Giresun Üniversitesi, Hocalı Katliamı'nı konuştu

EĞİTİM 27.02.2017 - 18:13, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2672+ kez okundu.
 

Giresun Üniversitesi, Hocalı Katliamı'nı konuştu

Giresun Üniversitesi'nde (GRÜ) düzenlenen Hocalı Soykırımı Konferansı'nda konuşan Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun "Bugün insanlığa düşen görev,...
...yakın tarihimizde meydana gelen katliamı görmek, empati kurmak bu ve benzeri katliamların önüne geçmektir" dedi.  Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrasya Araştırmaları Anabilim Dalı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Hocalı Soykırımı' başlıklı uluslararası sempozyum başladı. Düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, dün Azerbaycan’da yaşanan soykırımın, bugün de başka bir Müslüman coğrafyasında devam ettiğine dikkat çekti. Rektör Coşkun yaptığı konuşmada “Bundan çeyrek asır önce, 1992 yılının 25 Şubat’ı 26’ya bağlayan gecesinde, Azarbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabası'nda yaşayan soydaşlarımız Ermeni istilacılar ve çeteler tarafından vahşice katledildi. 'Dünyanın gözü önünde vahşete izin verilmez' diye, karakışın soğuğunda günlerce umutla bekleyen Hocalı Türklerinin imdadına ne yazık ki kimse gelmedi" diye konuştu. 
Giresun Üniversitesi'nde (GRÜ) düzenlenen Hocalı Soykırımı Konferansı'nda konuşan Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun "Bugün insanlığa düşen görev,...
...yakın tarihimizde meydana gelen katliamı görmek, empati kurmak bu ve benzeri katliamların önüne geçmektir" dedi. 
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrasya Araştırmaları Anabilim Dalı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Hocalı Soykırımı' başlıklı uluslararası sempozyum başladı.
Düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, dün Azerbaycan’da yaşanan soykırımın, bugün de başka bir Müslüman coğrafyasında devam ettiğine dikkat çekti.
Rektör Coşkun yaptığı konuşmada “Bundan çeyrek asır önce, 1992 yılının 25 Şubat’ı 26’ya bağlayan gecesinde, Azarbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabası'nda yaşayan soydaşlarımız Ermeni istilacılar ve çeteler tarafından vahşice katledildi. 'Dünyanın gözü önünde vahşete izin verilmez' diye, karakışın soğuğunda günlerce umutla bekleyen Hocalı Türklerinin imdadına ne yazık ki kimse gelmedi" diye konuştu. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.