‘İYİ PARTİLİLERE VERDİ VERİŞTİRDİ’

SİYASET 27.12.2019 - 17:35, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2749+ kez okundu.
 

‘İYİ PARTİLİLERE VERDİ VERİŞTİRDİ’

İyi Parti tarafından yapılan basın açıklamasını ciddidye almadığını fakat kamuoyunu aydınlatmak istediğini aktaran FKB Başkanı Lütfi Bayraktar;
FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, geçtiğimiz hafta İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Eroğlu ve İyi Parti MKYK Üyesi Ünzile Bozalioğlu'nun yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Başkan Bayraktar, “Fiskobirlik'in Giresun'un milli malı olduğunu belirtenler kurumumuzu karalamaktan başka bir iş yapmamışlardır” dedi. Açıklamaların araştırılmadan yapıldığını ileri süren Bayraktar, "Keşke bu arkadaşlar bunları bize gelip sorsalardı. Aramızda 200 metrelik mesafe var. İkna olmazlarsa yine açıklama yapabilirlerdi. Biz maaş veremeyen bir kurum değil, Genel Müdürlük kapayan değil, Bulancak'ta entegre tesis kurma aşamasında olan bir kurumuz” diye konuştu. İYİ Partililer tarafından FİSKOBİRLİK ile ilgili ortaya atılan iddiaların ciddiyetten uzak, bilgisizce yapılan bir açıklama olduğunu belirten Başkan Bayraktar, düzenlediği basın toplantısında, Giresun eski Belediye Başkanı Aksu döneminde FİSKOBİRLİK’e verilen imar ruhsatıyla ilgili konuya açıklık getirdi. Fındık ve fındık mamulü sektöründe söz sahibi olan ve şu anda 40 civarında piyasada ürünü bulunan FİSKOBİRLİK gibi milli bir markanın asılsız iddialarla itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını kaydeden Bayraktar, “Birlikler yasasına göre FİSKOBİRLİK genel müdürlüğü hizmet binasının bulunduğu alan imar ruhsatından muaftır. Bir teknoloji mağazasının da içerisinde yer aldığı alana ait inşaat ruhsatı ise belediyeye 1 milyon 450 bin lira ruhsat bedeli ödenerek alınmıştır. İYİ Partililerin açıklamasını ciddiye almıyorum. Ancak, kamuoyunun aydınlatılması adına açıklama yapma gereği duydum” dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan bir partinin Giresun’daki temsilcileri tarafından yapılan açıklamanın direk FİSKOBİRLİK’i hedef alan bir beyanat olduğunu vurgulayan Bayraktar, “İYİ Partililer FİSKOBİRLİK’ten bir haberdir. Ortaya atılan iddianın garabet ve bilgisizce olduğunun altını çiziyorum. Uzun yıllardır engellenen ve üzerinde imar şerri bulunan bir konu FİSKOBİRLİK’e iyilik yapılarak çözüme kavuşturulmuştur. Kanunlar çerçevesinde alınan imar ruhsatı iki yıl geçerlidir. FİSKOBİRLİK ve Giresun’a içerisinde 5 bin metrekare FİSKOBİRLİK genel müdürlüğü hizmet binasının da yer alacağı kalıcı bir proje kazandırmayı hedefliyoruz. Bu projeyle 500 kişiye istihdam imkanı sunmayı ve yıllık birliğe 15-20 milyon lira kira geliri sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
İyi Parti tarafından yapılan basın açıklamasını ciddidye almadığını fakat kamuoyunu aydınlatmak istediğini aktaran FKB Başkanı Lütfi Bayraktar;

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, geçtiğimiz hafta İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Eroğlu ve İyi Parti MKYK Üyesi Ünzile Bozalioğlu'nun yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Başkan Bayraktar, “Fiskobirlik'in Giresun'un milli malı olduğunu belirtenler kurumumuzu karalamaktan başka bir iş yapmamışlardır” dedi.

Açıklamaların araştırılmadan yapıldığını ileri süren Bayraktar, "Keşke bu arkadaşlar bunları bize gelip sorsalardı. Aramızda 200 metrelik mesafe var. İkna olmazlarsa yine açıklama yapabilirlerdi. Biz maaş veremeyen bir kurum değil, Genel Müdürlük kapayan değil, Bulancak'ta entegre tesis kurma aşamasında olan bir kurumuz” diye konuştu.

İYİ Partililer tarafından FİSKOBİRLİK ile ilgili ortaya atılan iddiaların ciddiyetten uzak, bilgisizce yapılan bir açıklama olduğunu belirten Başkan Bayraktar, düzenlediği basın toplantısında, Giresun eski Belediye Başkanı Aksu döneminde FİSKOBİRLİK’e verilen imar ruhsatıyla ilgili konuya açıklık getirdi.

Fındık ve fındık mamulü sektöründe söz sahibi olan ve şu anda 40 civarında piyasada ürünü bulunan FİSKOBİRLİK gibi milli bir markanın asılsız iddialarla itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını kaydeden Bayraktar, “Birlikler yasasına göre FİSKOBİRLİK genel müdürlüğü hizmet binasının bulunduğu alan imar ruhsatından muaftır. Bir teknoloji mağazasının da içerisinde yer aldığı alana ait inşaat ruhsatı ise belediyeye 1 milyon 450 bin lira ruhsat bedeli ödenerek alınmıştır. İYİ Partililerin açıklamasını ciddiye almıyorum. Ancak, kamuoyunun aydınlatılması adına açıklama yapma gereği duydum” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan bir partinin Giresun’daki temsilcileri tarafından yapılan açıklamanın direk FİSKOBİRLİK’i hedef alan bir beyanat olduğunu vurgulayan Bayraktar, “İYİ Partililer FİSKOBİRLİK’ten bir haberdir. Ortaya atılan iddianın garabet ve bilgisizce olduğunun altını çiziyorum. Uzun yıllardır engellenen ve üzerinde imar şerri bulunan bir konu FİSKOBİRLİK’e iyilik yapılarak çözüme kavuşturulmuştur. Kanunlar çerçevesinde alınan imar ruhsatı iki yıl geçerlidir. FİSKOBİRLİK ve Giresun’a içerisinde 5 bin metrekare FİSKOBİRLİK genel müdürlüğü hizmet binasının da yer alacağı kalıcı bir proje kazandırmayı hedefliyoruz. Bu projeyle 500 kişiye istihdam imkanı sunmayı ve yıllık birliğe 15-20 milyon lira kira geliri sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.