Giresunlu öğrenciler YGS provası yaptı

EĞİTİM 13.02.2017 - 17:18, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3658+ kez okundu.
 

Giresunlu öğrenciler YGS provası yaptı

Giresun merkezde yer alan lise öğrencileri, YGS öncesi kendilerini denemek ve sınav heyecanını atmak için Giresun Üniversitesi Güre Kampüsünde sınava tabi tutuldu.
Giresun Milli Eğitim ve Gelişim Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen sınavın organizasyonunu Mimar Sinan Anadolu Lisesi ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi üstlendi. Sınav, 12 Mart’ta gerçekleşecek YGS’de uygulanan prosedürler ne ise aynı şekilde gerçekleşti. Sınav giriş kartları günler öncesinden çıkarılan öğrenciler, sınava girerken üst aramasından geçirildi ve binaya su hariç hiçbir eşyanın sokulmasına izin verilmedi. Sınav giriş kartlarında yazan salonlarda sınava giren öğrenciler kalem,silgi, kalemtıraş ve peçete gibi sınava yardımcı malzemelerini de sıralarında hazır buldular. Yaklaşık bin öğrencinin girdiği sınava kimi öğrencilerin velileriyle birlikte geldiği görüldü.  Uygulamanın çok güzel olduğunu vurgulayan veliler şimdiden sınav heyecanını yaşadıklarını söylediler. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Mimar Sinan Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Sartı, "Geçen yıl sınavı okul olarak tek başımıza organize etmiştik. Bu yıl ise 15 Temmuz şehitler Anadolu Lisesi ile birlikte gerçekleştirdik. Sınav kitapçıklarını geçen yıl olduğu gibi Gelişim Üniversitesi sağladı. Öğrencilerimiz hiçbir bedel ödemeden YGS provası yapmış oldular. Giresun Üniversitesi de hiçbir bedel almadan bize kapılarını sonuna kadar açtı. Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca hiçbir karşılık beklemeden buraya kadar gelip bu tatil günlerinde gözetmenlik yapan öğretmen arkadaşlarımıza da ne kadar teşekkür etsek az" dedi.Gelişim Üniversitesi Karadeniz Bölge Sorumlusu Yılmaz Usta da, "Sınava katılan bütün öğrencilere 12 Mart’taki YGS’de başarılar diliyorum. Bu organizasyonu büyük bir özveriyle gerçekleştiren Mimar Sinan A.L. Müdürü Sayın Muhammet Sarı, 15 Temmuz Şehitler A.L. Müdürü Sayın Salih Uzun, Giresun Milli Eğitim Müdürü sayın Necati Akkurt ve Giresun Üniversitesi Rektörü sayın Cevdet Coşkun Beylere de teşekkür ediyorum" dedi.
Giresun merkezde yer alan lise öğrencileri, YGS öncesi kendilerini denemek ve sınav heyecanını atmak için Giresun Üniversitesi Güre Kampüsünde sınava tabi tutuldu.
Giresun Milli Eğitim ve Gelişim Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen sınavın organizasyonunu Mimar Sinan Anadolu Lisesi ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi üstlendi. Sınav, 12 Mart’ta gerçekleşecek YGS’de uygulanan prosedürler ne ise aynı şekilde gerçekleşti. Sınav giriş kartları günler öncesinden çıkarılan öğrenciler, sınava girerken üst aramasından geçirildi ve binaya su hariç hiçbir eşyanın sokulmasına izin verilmedi. Sınav giriş kartlarında yazan salonlarda sınava giren öğrenciler kalem,silgi, kalemtıraş ve peçete gibi sınava yardımcı malzemelerini de sıralarında hazır buldular.
 Yaklaşık bin öğrencinin girdiği sınava kimi öğrencilerin velileriyle birlikte geldiği görüldü.  Uygulamanın çok güzel olduğunu vurgulayan veliler şimdiden sınav heyecanını yaşadıklarını söylediler. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Mimar Sinan Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Sartı, "Geçen yıl sınavı okul olarak tek başımıza organize etmiştik. Bu yıl ise 15 Temmuz şehitler Anadolu Lisesi ile birlikte gerçekleştirdik. Sınav kitapçıklarını geçen yıl olduğu gibi Gelişim Üniversitesi sağladı. Öğrencilerimiz hiçbir bedel ödemeden YGS provası yapmış oldular. Giresun Üniversitesi de hiçbir bedel almadan bize kapılarını sonuna kadar açtı. Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca hiçbir karşılık beklemeden buraya kadar gelip bu tatil günlerinde gözetmenlik yapan öğretmen arkadaşlarımıza da ne kadar teşekkür etsek az" dedi.
Gelişim Üniversitesi Karadeniz Bölge Sorumlusu Yılmaz Usta da, "Sınava katılan bütün öğrencilere 12 Mart’taki YGS’de başarılar diliyorum. Bu organizasyonu büyük bir özveriyle gerçekleştiren Mimar Sinan A.L. Müdürü Sayın Muhammet Sarı, 15 Temmuz Şehitler A.L. Müdürü Sayın Salih Uzun, Giresun Milli Eğitim Müdürü sayın Necati Akkurt ve Giresun Üniversitesi Rektörü sayın Cevdet Coşkun Beylere de teşekkür ediyorum" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.