İSKELE SANCAK, BURASI BULANCAK!

GÜNDEM 30.01.2019 - 16:59, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3228+ kez okundu.
 

İSKELE SANCAK, BURASI BULANCAK!

Bu kışın başlaması ile beraber ilçe genelinde kullanılan kömürün yandıktan sonra ortaya çıkan dumanının ilçenin üstünde oluşan sis denizi hemen hemen her gün varlığını sürdürüyor.
Kömür tozunun dumanı ile ilgili olarak birkaç haber yapmış ve yetkili makamların gerekli tedbirleri alması için duyarlı olmalarını istemiştik. Aradan geçen onca zamana rağmen, yetkili makamların hiç bir açıklamasını duymadığımız gibi, tedbirler ile ilgili de herhangi bir çalışmaya da şahit olmadık. İnsan sağlığını kışın çok ciddi bir şekilde tehdit eder hale gelen hava kirliliği sadece Bulancak, Giresun ve içlerin de değil, Ordu ve ilçelerinde de etkili olduğunu öğrendik. Doğalgazın geldiği çok yerde bile saban ve akşam saatlerinde bile kömür dumanının etkili olduğu ve insanların bir an önce evlerine gitmek için koşturduğunu da söyleyebiliriz. Bulancak’a doğalgaz gelecek ve temiz hava da yaşayacağız diye bekleyen ilçe sakinleri, doğalgaz işinin bir süre daha geçikeceği ve evlere doğalgaz bağlanmasının 2020 veya 2021 yılının başında ancak bulacağı ifade ediliyor. İl sağlık müdürlüğü, halk sağlığı konusunda yetkili olmasına rağmen, bu güne kadar herhangi bir açıklamada yapmayınca vatandaşın hava kirliliği konusunda bilgi alacağı bir yetkili kurumda yok gibi. Bu hafta içinde hava kirliliği ile ilgili yine birkaç kare fotoğraf çekerek haber takibimizi yapmaya devam ediyoruz. Bu karelerden birin de Eğrice mevkiinden Bulancak şehrinin uzaktan bir görünümü yer alıyor. Yer alıyor deyişimiz, lafın gelişi; görüntüyü yakınlaştırmış halde yayınlıyoruz. Bulancak diye bir yer bu fotoğrafta görünüyor mu sizce? Bu foto öğle civarında hava da güneş varken çekildi. Bu sis denizi olmadığında, aynı yerden Bulancak’a baktığınızda ise Bulancak’taki binalar rahatça görünüyor. Diğer karelerde Bulancak iskelesinde çekildi. Birinde Pazarsuyu’nun olduğu mevkii, diğeri ise Ballıca ve Sanayi mahallesinin üzerideki sis denizinin oluşturduğu dumanının bıraktığı görüntüler. Biz gazete olarak haberi okuyucumuza sayfalardan ulaştırıyoruz. ‘İşin çözümü de artık yetkililere kalıyor bir zahmet’ diyerek; bekliyoruz!           
Bu kışın başlaması ile beraber ilçe genelinde kullanılan kömürün yandıktan sonra ortaya çıkan dumanının ilçenin üstünde oluşan sis denizi hemen hemen her gün varlığını sürdürüyor.

Kömür tozunun dumanı ile ilgili olarak birkaç haber yapmış ve yetkili makamların gerekli tedbirleri alması için duyarlı olmalarını istemiştik.

Aradan geçen onca zamana rağmen, yetkili makamların hiç bir açıklamasını duymadığımız gibi, tedbirler ile ilgili de herhangi bir çalışmaya da şahit olmadık. İnsan sağlığını kışın çok ciddi bir şekilde tehdit eder hale gelen hava kirliliği sadece Bulancak, Giresun ve içlerin de değil, Ordu ve ilçelerinde de etkili olduğunu öğrendik. Doğalgazın geldiği çok yerde bile saban ve akşam saatlerinde bile kömür dumanının etkili olduğu ve insanların bir an önce evlerine gitmek için koşturduğunu da söyleyebiliriz.

Bulancak’a doğalgaz gelecek ve temiz hava da yaşayacağız diye bekleyen ilçe sakinleri, doğalgaz işinin bir süre daha geçikeceği ve evlere doğalgaz bağlanmasının 2020 veya 2021 yılının başında ancak bulacağı ifade ediliyor.

İl sağlık müdürlüğü, halk sağlığı konusunda yetkili olmasına rağmen, bu güne kadar herhangi bir açıklamada yapmayınca vatandaşın hava kirliliği konusunda bilgi alacağı bir yetkili kurumda yok gibi.

Bu hafta içinde hava kirliliği ile ilgili yine birkaç kare fotoğraf çekerek haber takibimizi yapmaya devam ediyoruz. Bu karelerden birin de Eğrice mevkiinden Bulancak şehrinin uzaktan bir görünümü yer alıyor. Yer alıyor deyişimiz, lafın gelişi; görüntüyü yakınlaştırmış halde yayınlıyoruz. Bulancak diye bir yer bu fotoğrafta görünüyor mu sizce? Bu foto öğle civarında hava da güneş varken çekildi. Bu sis denizi olmadığında, aynı yerden Bulancak’a baktığınızda ise Bulancak’taki binalar rahatça görünüyor.

Diğer karelerde Bulancak iskelesinde çekildi. Birinde Pazarsuyu’nun olduğu mevkii, diğeri ise Ballıca ve Sanayi mahallesinin üzerideki sis denizinin oluşturduğu dumanının bıraktığı görüntüler.

Biz gazete olarak haberi okuyucumuza sayfalardan ulaştırıyoruz. ‘İşin çözümü de artık yetkililere kalıyor bir zahmet’ diyerek; bekliyoruz!           

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.