Hac kuraları bugün çekilecek

GÜNDEM 08.01.2020 - 17:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3675+ kez okundu.
 

Hac kuraları bugün çekilecek

Hac farizasını yerine getirmek üzere Türkiye’den kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunan 2 milyonu aşkın hacı adayı ve yakınlarının heyecanla beklediği hac kuraları bugün çekilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda yarın saat 10:00’da çekilecek kura, bilgisayar ortamında, noter huzurunda kamuoyuna açık yapılacak. Kura sonucunda 83 bin 430 kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak. Hacca gitmek için daha önce başvurduğu halde gidemeyip kayıtları yenilenenler ile bu yıl ilk kez başvuru yapan hacı adaylarının katılacağı kura, vatandaşların ön kayıt yaptırdıkları yıllar dikkate alınarak hesaplanan katsayı ve oranları ile hac konaklama tercihleri esas alınarak çekilecek. Hacı adayları, kura sonuçlarını saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. Ayrıca hacı adaylarına kısa mesaj yoluyla kura sonucuna ilişkin bilgi iletilecek.  
Hac farizasını yerine getirmek üzere Türkiye’den kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunan 2 milyonu aşkın hacı adayı ve yakınlarının heyecanla beklediği hac kuraları bugün çekilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda yarın saat 10:00’da çekilecek kura, bilgisayar ortamında, noter huzurunda kamuoyuna açık yapılacak. Kura sonucunda 83 bin 430 kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak.

Hacca gitmek için daha önce başvurduğu halde gidemeyip kayıtları yenilenenler ile bu yıl ilk kez başvuru yapan hacı adaylarının katılacağı kura, vatandaşların ön kayıt yaptırdıkları yıllar dikkate alınarak hesaplanan katsayı ve oranları ile hac konaklama tercihleri esas alınarak çekilecek.

Hacı adayları, kura sonuçlarını saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. Ayrıca hacı adaylarına kısa mesaj yoluyla kura sonucuna ilişkin bilgi iletilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.