HARİKA BİR PROJE

GÜNDEM 08.02.2019 - 17:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2840+ kez okundu.
 

HARİKA BİR PROJE

Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-2 Kapsamında Bulancak Engelliler Derneği, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte hazırladığı ve “Bulancak Kitap, Robotik ve Kodlama Kahve Projesi”nin tanıtım açılışı 8 Şubat Cuma günü Engelliler derneği binasında yapıldı.
Projenin açılışını Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Recep Yakar, Gençlik ve Spor müdürü Hasan Bulut, İlçe Milli Eğitim müdürü Şenel Bulut birlikte yaptı. Açılış sonrası Bulancak Fen Lisesi ve Engeller derneği üyelerin birlikte yıl içinde proje için yaptıkları ürünleri inceleyen davetliler, öğrencilerden yapılan ürünler ile ilgili de bilgi aldılar.  Proje koordinatörü öğretmen Cem Mutlu Türkseven, projenin sunumu yaparak bilgi verdi.  Daha sonra Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Recep Yakar ve proje destek olan SANLAP(Sanayi Laboratuvarı Simülasyon Teknolojisi)  kurucusu Salih Kükrek, yaptıkları konuşmalarda, “Son yıllarda ülkemizdeki teknolojik gelişmelerin yanında, Dünya’nın her yerinde kullanılacak marka değeri olan teknolojik, iletişim, robotik gelişim alanlarında ürünlerin üretilmesinin çok önemli olduğunun altına çizdiler.” Aynı zamanda gençlerin de bu gelişmiş teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerini, bunun hem bu ülke için, hem de Dünya’daki diğer ülkeler için de yapmalarını beklediklerini ifade ettiler. Konuşmalardan sonra Kaymakam Hamdi Üncü, proje kapsamında Engelliler derneğinde yapılan kütüphanesi inceleyerek bilgi aldı.   Projenin açılışına Bulancak Belediye Başkan yardımcısı Bahtiyar Hüsem, Bulancak İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, İlçe Emniyet müdürü Turgay Kovancı, İl Aile Sosyal Hizmetler müdürü Mustafa Tosun, Bulancak Sosyal Hizmet Merkezi müdürü Selçuk Türkmen, HEM müdürü Efendi Altun, Halk Kütüphanesi müdürü Haydar Yavuz, İlçe Milli Eğitim müdür yardımcıları Kadir Tabik, Nurgül Tabik, İl Spor müdür yardımcısı Ömer Faruk Tatlı, Engelliler Dernek Başkanı Şenel Ergüner, okul müdürleri, öğrenciler, Engelliler Derneği üyeleri ve vatandaşlarda katıldı.
Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-2 Kapsamında Bulancak Engelliler Derneği, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte hazırladığı ve “Bulancak Kitap, Robotik ve Kodlama Kahve Projesi”nin tanıtım açılışı 8 Şubat Cuma günü Engelliler derneği binasında yapıldı.

Projenin açılışını Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Recep Yakar, Gençlik ve Spor müdürü Hasan Bulut, İlçe Milli Eğitim müdürü Şenel Bulut birlikte yaptı. Açılış sonrası Bulancak Fen Lisesi ve Engeller derneği üyelerin birlikte yıl içinde proje için yaptıkları ürünleri inceleyen davetliler, öğrencilerden yapılan ürünler ile ilgili de bilgi aldılar.  Proje koordinatörü öğretmen Cem Mutlu Türkseven, projenin sunumu yaparak bilgi verdi. 

Daha sonra Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Recep Yakar ve proje destek olan SANLAP(Sanayi Laboratuvarı Simülasyon Teknolojisi)  kurucusu Salih Kükrek, yaptıkları konuşmalarda, “Son yıllarda ülkemizdeki teknolojik gelişmelerin yanında, Dünya’nın her yerinde kullanılacak marka değeri olan teknolojik, iletişim, robotik gelişim alanlarında ürünlerin üretilmesinin çok önemli olduğunun altına çizdiler.” Aynı zamanda gençlerin de bu gelişmiş teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerini, bunun hem bu ülke için, hem de Dünya’daki diğer ülkeler için de yapmalarını beklediklerini ifade ettiler. Konuşmalardan sonra Kaymakam Hamdi Üncü, proje kapsamında Engelliler derneğinde yapılan kütüphanesi inceleyerek bilgi aldı.  

Projenin açılışına Bulancak Belediye Başkan yardımcısı Bahtiyar Hüsem, Bulancak İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, İlçe Emniyet müdürü Turgay Kovancı, İl Aile Sosyal Hizmetler müdürü Mustafa Tosun, Bulancak Sosyal Hizmet Merkezi müdürü Selçuk Türkmen, HEM müdürü Efendi Altun, Halk Kütüphanesi müdürü Haydar Yavuz, İlçe Milli Eğitim müdür yardımcıları Kadir Tabik, Nurgül Tabik, İl Spor müdür yardımcısı Ömer Faruk Tatlı, Engelliler Dernek Başkanı Şenel Ergüner, okul müdürleri, öğrenciler, Engelliler Derneği üyeleri ve vatandaşlarda katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.