‘İstiklal Marşımız’ 98. Yaşında

GÜNDEM 12.03.2019 - 17:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3049+ kez okundu.
 

‘İstiklal Marşımız’ 98. Yaşında

TBMM açıldıktan sonra 12 Mart 1921 yılında kabul edilen ‘İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ 12 Mart Salı Günü Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesi Salonundaki program ile kutlandı.
Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Lokman Hekim Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği program yaklaşık 2 saat sürdü. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan bir video gösterimi yapıldı. İstiklal marşı ile ilgili olarak öğrencilerin şiir okumasından sonra oratoryo gösterisi ile program devam etti. ‘12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ temalı Bulancak ilçe genelinde okullarda yapılan şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alanlara ödülleri Kaymakam Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Recep Yakar, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, tarafından takdim edildi. Program yarışmada birinci olan eserlerin okuması ile sona erdi.
TBMM açıldıktan sonra 12 Mart 1921 yılında kabul edilen ‘İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ 12 Mart Salı Günü Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesi Salonundaki program ile kutlandı.

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Lokman Hekim Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği program yaklaşık 2 saat sürdü.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan bir video gösterimi yapıldı. İstiklal marşı ile ilgili olarak öğrencilerin şiir okumasından sonra oratoryo gösterisi ile program devam etti.

‘12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ temalı Bulancak ilçe genelinde okullarda yapılan şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alanlara ödülleri Kaymakam Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Recep Yakar, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, tarafından takdim edildi. Program yarışmada birinci olan eserlerin okuması ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.