Hayatını kurtaran mühendis ile buluştu

YAŞAM 14.08.2017 - 11:36, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3251+ kez okundu.
 

Hayatını kurtaran mühendis ile buluştu

Karagöl'de kaybolan ve çıkartıldığında öldü sanılıp üstü dahi örtülen Vedat Bektaş ile onu kalp masajıyla hayata döndüren mühendis Reyhan Kösedağ bir araya geldi.
Karagöl Yaylası'nda bir hafta önce göle giren ve boğulma tehlikesi geçirerek çıkartıldığında öldü diye üzeri örtülen 13 yaşındaki Vedat Bektaş'ı bölgede bulunan bir mühendisin suni teneffüsü kurtarmıştı. Bektaş ambulans ile kaldırıldığı Özel Giresun Ada Hastanesi'nde uygulanan 2 günlük hipotermi tedavisi sonucu uyutularak beyninde kalıcı hasar oluşması önlenmişti. Hastaneden hafta sonu taburcu olan Bektaş,  ile kendisine suni teneffüs yaparak yeniden hayata döndüren DSİ 226. Şube Müdürlüğü personeli Reyhan Kösedağ, geçtiğimiz gün buluştu. Bektaş ailesine geçmiş olsun dileğinde bulunan Reyhan Kösedağ, o anları anlattı. Kovanlık Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Vedat Bektaş’ı yarı baygın olarak sudan çıkarıldığını kaydeden Kösedağ, "Yaklaşık 10 dakika suyun içerisinde kalmış. Yuttuğu suyu boşaltmaya çalıştılar ancak Vedat Bektaş’ın nabzının atmadığını ve nefes almadığını fark edince müdahaleyi bıraktılar. Bu sırada kalp masajı yapmaya karar verdik ve kalp masajı ile suni teneffüs ile Bektaş'ı sağlığına kavuşturduk" dedi.
Karagöl'de kaybolan ve çıkartıldığında öldü sanılıp üstü dahi örtülen Vedat Bektaş ile onu kalp masajıyla hayata döndüren mühendis Reyhan Kösedağ bir araya geldi.

Karagöl Yaylası'nda bir hafta önce göle giren ve boğulma tehlikesi geçirerek çıkartıldığında öldü diye üzeri örtülen 13 yaşındaki Vedat Bektaş'ı bölgede bulunan bir mühendisin suni teneffüsü kurtarmıştı. Bektaş ambulans ile kaldırıldığı Özel Giresun Ada Hastanesi'nde uygulanan 2 günlük hipotermi tedavisi sonucu uyutularak beyninde kalıcı hasar oluşması önlenmişti. Hastaneden hafta sonu taburcu olan Bektaş, 

ile kendisine suni teneffüs yaparak yeniden hayata döndüren DSİ 226. Şube Müdürlüğü personeli Reyhan Kösedağ, geçtiğimiz gün buluştu. Bektaş ailesine geçmiş olsun dileğinde bulunan Reyhan Kösedağ, o anları anlattı. Kovanlık Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Vedat Bektaş’ı yarı baygın olarak sudan çıkarıldığını kaydeden Kösedağ, "Yaklaşık 10 dakika suyun içerisinde kalmış. Yuttuğu suyu boşaltmaya çalıştılar ancak Vedat Bektaş’ın nabzının atmadığını ve nefes almadığını fark edince müdahaleyi bıraktılar. Bu sırada kalp masajı yapmaya karar verdik ve kalp masajı ile suni teneffüs ile Bektaş'ı sağlığına kavuşturduk" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.