İŞ YERİ AÇIK OLSAYDI NE OLACAKTI ACABA?

GÜNDEM 26.06.2020 - 17:26, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2796+ kez okundu.
 

İŞ YERİ AÇIK OLSAYDI NE OLACAKTI ACABA?

Koronavirüs Mart ayında ülkemizde etkili olmaya başlayınca hükümette tedbirler kapsamında bazı sektörler ile işyerlerinin geçici olarak kapanması için karar vermişti.
16 Mart tarihinde geçici olarak kapanan işyerlerinin ekonomik ve ticari olarak zarar etmemesi içinde bu işyerlerinin giderleri ertelenmiş, yüzde 50 indirim yapılmış, elektrik ve su ücretleri kapalı olduğu zaman zarfında bir çalışma olmadığı içinde alınmayacaktı. Hükümetin aldığı bu kararları, tedbirler kalkana kadar uygulayan elektrik ve su açılan işyerlerine daha kendilerine gelmeden yüklü faturalar ile karşı karşıya bıraktı. Özellikle bölgenin elektrik tedarik ve dağıtımını yapan firmanın Bulancak’ta geçici olarak kapanan çok sayıdaki iş yerine gönderdiği faturaların rakamları dudak uçuklatacak cinsten. Hem de sadece açık olan 20 gün için gelen fatura rakamı gören iş yeri sahipleri, “birde salgında açık olsaydık bizim halimiz ne olacaktı” diye haklı olarak soruyor. 16 Mart’tan 1 Haziran’a kadar olan 77 gün boyunca kapalı kalan ve 1 Haziran’da ‘bismillah’ deyip işyerini açan kahvehane, çay ocağı, kafe gibi işyerlerini daha doğru dürüst iş yapamadan, elektrik ve su faturaları okumaya gelen bu görevlilerin, ilçedeki bu işyerlerine ödensin, diye bıraktığı elektrik ve su faturası “yandım anam” dedirtiyor.  
Koronavirüs Mart ayında ülkemizde etkili olmaya başlayınca hükümette tedbirler kapsamında bazı sektörler ile işyerlerinin geçici olarak kapanması için karar vermişti.

16 Mart tarihinde geçici olarak kapanan işyerlerinin ekonomik ve ticari olarak zarar etmemesi içinde bu işyerlerinin giderleri ertelenmiş, yüzde 50 indirim yapılmış, elektrik ve su ücretleri kapalı olduğu zaman zarfında bir çalışma olmadığı içinde alınmayacaktı. Hükümetin aldığı bu kararları, tedbirler kalkana kadar uygulayan elektrik ve su açılan işyerlerine daha kendilerine gelmeden yüklü faturalar ile karşı karşıya bıraktı.

Özellikle bölgenin elektrik tedarik ve dağıtımını yapan firmanın Bulancak’ta geçici olarak kapanan çok sayıdaki iş yerine gönderdiği faturaların rakamları dudak uçuklatacak cinsten. Hem de sadece açık olan 20 gün için gelen fatura rakamı gören iş yeri sahipleri, “birde salgında açık olsaydık bizim halimiz ne olacaktı” diye haklı olarak soruyor. 16 Mart’tan 1 Haziran’a kadar olan 77 gün boyunca kapalı kalan ve 1 Haziran’da ‘bismillah’ deyip işyerini açan kahvehane, çay ocağı, kafe gibi işyerlerini daha doğru dürüst iş yapamadan, elektrik ve su faturaları okumaya gelen bu görevlilerin, ilçedeki bu işyerlerine ödensin, diye bıraktığı elektrik ve su faturası “yandım anam” dedirtiyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.