Kaçar’ın eserleri ölümsüzleştirilecek

GÜNDEM 06.12.2019 - 17:27, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2215+ kez okundu.
 

Kaçar’ın eserleri ölümsüzleştirilecek

Eserleri Zeki Müren, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar gibi ünlü isimlerce seslendirilen ve TRT repertuvarında da birçok eseri bulunan Ahmet Kaçar’ın şiirleri ve besteleri, Görele Belediyesi ve Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi arasında yapılan işbirliği protokolü ile müzik albümü olacak.
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı arasında Göreleli ünlü bestekar ve şair Ahmet Kaçar’ın eserlerinin ölümsüzleştirilmesi için ‘Şiirleri ve şarkılarıyla Ahmet Kaçar’ müzik albümü projesi kapsamında işbirliği protokolü ve imza töreni düzenlendi. Tarihi Rektörlük Binasında gerçekleştirilen törenle işbirliği protokolünü imzalayan Belediye Başkanı Tolga Erener, Ünlü Bestekar ve şair Ahmet Kaçar’ın Görele için önemli bir değer olduğunu hatırlatarak, Görele Belediyesinin değerlerine her zaman önem verdiğini ve sahip çıktığını söyledi. Görele için önemli bir projeyi hayata geçirmek için önemli bir adım atıldığını belirten Erener, “İlçemizin önemli değerlerini yaşatmaya, ilçemizin kültürünü tanıtmaya sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Görele’de iz bırakmış büyük bestekar şair Ahmet Kaçar için önemli bir adım attık. Belediyemiz ve Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle Ahmet Kaçar’ın eserlerini ve bestelerini konu alacak projenin işbirliği protokolünü imzaladık. Yakın zamanda bu eserlerin tanıtımını yaparak, Ahmet Kaçar gecesiyle tekrar halkımızın karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz. Ben projede emeği gecen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı ise Belediye Başkanı Tolga Erener’e teşekkür etti.
Eserleri Zeki Müren, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar gibi ünlü isimlerce seslendirilen ve TRT repertuvarında da birçok eseri bulunan Ahmet Kaçar’ın şiirleri ve besteleri, Görele Belediyesi ve Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi arasında yapılan işbirliği protokolü ile müzik albümü olacak.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı arasında Göreleli ünlü bestekar ve şair Ahmet Kaçar’ın eserlerinin ölümsüzleştirilmesi için ‘Şiirleri ve şarkılarıyla Ahmet Kaçar’ müzik albümü projesi kapsamında işbirliği protokolü ve imza töreni düzenlendi.

Tarihi Rektörlük Binasında gerçekleştirilen törenle işbirliği protokolünü imzalayan Belediye Başkanı Tolga Erener, Ünlü Bestekar ve şair Ahmet Kaçar’ın Görele için önemli bir değer olduğunu hatırlatarak, Görele Belediyesinin değerlerine her zaman önem verdiğini ve sahip çıktığını söyledi.

Görele için önemli bir projeyi hayata geçirmek için önemli bir adım atıldığını belirten Erener, “İlçemizin önemli değerlerini yaşatmaya, ilçemizin kültürünü tanıtmaya sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Görele’de iz bırakmış büyük bestekar şair Ahmet Kaçar için önemli bir adım attık. Belediyemiz ve Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle Ahmet Kaçar’ın eserlerini ve bestelerini konu alacak projenin işbirliği protokolünü imzaladık. Yakın zamanda bu eserlerin tanıtımını yaparak, Ahmet Kaçar gecesiyle tekrar halkımızın karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz. Ben projede emeği gecen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı ise Belediye Başkanı Tolga Erener’e teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.