İmam Hatipler Haftasına büyük ilgi

EĞİTİM 15.12.2016 - 16:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3319+ kez okundu.
 

İmam Hatipler Haftasına büyük ilgi

Türkiye genelinde yapılan etkinlikler ile kutlanan,...
...'İmam Hatipler Hafta'sında Bulancak Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği İmam Hatipliler Haftası programı Bulancak Otogar Düğün Salonunda Salı akşamı gerçekleşti.Büyük bir ilgi gören İmam Hatipliler haftası programına vatandaşlar, protokol ve eski mezunlar ile öğrenci velileri büyük bir ilgi gösterdi.Programda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra haftanın önemi hakkında kısa bir konuşma yapan Olgun Albayrak, "Zor dönemlerden bugüne kolay gelmedik. İmam hatipler bu ülkenin ve toprakların nefesidir. İmam hatipler bir örnek insan mektebidir. İmam hatiplere destek olan herkese şükran borcumuz vardır" dedi.Bu konuşmadan sonra Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut'ta konuşmasında, "Bulancak İmam Hatip Lisesi ve orta okullarının da bugün yüzlerce öğrenci okuyor. Kurulduğu günden bu yana da binlerce öğrenci mezun oldu ve bugünlerde önemli görevlerde bulunuyorlar. İmam hatipler bu ülkenin olmazsa olmazlarındandır. Onca sıkıntılar aşılmış ve bugüne gelinmiştir. Ülkesini seven, dinini bilen ve uygulayan, adil, hak sever, dürüst ve ahlaklı insanların olduğu bu okullarda okumak çok önemlidir. Bu günlere gelmemizi sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.Yine program da bir konuşma yapan Bulancak Kaymakam vekili Piraziz Kaymakamı Hamit Genç'te şunları söyledi; "İmam Hatipler Anadolu'nun bağrından çıkmış, dinini bilen insanların çocuklarının gönül rahatlığı ile bu okullara gönderdiği ve vatanına sahip çıkmayı bilen insanlar olmasını istediği okullardır. Bu okulların kurulmasında ön ayak olan ve maddi ve manevi olarak desteklerini esirgemeyen herkese sağ olsun diyorum"Bu konuşmalardan sonra 15 Temmuz Şehitler İHO öğrencilerinin oratoryosu seslendirildi. Kovanlık ÇPAL'nin hazırladığı skeçten sonra şiir(Aydındere İHO) dinletisi yapıldı. Anadolu İHL'den bir skeç daha sahnelendi.  Şiir(Kovanlık İHO) dinletisi ile devam eden programda Kız Anadolu İHL'de bir şiir dinletisi sundu. Yıl içinde yapılan yarışmalarda ve İmam Hatipliler haftası etkinlikleri kapsamında derece alanlara ödülleri verildi. İlahi korosunun seslendirdiği (Bulancak İHO) ilahilerden sonra da program sona erdi.Bulancak Otogar Düğün Salonundaki 'İmam Hatipler Haftası' gecesi programına Bulancak Kaymakam vekili Piraziz Kaymakamı Hamit Genç, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar ve belediye meclis üyeleri, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cihan Gültekin, Bulancak İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Esat Sakallıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet Küçük, Bulancak İmam Hatip'in kurulmasında büyük emeği geçen Nuri Genç, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler ile veliler katıldı.  
Türkiye genelinde yapılan etkinlikler ile kutlanan,...
...'İmam Hatipler Hafta'sında Bulancak Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği İmam Hatipliler Haftası programı Bulancak Otogar Düğün Salonunda Salı akşamı gerçekleşti.
Büyük bir ilgi gören İmam Hatipliler haftası programına vatandaşlar, protokol ve eski mezunlar ile öğrenci velileri büyük bir ilgi gösterdi.
Programda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra haftanın önemi hakkında kısa bir konuşma yapan Olgun Albayrak, "Zor dönemlerden bugüne kolay gelmedik. İmam hatipler bu ülkenin ve toprakların nefesidir. İmam hatipler bir örnek insan mektebidir. İmam hatiplere destek olan herkese şükran borcumuz vardır" dedi.
Bu konuşmadan sonra Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut'ta konuşmasında, "Bulancak İmam Hatip Lisesi ve orta okullarının da bugün yüzlerce öğrenci okuyor. Kurulduğu günden bu yana da binlerce öğrenci mezun oldu ve bugünlerde önemli görevlerde bulunuyorlar. İmam hatipler bu ülkenin olmazsa olmazlarındandır. Onca sıkıntılar aşılmış ve bugüne gelinmiştir. Ülkesini seven, dinini bilen ve uygulayan, adil, hak sever, dürüst ve ahlaklı insanların olduğu bu okullarda okumak çok önemlidir. Bu günlere gelmemizi sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.
Yine program da bir konuşma yapan Bulancak Kaymakam vekili Piraziz Kaymakamı Hamit Genç'te şunları söyledi; "İmam Hatipler Anadolu'nun bağrından çıkmış, dinini bilen insanların çocuklarının gönül rahatlığı ile bu okullara gönderdiği ve vatanına sahip çıkmayı bilen insanlar olmasını istediği okullardır. Bu okulların kurulmasında ön ayak olan ve maddi ve manevi olarak desteklerini esirgemeyen herkese sağ olsun diyorum"
Bu konuşmalardan sonra 15 Temmuz Şehitler İHO öğrencilerinin oratoryosu seslendirildi. Kovanlık ÇPAL'nin hazırladığı skeçten sonra şiir(Aydındere İHO) dinletisi yapıldı. Anadolu İHL'den bir skeç daha sahnelendi.  Şiir(Kovanlık İHO) dinletisi ile devam eden programda Kız Anadolu İHL'de bir şiir dinletisi sundu. Yıl içinde yapılan yarışmalarda ve İmam Hatipliler haftası etkinlikleri kapsamında derece alanlara ödülleri verildi. İlahi korosunun seslendirdiği (Bulancak İHO) ilahilerden sonra da program sona erdi.
Bulancak Otogar Düğün Salonundaki 'İmam Hatipler Haftası' gecesi programına Bulancak Kaymakam vekili Piraziz Kaymakamı Hamit Genç, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar ve belediye meclis üyeleri, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cihan Gültekin, Bulancak İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Esat Sakallıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet Küçük, Bulancak İmam Hatip'in kurulmasında büyük emeği geçen Nuri Genç, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler ile veliler katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.