GRÜ, GİRESUN’UN DİJİTAL HAFIZASI OLACAK

GÜNDEM 07.01.2019 - 09:11, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3010+ kez okundu.
 

GRÜ, GİRESUN’UN DİJİTAL HAFIZASI OLACAK

Giresun Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Dijitalleştirme Ünitesi, Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve üniversite yönetiminin yaptığı incelemelerin ardından hizmete girdi.
Güre Yerleşkesindeki Merkez Kütüphanesinde kurulan ünitede incelemelerde bulunan Rektör Coşkun, burada bulunan A-1 Doküman Tarayıcı ile Giresun tarihine ait elde ettikleri tüm dökümanları dijital ortama aktararak geniş bir arşiv elde etmek istediklerini belirterek bu konuda yapılacak çalışmalardan herkesin faydalanabileceğini söyledi. Kurdukları bu ünite ile sadece Giresun değil, Karadeniz Bölgesi’ne ait belgelerin de taranarak Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait resmi evrak ve belgelerden oluşan zengin bir arşivin oluşum sürecini de yerel ölçekte başlatmış olduklarını söyleyen Rektör Coşkun, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile şahıslarda bulunan evrakların da taranarak bu arşive eklenebileceğini belirtti. Giresun’da yayın yapan tüm yerel dergi ve gazetelerin dijital ortama aktarılmasının buradan yürütüleceğini; böylece Giresun Üniversitesi bünyesinde yerel ama özgün nitelikler taşıyan bir arşivin oluşum sürecini de başlattıklarını belirten Rektör Coşkun, bu çalışmalar sayesinde Giresun Üniversitesinin Şehrin dijital hafızası olacağını söyledi.  
Giresun Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Dijitalleştirme Ünitesi, Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve üniversite yönetiminin yaptığı incelemelerin ardından hizmete girdi.

Güre Yerleşkesindeki Merkez Kütüphanesinde kurulan ünitede incelemelerde bulunan Rektör Coşkun, burada bulunan A-1 Doküman Tarayıcı ile Giresun tarihine ait elde ettikleri tüm dökümanları dijital ortama aktararak geniş bir arşiv elde etmek istediklerini belirterek bu konuda yapılacak çalışmalardan herkesin faydalanabileceğini söyledi.

Kurdukları bu ünite ile sadece Giresun değil, Karadeniz Bölgesi’ne ait belgelerin de taranarak Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait resmi evrak ve belgelerden oluşan zengin bir arşivin oluşum sürecini de yerel ölçekte başlatmış olduklarını söyleyen Rektör Coşkun, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile şahıslarda bulunan evrakların da taranarak bu arşive eklenebileceğini belirtti.

Giresun’da yayın yapan tüm yerel dergi ve gazetelerin dijital ortama aktarılmasının buradan yürütüleceğini; böylece Giresun Üniversitesi bünyesinde yerel ama özgün nitelikler taşıyan bir arşivin oluşum sürecini de başlattıklarını belirten Rektör Coşkun, bu çalışmalar sayesinde Giresun Üniversitesinin Şehrin dijital hafızası olacağını söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.