Giresun'da Mevlit Kandili Coşkusu

GÜNDEM 12.12.2016 - 16:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2511+ kez okundu.
 

Giresun'da Mevlit Kandili Coşkusu

Giresun Müftülüğünün düzenlemiş olduğu 'Mevlit Kandili Özel' programı Merkez Çınarlar camiinde gerçekleştirildi.
Programa Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Müftüsü Muhittin Oral, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali İhsan Ersoy ve çok sayıda cemaat katıldı.Mevlit Kandili Özel Programında Giresun Müftülüğü Din Görevlileri Ahmet Kudu, Ali Yümsel, Şükrü Köse ve İsmail Özün tarafından Kur’an-ı Kerim, Mevlidi Şerif, İlahiler ve Kasideler okundu.Programın devamında İl Müftüsü Muhittin Oral tarafından tesbihat duası, Esmaül Hüsna okundu ve akabinde dua yapıldı.Cemaate hitap eden İl Müftüsü Oral, İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleştirilen menfur terör saldırısıyla ilgili olarak, "Bu ve benzeri saldırılar, göğsü iman ve vatan sevgisi ile dolu, kalbi Peygamber aşkı ile atan milletimizi asla yıldırmayacak, aksine güçlendirecektir. Devletine ve milletine karşı hainlik edenler, gözünü bile kırpmadan yüzlerce masum cana kıyanlar, elbette bu dünyada kanun önünde hesap verecekleri gibi ahirette de ilahi mahkemede hesaba çekilecek ve hak ettikleri cezayı bulacaklardır.Bu menfur saldırıyı, halkımızı korkutmaya çalışarak birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya azmedenleri telin ediyorum. Aziz milletimizin mübarek Mevlid Kandilini tebrik ediyor, viladet-i nebinin yıldönümü olan bu gecenin vatanımızda, İslam âleminde ve bütün dünyada huzura, sulha, emniyet ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Cenab-ı Hak, bizleri Rahmet Peygamberinin yolunda yürüyen ve rahmeti şiar edinenlerden eylesin. Bu gece Mevlid Kandili dolayısıyla bütün şehitlerimize Allah’tan Rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.Yatsı namazının kılınmasının ardından protokol üyeleri vatandaşların kandillerini kutladı.Program Giresun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ikramlarla sona erdi.   
Giresun Müftülüğünün düzenlemiş olduğu 'Mevlit Kandili Özel' programı Merkez Çınarlar camiinde gerçekleştirildi.
Programa Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Müftüsü Muhittin Oral, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali İhsan Ersoy ve çok sayıda cemaat katıldı.
Mevlit Kandili Özel Programında Giresun Müftülüğü Din Görevlileri Ahmet Kudu, Ali Yümsel, Şükrü Köse ve İsmail Özün tarafından Kur’an-ı Kerim, Mevlidi Şerif, İlahiler ve Kasideler okundu.
Programın devamında İl Müftüsü Muhittin Oral tarafından tesbihat duası, Esmaül Hüsna okundu ve akabinde dua yapıldı.
Cemaate hitap eden İl Müftüsü Oral, İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleştirilen menfur terör saldırısıyla ilgili olarak, "Bu ve benzeri saldırılar, göğsü iman ve vatan sevgisi ile dolu, kalbi Peygamber aşkı ile atan milletimizi asla yıldırmayacak, aksine güçlendirecektir. Devletine ve milletine karşı hainlik edenler, gözünü bile kırpmadan yüzlerce masum cana kıyanlar, elbette bu dünyada kanun önünde hesap verecekleri gibi ahirette de ilahi mahkemede hesaba çekilecek ve hak ettikleri cezayı bulacaklardır.
Bu menfur saldırıyı, halkımızı korkutmaya çalışarak birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya azmedenleri telin ediyorum. Aziz milletimizin mübarek Mevlid Kandilini tebrik ediyor, viladet-i nebinin yıldönümü olan bu gecenin vatanımızda, İslam âleminde ve bütün dünyada huzura, sulha, emniyet ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Cenab-ı Hak, bizleri Rahmet Peygamberinin yolunda yürüyen ve rahmeti şiar edinenlerden eylesin. Bu gece Mevlid Kandili dolayısıyla bütün şehitlerimize Allah’tan Rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.
Yatsı namazının kılınmasının ardından protokol üyeleri vatandaşların kandillerini kutladı.Program Giresun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ikramlarla sona erdi.

  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.