Haç Dağı Rekreasyon Projesi

GÜNDEM 14.11.2019 - 09:32, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3206+ kez okundu.
 

Haç Dağı Rekreasyon Projesi

Görele Kaymakamlığınca hayata geçirilmesi planlanan Haç Dağı Rekreasyon Projesi'nin animasyon çalışmaları tamamlandı.
İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yaptığı açıklamada, ilçenin doğal güzellikleri ile tarihi ve kültürel birikimini turizme kazandırma çabalarının devam ettiğini söyledi. Haç Dağı'nın Görele'nin enteresan doğal güzelliklerinden biri olduğunu belirten Ermiş, "Haç Dağı denize en yakın yükseltiye sahip bir yer. Bir anda kendinizi sıfırdan başlayarak 800 rakımda bulabiliyorsunuz ve etrafı panoramik olarak izleme imkanı da var." dedi. Ermiş, Haç Dağı'nda Evliya Tepesi adında bir tepe de yer aldığına işaret ederek, "Tarihi kalıntılar da orada mevcut diyebilirim. Bu güzelliği herkesin yaşaması için orayı projelendirmeyi düşündük. Oraya restoran ve kafe, kameriyelerden oluşan rekreasyon piknik alanı oluşturmayı düşünüyoruz. Haç Dağı'na doğru da doğal yapıyı bozmadan seyir terası alanı kurguluyoruz." diye konuştu.  
Görele Kaymakamlığınca hayata geçirilmesi planlanan Haç Dağı Rekreasyon Projesi'nin animasyon çalışmaları tamamlandı.

İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yaptığı açıklamada, ilçenin doğal güzellikleri ile tarihi ve kültürel birikimini turizme kazandırma çabalarının devam ettiğini söyledi.

Haç Dağı'nın Görele'nin enteresan doğal güzelliklerinden biri olduğunu belirten Ermiş, "Haç Dağı denize en yakın yükseltiye sahip bir yer. Bir anda kendinizi sıfırdan başlayarak 800 rakımda bulabiliyorsunuz ve etrafı panoramik olarak izleme imkanı da var." dedi.

Ermiş, Haç Dağı'nda Evliya Tepesi adında bir tepe de yer aldığına işaret ederek, "Tarihi kalıntılar da orada mevcut diyebilirim. Bu güzelliği herkesin yaşaması için orayı projelendirmeyi düşündük. Oraya restoran ve kafe, kameriyelerden oluşan rekreasyon piknik alanı oluşturmayı düşünüyoruz. Haç Dağı'na doğru da doğal yapıyı bozmadan seyir terası alanı kurguluyoruz." diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.