‘Her pedal bir umut’, Bulancak’ta

GÜNDEM 17.07.2019 - 17:03, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3707+ kez okundu.
 

‘Her pedal bir umut’, Bulancak’ta

Adanalı gazeteci ve gönüllü olarak lösemi hastalığı için mücadele eden Kemal Yücel, bisikleti ile çıktığı Türkiye turu kapsamının da Bulancak’ta mola verdi.
Gazetemiz muhabiri Erhan Gündoğar ile Bulancak‘ta buluşan Kemal Yücel, yolcuğunu ve lösemi ve kanser konusundaki çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. İlyasım Dondurmada mola veren gazeteci ve gönüllü “dönör ol” kampanyası yürütücüsü Kemal Yücel, “Bugüne kadar önemli bir mesafe kat ettik. Lösemi ile mücadeleyi önemsemeli ve sadece bireyler değil, dernekler, gönüllü insanlar, bakanlık, dönür olacak aileler birlikte yapmalız. Türkiye turuna 12 Haziran’da çıktım. Bisikletim ile Adana’dan yola çıktım ve Eylül ayına kadar tamamlamayı umuyorum. Samsun’a geldiğimde bir trafik kazası geçirdim ve Adana’ya dönmüştüm. 15 Temmuz’da tekrar Samsun’a geldim ve bugün Giresun’a ulaştım. Ortak arkadaşımız Okan Sütçüoğlu’nun telefon trafiği ile Bulancak’ta buluştuk. Buradan Giresun, Trabzon üzerinden Erzincan ve Adana’ya devam edeceğim. Birkaç yıl önce oğlum kanser hastalığı sebebi ile vefat etti. O günden sonra lösemi ve diğer kanser türleri ile mücadele ediyorum. Bu hastalıklarda kan bağışı çok önemlidir. Çok sayıda çocuğa yardımcı olmak için elimizden geleni ben ve gönüllü arkadaşlarımız, dernekler yaptılar ve yapmaya da devam ediyoruz. Bu konu çok ciddi bir sağlık ve toplum meselesidir. Özellikle çocuklarda son yıllarda hızla artarak bir seyir izleyen lösemi ve kanser hastalığına karşı aileler bilinçli olmalı ve iletişim yolları ile haberleşerek lösemi ve kanserin durdurulmasını sağlamalıyız. Bu da herkesin görevidir. Bende bisikletim ile yola çıktım ve insanları kan bağışı ve dönür olmaya davet ediyorum. Ordu’da da çok sayıda insan ile görüştüm ve Bulancak’a geldim. Buradan yoluma devam edeceğim. Lösemi ile mücadele için Bulancaklılar’da inanıyorum ki, gerekli mücadeleyi verecektir “dedi ve Türkiye turu için yola devam etti.     
Adanalı gazeteci ve gönüllü olarak lösemi hastalığı için mücadele eden Kemal Yücel, bisikleti ile çıktığı Türkiye turu kapsamının da Bulancak’ta mola verdi.

Gazetemiz muhabiri Erhan Gündoğar ile Bulancak‘ta buluşan Kemal Yücel, yolcuğunu ve lösemi ve kanser konusundaki çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. İlyasım Dondurmada mola veren gazeteci ve gönüllü “dönör ol” kampanyası yürütücüsü Kemal Yücel, “Bugüne kadar önemli bir mesafe kat ettik. Lösemi ile mücadeleyi önemsemeli ve sadece bireyler değil, dernekler, gönüllü insanlar, bakanlık, dönür olacak aileler birlikte yapmalız. Türkiye turuna 12 Haziran’da çıktım. Bisikletim ile Adana’dan yola çıktım ve Eylül ayına kadar tamamlamayı umuyorum. Samsun’a geldiğimde bir trafik kazası geçirdim ve Adana’ya dönmüştüm. 15 Temmuz’da tekrar Samsun’a geldim ve bugün Giresun’a ulaştım. Ortak arkadaşımız Okan Sütçüoğlu’nun telefon trafiği ile Bulancak’ta buluştuk. Buradan Giresun, Trabzon üzerinden Erzincan ve Adana’ya devam edeceğim.

Birkaç yıl önce oğlum kanser hastalığı sebebi ile vefat etti. O günden sonra lösemi ve diğer kanser türleri ile mücadele ediyorum. Bu hastalıklarda kan bağışı çok önemlidir. Çok sayıda çocuğa yardımcı olmak için elimizden geleni ben ve gönüllü arkadaşlarımız, dernekler yaptılar ve yapmaya da devam ediyoruz. Bu konu çok ciddi bir sağlık ve toplum meselesidir. Özellikle çocuklarda son yıllarda hızla artarak bir seyir izleyen lösemi ve kanser hastalığına karşı aileler bilinçli olmalı ve iletişim yolları ile haberleşerek lösemi ve kanserin durdurulmasını sağlamalıyız. Bu da herkesin görevidir. Bende bisikletim ile yola çıktım ve insanları kan bağışı ve dönür olmaya davet ediyorum. Ordu’da da çok sayıda insan ile görüştüm ve Bulancak’a geldim. Buradan yoluma devam edeceğim. Lösemi ile mücadele için Bulancaklılar’da inanıyorum ki, gerekli mücadeleyi verecektir “dedi ve Türkiye turu için yola devam etti.     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.