi ve onları bütün zor şartlara rağmen turnuvalara hazırlayan öğretmenlerimizi kutluyoruz”

‘Müteahhit hakkında suç duyurusunda bulunulmuş mudur?’

Kapalı Spor Salonu hakkında sorunları madde madde sıralayan Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği, açıklamanın devamında şunları sıraladı; “Salon, çatısının tehlike oluşturmasından dolayı yıkılmıştır. Salona çürük raporu verilmişse ilgili yüklenici firma/müteahhit hakkında suç duyurusunda bulunulmuş mudur? Maçlar öncesi antrenman yapacak yerin olmayışı okul takımlarımızın performansını etkilemektedir. Giresun'un en büyük ilçesi olan Bulancak'ın okul takımları Tirebolu, Espiye, Keşap, Dereli yollarında çile çekmektedir. Okulların ekonomik durumunun kısıtlı olması ve ulaşım maliyetinin yüksek olması okulların belini bükmektedir.  İlçemiz öğrencilerinin bütün branşlarda ilçe dışına taşınmaktadır.  Ulaşım nedeniyle yollarda kaza riskiyle yüz yüze kalınmaktadır. Etkinliklere ilçe veya il düzeyinde yöneticilerimiz, bırakın grup maçlarını final müsabakalarına bile gelip ödül töreninde bulunamamaktadır. Bütün bu olumsuzluklara rağmen her sene salon sporlarında finallere kalan okul takımlarımız özellikle son yıllara damga vurarak salonu olmayan ilçemizin ismini il şampiyonu olarak duyurmuşlar, ilimizi temsil etmek için bölge turnuvalarına katılmaya hak kazanmışlardır. Takımlarımızı bütün bu zorluklara rağmen fedakârca çalıştıran öğretmenlerimize, spora ve sporcuya destek veren idarecilerimize teşekkür ediyoruz. Özellikle Bulancak Kapalı Spor Salonumuzun yıkılması ve yerine yenisinin yapılmamasında katkısı olan iş başındaki yönetici ve siyasetçilerimize sitemlerimizi sunuyoruz”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.