İstihdam için 'Milli Seferberlik' başlıyor

EKONOMİ 06.02.2017 - 17:57, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3198+ kez okundu.
 

İstihdam için 'Milli Seferberlik' başlıyor

Hükümetin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yavaşlayan ekonomik yapıyı harekete geçirmek için başlattığı teşvikler kapsamında,...
...istihdam artıracak tedbirlerin içinde yer alan 'Milli Seferberlik' çağrısı için bilgilendirme toplantıları başladı.‘Milli Seferberlik için 1 işçi de sen al’ sloganı ile 16 il genelinde işyerlerine 1 işçi alan işverenlerin yapılacak kolaylıklar hakkında Giresun Sosyal Güvenlik Kurumu İl müdürlüğünde 3 Şubat Cuma günü yapılan toplantıya üst düzey yetkililer katıldı.SGK toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından ve İşkur Genel Müdürlüğünden katılan yetkili kişiler ‘Milli Seferberlik’ hakkında işverenlerin ve STK'da bilgilendirmek için bu toplantıları yaptıklarını belirttiler.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, toplantı da yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Bir kaç aydır sıkıntılı giden ekonomik ve ticari hayatı hareketlendirmek ve büyüme rakamlarını tekrar yükseltmek için Hükümetimizin başlattığı ‘Milli Seferberlik’ çağrısına Giresun da dahil olmak üzere 16 İl’de bugün başlatıyoruz. Bakanlığımız esnaf, KOBİ’ler, büyük işletmeler ile sanayi alanında teşvikler kapsamında birkaç iyileştirici projeler ile sorunları aşmaya çalışıyor. Bakanlığımız da bu konuda ‘1 işçi de sen al’ diyerek ‘Milli Seferberlik’ için katkı yapacağı teşvik sistemini 16 İl de uygulamaya sokarak önemli bir istihdam yaratacaktır. 1 işçi alan her işyerinde 1 işçinin sigorta primin yüzde 50’si, 2 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak. Aynı işçi için 3 yıl ise yüzde 25 ödeme yapılacak. Bu teşvik işyerleri için çok önemli bir teşviktir. Bakanlığımıza başvuran her işyeri için bu uygulanacaktır. Bu ‘Milli Seferberlik’ çağrısı ile birlikte ilk etap ta 1 milyon insanımıza iş sağlanacaktır diye bekliyoruz. Hatta bu sayının 1.5 milyon işçi sayısına ulaşmasını da temenni ediyoruz. Konu hakkında bilgilendirme toplantıları, afişler, broşürler ve kitapçıklar yayınlanarak işçi alımına başvuracak işyerleri için de detayları aktarmış olacağız" dedi.Giresun SGK müdürlüğünde yapılan toplantıya Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Fazlı Küçük, İşkur Genel Müdür Yardımcısı Pınar Bıçakoğlu, Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Ertan Yığman, Giresun SGK Müdürü Ertan Özdemir'de katıldı.  
Hükümetin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yavaşlayan ekonomik yapıyı harekete geçirmek için başlattığı teşvikler kapsamında,...
...istihdam artıracak tedbirlerin içinde yer alan 'Milli Seferberlik' çağrısı için bilgilendirme toplantıları başladı.
‘Milli Seferberlik için 1 işçi de sen al’ sloganı ile 16 il genelinde işyerlerine 1 işçi alan işverenlerin yapılacak kolaylıklar hakkında Giresun Sosyal Güvenlik Kurumu İl müdürlüğünde 3 Şubat Cuma günü yapılan toplantıya üst düzey yetkililer katıldı.
SGK toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından ve İşkur Genel Müdürlüğünden katılan yetkili kişiler ‘Milli Seferberlik’ hakkında işverenlerin ve STK'da bilgilendirmek için bu toplantıları yaptıklarını belirttiler.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, toplantı da yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Bir kaç aydır sıkıntılı giden ekonomik ve ticari hayatı hareketlendirmek ve büyüme rakamlarını tekrar yükseltmek için Hükümetimizin başlattığı ‘Milli Seferberlik’ çağrısına Giresun da dahil olmak üzere 16 İl’de bugün başlatıyoruz. Bakanlığımız esnaf, KOBİ’ler, büyük işletmeler ile sanayi alanında teşvikler kapsamında birkaç iyileştirici projeler ile sorunları aşmaya çalışıyor. Bakanlığımız da bu konuda ‘1 işçi de sen al’ diyerek ‘Milli Seferberlik’ için katkı yapacağı teşvik sistemini 16 İl de uygulamaya sokarak önemli bir istihdam yaratacaktır. 1 işçi alan her işyerinde 1 işçinin sigorta primin yüzde 50’si, 2 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak. Aynı işçi için 3 yıl ise yüzde 25 ödeme yapılacak. Bu teşvik işyerleri için çok önemli bir teşviktir. Bakanlığımıza başvuran her işyeri için bu uygulanacaktır. Bu ‘Milli Seferberlik’ çağrısı ile birlikte ilk etap ta 1 milyon insanımıza iş sağlanacaktır diye bekliyoruz. Hatta bu sayının 1.5 milyon işçi sayısına ulaşmasını da temenni ediyoruz. Konu hakkında bilgilendirme toplantıları, afişler, broşürler ve kitapçıklar yayınlanarak işçi alımına başvuracak işyerleri için de detayları aktarmış olacağız" dedi.
Giresun SGK müdürlüğünde yapılan toplantıya Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Fazlı Küçük, İşkur Genel Müdür Yardımcısı Pınar Bıçakoğlu, Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Ertan Yığman, Giresun SGK Müdürü Ertan Özdemir'de katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.