‘İSTİKLAL MARŞI BU MİLLETİN ŞİİRİDİR’

GÜNDEM 12.03.2020 - 17:22, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2846+ kez okundu.
 

‘İSTİKLAL MARŞI BU MİLLETİN ŞİİRİDİR’

Türkiye Cumhuriyetinin Milli Marşı olan ve Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşının TBMM’de 12 Mart 1922’de kabulünün 99. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı 12 Mart Perşembe günü Bulancak İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda yapıldı.
Bulancak Anadolu Lisesinin hazırladığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlamı ve önemi hakkındaki konuşmayı da BAL öğretmeni Mustafa Duman yaptı. Öğretmen Duman, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal marşını hangi şartlar altında yazdığını anlatarak, Mehmet Akif Ersoy’un “İstiklal Marşı bu milletin şiiridir, Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” dediğini ifade ederek konuşmasını tamamladı. Bu konuşmadan sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan bir video gösterisi yapıldı. Daha sonra program tiyatro oyunu ve şiir okuma ile devam etti. 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü için Bulancak ilçe genelinde yapılan okullar arası şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alanlara ödülleri takdim edilerek program sona erdi. Programa Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, Bulancak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tufan Ahmet Zubi, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, CHP İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Tatlı, Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, İlçe Müftüsü Cevat Erişti, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Melahat Cürgül, İlçe Tapu Sicil Müdürü Mehmet Ünal, İlçe Spor Müdürü Murat Yümsel, İlçe Tarım Müdürü Oğuz Yiğit, İlçe Nüfus Müdürü Erol Küçükyıldız, İlçe Mal Müdürü Behçet Kemal Öner, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Türkmen, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İdris Kasap, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.         
Türkiye Cumhuriyetinin Milli Marşı olan ve Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşının TBMM’de 12 Mart 1922’de kabulünün 99. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı 12 Mart Perşembe günü Bulancak İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda yapıldı.

Bulancak Anadolu Lisesinin hazırladığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlamı ve önemi hakkındaki konuşmayı da BAL öğretmeni Mustafa Duman yaptı.

Öğretmen Duman, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal marşını hangi şartlar altında yazdığını anlatarak, Mehmet Akif Ersoy’un “İstiklal Marşı bu milletin şiiridir, Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” dediğini ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Bu konuşmadan sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan bir video gösterisi yapıldı. Daha sonra program tiyatro oyunu ve şiir okuma ile devam etti. 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü için Bulancak ilçe genelinde yapılan okullar arası şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alanlara ödülleri takdim edilerek program sona erdi.

Programa Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, Bulancak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tufan Ahmet Zubi, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, CHP İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Tatlı, Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, İlçe Müftüsü Cevat Erişti, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Melahat Cürgül, İlçe Tapu Sicil Müdürü Mehmet Ünal, İlçe Spor Müdürü Murat Yümsel, İlçe Tarım Müdürü Oğuz Yiğit, İlçe Nüfus Müdürü Erol Küçükyıldız, İlçe Mal Müdürü Behçet Kemal Öner, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Türkmen, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İdris Kasap, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.     

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.