'İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNİN KORUYUCUSUYUZ'

GÜNDEM 10.04.2019 - 16:50, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3192+ kez okundu.
 

'İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNİN KORUYUCUSUYUZ'

Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yılı ve Polis Haftası Kutlama programı 10 Nisan Çarşamba günü Bulancak Cumhuriyet meydanındaki törenle yapıldı.
Saat 10.00’da başlayan kutlama programında İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, 174. Kuruluş yılı ve Polis Haftasını tebrik eden protokol ve vatandaşların tebriklerini kabul etti. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünün çelengi Emniyet Müdürü Turgay Kovancı tarafından Atatürk Anıtına sunuldu. Polis memurları Gündüz Taş ve Hasret Kelleci’nin sunuculuğunu yaptığı programda saygı duruşu ve İstiklal marşının okumasından sonra günün anlamı ve önemini ifade eden konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı yaparak şunları söyledi: “174. Yıl önce kurulan ve milletimizin can, mal ve güvenliğinin teminatı olan Türk Polis teşkilatının kuruluş yıldönümüne ve Polis Haftamızın kutlamasına katılan değerli misafirlerimize teşekkür ederim. Polis her zaman kanunlar içinde vatandaşın yanında, suçlunun ve kanun dışında olanların karşısında yer alır. Demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerinin koruyucusu ve sağlayıcısıdır. Bunlar olmadan bir ülkede huzur, güven, can ve mal korunamaz. Polis kanunların kendine verdiği yetkiler ile milletimizin koruyuculuğunu yapar. Hiçbir kişi kendi aklına göre kanunlardan yetki alamaz. Polisimiz zor durumda kalmış, haksızlığa uğramış, mağdur olmuş her vatandaşın yanında olur ve suç ile savaşır. Bu yetkiler ile görevini yaparken insan hak ve özgürlüklerinden de taviz vermez ve herkesin bu hak ve özgürlüklerini canı pahasına korur. Bugün burada bir kez daha polis teşkilatımızın bu mutluğunu hep birlikte paylaşıyor ve kutluyoruz” dedi. Bu konuşmadan sonra da Bulancak ilçesinde ilkokul, ortaokul ve liselerde polis haftası konulu yapılan resim, özlü söz, masa tenisi ve atletizm dalında derce alanlara ödülleri, Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Bulancak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tufan Ahmet Zubi, Cumhuriyet Savcısı Tacettin Yenioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Özel Harekat Tabur komutanı Bnb. İlker Urgancı, İlçe Jandarma Komutanı Tğm. Burak Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut tarafından takdim edildi. Polis haftası kutlamalarına Bulancak Belediye Başkan yardımcısı Emrullah Guguk, AK parti yönetim kurulu üyesi Cafer Tatlı, CHP İlçe Başkanı Ahmet Akgün, MHP İlçe Başkanı Erdoğan Işıkdemir, İYİ Parti İlçe Başkanı Nesim Çelik, İl Genel Meclis Üyeleri Mürsel Genç, Mustafa Karakaya, Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi,  Sosyal Yardımlaşma Müdürü Melahat Cürgül, İlçe Tarım Müdürü Oğuz Yiğit, İlçe Nüfus Müdürü Erol Küçükyıldız,  Özel İdare Müdürü Mehmet Yanıkömer, SGK İlçe Müdürü Neşfika Yıldıran,  Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu, Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın, okul müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlarda katıldı.        
Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yılı ve Polis Haftası Kutlama programı 10 Nisan Çarşamba günü Bulancak Cumhuriyet meydanındaki törenle yapıldı.

Saat 10.00’da başlayan kutlama programında İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, 174. Kuruluş yılı ve Polis Haftasını tebrik eden protokol ve vatandaşların tebriklerini kabul etti. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünün çelengi Emniyet Müdürü Turgay Kovancı tarafından Atatürk Anıtına sunuldu. Polis memurları Gündüz Taş ve Hasret Kelleci’nin sunuculuğunu yaptığı programda saygı duruşu ve İstiklal marşının okumasından sonra günün anlamı ve önemini ifade eden konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı yaparak şunları söyledi: “174. Yıl önce kurulan ve milletimizin can, mal ve güvenliğinin teminatı olan Türk Polis teşkilatının kuruluş yıldönümüne ve Polis Haftamızın kutlamasına katılan değerli misafirlerimize teşekkür ederim. Polis her zaman kanunlar içinde vatandaşın yanında, suçlunun ve kanun dışında olanların karşısında yer alır. Demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerinin koruyucusu ve sağlayıcısıdır. Bunlar olmadan bir ülkede huzur, güven, can ve mal korunamaz. Polis kanunların kendine verdiği yetkiler ile milletimizin koruyuculuğunu yapar. Hiçbir kişi kendi aklına göre kanunlardan yetki alamaz. Polisimiz zor durumda kalmış, haksızlığa uğramış, mağdur olmuş her vatandaşın yanında olur ve suç ile savaşır. Bu yetkiler ile görevini yaparken insan hak ve özgürlüklerinden de taviz vermez ve herkesin bu hak ve özgürlüklerini canı pahasına korur. Bugün burada bir kez daha polis teşkilatımızın bu mutluğunu hep birlikte paylaşıyor ve kutluyoruz” dedi.

Bu konuşmadan sonra da Bulancak ilçesinde ilkokul, ortaokul ve liselerde polis haftası konulu yapılan resim, özlü söz, masa tenisi ve atletizm dalında derce alanlara ödülleri, Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Bulancak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tufan Ahmet Zubi, Cumhuriyet Savcısı Tacettin Yenioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Özel Harekat Tabur komutanı Bnb. İlker Urgancı, İlçe Jandarma Komutanı Tğm. Burak Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut tarafından takdim edildi.

Polis haftası kutlamalarına Bulancak Belediye Başkan yardımcısı Emrullah Guguk, AK parti yönetim kurulu üyesi Cafer Tatlı, CHP İlçe Başkanı Ahmet Akgün, MHP İlçe Başkanı Erdoğan Işıkdemir, İYİ Parti İlçe Başkanı Nesim Çelik, İl Genel Meclis Üyeleri Mürsel Genç, Mustafa Karakaya, Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi,  Sosyal Yardımlaşma Müdürü Melahat Cürgül, İlçe Tarım Müdürü Oğuz Yiğit, İlçe Nüfus Müdürü Erol Küçükyıldız,  Özel İdare Müdürü Mehmet Yanıkömer, SGK İlçe Müdürü Neşfika Yıldıran,  Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu, Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın, okul müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlarda katıldı.      

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.