Giresun Üniversitesi’nde uzaktan öğretim başladı

GÜNDEM 06.04.2020 - 17:46, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2780+ kez okundu.
 

Giresun Üniversitesi’nde uzaktan öğretim başladı

Koronavirüs mücadelesi kapsamında YÖK tarafından örgün eğitimin sona erdirilmesi üzerine, tüm üniversitelerde olduğu gibi, Giresun Üniversitesi’nde de uzaktan öğretim sistemine geçildi.
Giresun Üniversitesi Senatosu’nun aldığı karara göre yapılandırılan ‘uzaktan öğretim müfredatı’na göre 06 Nisan 2020 Pazartesi günü başlayan dersler, 12 Haziran 2020 Cuma günü sona erecek. Teorik dersler ile daha önceden yüz yüze işlenen tüm dersler, alınan karara göre, (http://eders.giresun.edu.tr) portalı üzerinden verilecek. İşyerlerinde, atölye ve laboratuvarlarda işlenen dersler ise, 15 Haziran 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Temmuz 2020 Cuma günü sona erecek. Nisan ayında yapılması gereken ara sınavlar, ödevlendirme şeklinde uzaktan öğretim sistemiyle yapılacak. Öğrencilerin final sınavlarının tarihleri ise (18 Temmuz-29 Temmuz 2020) olarak belirlendi. Olağanüstü bir gelişme olmadığı takdirde, bu sınavlar yüz yüze yapılacak. Öğrencilerin bütünleme sınavları ise, 8-16 Ağustos 2020 tarihleri arasında, final sınavlarından bir hafta sonra gerçekleştirilecek. Üniversite yetkililerinden alınan bilgiye göre, 06 Nisan 2020 tarihinde başlayan uzaktan öğretim sistemine herhangi bir sorun yaşanmadan başlandı. Öğrenciler canlı bir şekilde, kendilerine verilen haftalık ders programına göre derslerini eş zamanlı işliyorlar. Uzaktan öğretim portalına işlenen derslerin videoları, ders notları ve her türlü doküman öğrencilerin yararlanmaları için aktarılıyor. Bu arada, uzaktan öğretim sistemine bir destek de YÖK’ten geldi. YÖK, uzaktan öğretim altyapısı güçlü olan, daha önceden açık öğretim sistemini uygulayan, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi gibi üniversitelerin ders kitapları veri tabanını tüm öğrencilerin kullanımına açtı. Üniversite öğrencileri, bölümlerine uygun ders kitapları ve notlarını, (http://yokdersleri.yok.gov.tr) portalından ücretsiz indirip kullanabiliyorlar.  
Koronavirüs mücadelesi kapsamında YÖK tarafından örgün eğitimin sona erdirilmesi üzerine, tüm üniversitelerde olduğu gibi, Giresun Üniversitesi’nde de uzaktan öğretim sistemine geçildi.

Giresun Üniversitesi Senatosu’nun aldığı karara göre yapılandırılan ‘uzaktan öğretim müfredatı’na göre 06 Nisan 2020 Pazartesi günü başlayan dersler, 12 Haziran 2020 Cuma günü sona erecek.

Teorik dersler ile daha önceden yüz yüze işlenen tüm dersler, alınan karara göre, (http://eders.giresun.edu.tr) portalı üzerinden verilecek.

İşyerlerinde, atölye ve laboratuvarlarda işlenen dersler ise, 15 Haziran 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Temmuz 2020 Cuma günü sona erecek.

Nisan ayında yapılması gereken ara sınavlar, ödevlendirme şeklinde uzaktan öğretim sistemiyle yapılacak. Öğrencilerin final sınavlarının tarihleri ise (18 Temmuz-29 Temmuz 2020) olarak belirlendi. Olağanüstü bir gelişme olmadığı takdirde, bu sınavlar yüz yüze yapılacak. Öğrencilerin bütünleme sınavları ise, 8-16 Ağustos 2020 tarihleri arasında, final sınavlarından bir hafta sonra gerçekleştirilecek. Üniversite yetkililerinden alınan bilgiye göre, 06 Nisan 2020 tarihinde başlayan uzaktan öğretim sistemine herhangi bir sorun yaşanmadan başlandı. Öğrenciler canlı bir şekilde, kendilerine verilen haftalık ders programına göre derslerini eş zamanlı işliyorlar. Uzaktan öğretim portalına işlenen derslerin videoları, ders notları ve her türlü doküman öğrencilerin yararlanmaları için aktarılıyor. Bu arada, uzaktan öğretim sistemine bir destek de YÖK’ten geldi. YÖK, uzaktan öğretim altyapısı güçlü olan, daha önceden açık öğretim sistemini uygulayan, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi gibi üniversitelerin ders kitapları veri tabanını tüm öğrencilerin kullanımına açtı. Üniversite öğrencileri, bölümlerine uygun ders kitapları ve notlarını, (http://yokdersleri.yok.gov.tr) portalından ücretsiz indirip kullanabiliyorlar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.