İkinci bir mağduriyetin yaşanmasının önüne geçilmelidir

YAŞAM 27.12.2016 - 09:40, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3074+ kez okundu.
 

İkinci bir mağduriyetin yaşanmasının önüne geçilmelidir

Giresun Baro Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu,
 Giresun'un Alucra ilçesinde bir kuran kursunda meydana gelen cinsel istismar davasının takipçisi olduklarını söyledi.Başkan Uzunalioğlu, "Giresun’un Alucra ilçesinde İlçe Müftülüğü’ne bağlı Alucra Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursu’nda ‘öğretici’ olan öğretmeni tarafından cinsel-fiziksel istismara maruz kaldığı iddia edilen yaşları 9 ila 13 arasında değişen öğrenci ve velilerinin şikâyetleri üzerine, Alucra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma neticesinde Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık H.İ.U. hakkında açılan kamu davasından Baromuzun haberdar olması üzerine, Baro Yönetim Kurulumuzun karar ve talimatı ile Baro Genel Sekreteri Av. Murat BEKTAŞ, Baromuz Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Özge Üstün, Baromuz Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Sevil Göksüzoğlu ve Baromuz Kadın Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Safiye Şule Karahasan ve Baromuz TBB Delegesi Av. Ahmet Köksal’dan oluşan ekibimize yetki, görev ve vekâlet verilmek suretiyle Giresun Barosu adına anılan davaya müdahil olmak ve kurumsal olarak temsil edilmek üzere harekete geçilmiştir. Her bir mağdur çocuk Baromuz üyesi meslektaşlarımız tarafından temsil edilmekle birlikte, konunun hassasiyeti nedeniyle davayı yakından takip etme konusunda titiz davranan Baromuz, kurumsal olarak da mağdur çocuklarımızın yanında yer almak ve her türlü hukuki desteği sunmak çaba ve gayreti içindedir. Bu hassasiyetimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir ve yapılacak yargılama sonucunda işlenen suçların, caydırıcı ve emsal olması adına, gerekli ve yeterli şekilde cezalandırılacağına olan inancımız tamdır. Somut olayın bir devlet kurumunda yaşanması da, Anayasa’nın 41/4 maddesinde devlete yüklenen yükümlülük ve sorumluluk dikkate alındığında, konunun önemini de, vahametini de artırmaktadır. Beklentimiz, bu konudaki denetimlerin sıklaştırılması, yetkin olmayan kişilerin bu tür kurumlarda görev almasının bir an önce önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınmasıdır. Yine ayrıca, fail dışında olayın gerçekleşmesinde ihmali bulunanlar hakkında da gerek idari, gerekse adli soruşturmaların titizlikle yürütülmesi ve gerekli cezaların verilmesi de adli ve idari kurumlardan beklentimizdir.  Öte yandan bu yaşanan vahim hadisede, çocukların kimlik bilgilerinin gizli tutulması, bu bilgiler ile yine mağdurlara ilişkin fotoğrafların basın-yayın organlarınca paylaşılmaması da ayrıca önemle üzerinde durulması gereken bir konudur. Bu anlamda her bir kişi ve kurum, bu bilinçle hareket ederek ikinci bir mağduriyetin yaşanmasının önüne geçmelidir. Zira aslolan ve öncelik, çocuğun üstün menfaatidir. Giresun Barosu olarak, kamu vicdanı adına bu konudaki gelişmeleri yakından takip ettiğimizi, Çocuk Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Özge Üstün’ün duruşmalara kabul edildiğini, 10.02.2017 gününe ertelenen duruşmayı takip edeceğimizi, çocukların daha iyi yaşam şartlarına, daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için üzerimize düşeni yapacağımızı duyururuz" dedi.  
Giresun Baro Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu,
 Giresun'un Alucra ilçesinde bir kuran kursunda meydana gelen cinsel istismar davasının takipçisi olduklarını söyledi.
Başkan Uzunalioğlu, "Giresun’un Alucra ilçesinde İlçe Müftülüğü’ne bağlı Alucra Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursu’nda ‘öğretici’ olan öğretmeni tarafından cinsel-fiziksel istismara maruz kaldığı iddia edilen yaşları 9 ila 13 arasında değişen öğrenci ve velilerinin şikâyetleri üzerine, Alucra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma neticesinde Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık H.İ.U. hakkında açılan kamu davasından Baromuzun haberdar olması üzerine, Baro Yönetim Kurulumuzun karar ve talimatı ile Baro Genel Sekreteri Av. Murat BEKTAŞ, Baromuz Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Özge Üstün, Baromuz Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Sevil Göksüzoğlu ve Baromuz Kadın Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Safiye Şule Karahasan ve Baromuz TBB Delegesi Av. Ahmet Köksal’dan oluşan ekibimize yetki, görev ve vekâlet verilmek suretiyle Giresun Barosu adına anılan davaya müdahil olmak ve kurumsal olarak temsil edilmek üzere harekete geçilmiştir. Her bir mağdur çocuk Baromuz üyesi meslektaşlarımız tarafından temsil edilmekle birlikte, konunun hassasiyeti nedeniyle davayı yakından takip etme konusunda titiz davranan Baromuz, kurumsal olarak da mağdur çocuklarımızın yanında yer almak ve her türlü hukuki desteği sunmak çaba ve gayreti içindedir. Bu hassasiyetimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir ve yapılacak yargılama sonucunda işlenen suçların, caydırıcı ve emsal olması adına, gerekli ve yeterli şekilde cezalandırılacağına olan inancımız tamdır. Somut olayın bir devlet kurumunda yaşanması da, Anayasa’nın 41/4 maddesinde devlete yüklenen yükümlülük ve sorumluluk dikkate alındığında, konunun önemini de, vahametini de artırmaktadır. Beklentimiz, bu konudaki denetimlerin sıklaştırılması, yetkin olmayan kişilerin bu tür kurumlarda görev almasının bir an önce önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınmasıdır. Yine ayrıca, fail dışında olayın gerçekleşmesinde ihmali bulunanlar hakkında da gerek idari, gerekse adli soruşturmaların titizlikle yürütülmesi ve gerekli cezaların verilmesi de adli ve idari kurumlardan beklentimizdir.
  Öte yandan bu yaşanan vahim hadisede, çocukların kimlik bilgilerinin gizli tutulması, bu bilgiler ile yine mağdurlara ilişkin fotoğrafların basın-yayın organlarınca paylaşılmaması da ayrıca önemle üzerinde durulması gereken bir konudur. Bu anlamda her bir kişi ve kurum, bu bilinçle hareket ederek ikinci bir mağduriyetin yaşanmasının önüne geçmelidir. Zira aslolan ve öncelik, çocuğun üstün menfaatidir. Giresun Barosu olarak, kamu vicdanı adına bu konudaki gelişmeleri yakından takip ettiğimizi, Çocuk Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Özge Üstün’ün duruşmalara kabul edildiğini, 10.02.2017 gününe ertelenen duruşmayı takip edeceğimizi, çocukların daha iyi yaşam şartlarına, daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için üzerimize düşeni yapacağımızı duyururuz" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.