Giresun turizminden kim rahatsız oluyor?

TURİZM 02.08.2018 - 18:19, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 25018+ kez okundu.
 

Giresun turizminden kim rahatsız oluyor?

Türkiye Kahveciler Federasyon Genel Başkanvekili ve Giresun Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, Giresun’da başta turizm olmak üzere birçok konuda siyasetçi ve bürokratların yetersiz kaldığını belirterek,
bundan sonra sorunları rapor halinde direk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini kaydetti. Ayhan yaptığı açıklamada, doğa harikası Mavigöl’ün turizm sezonunun ortasında ziyarete kapatılması, yat rallicilerin Giresun limanına sokulmaması ve önümüzdeki günlerde Giresun’a gelecek olan Piri Reis Üniversitesi eğitim gemisinin Giresun limanına girmesine izin verilmemesine tepki gösterdi. Son yıllarda, Ada, Kuzalan Tabiat Parkı ve Mavigöl ile turizmde bir ivme kazan Giresun’daki bu hareketlilikten bazı ellerin rahatsız olduğunu ifade eden Ayhan, sezon ortasında Mavigöl’ün zamansız bir şekilde tadilat bahanesiyle ziyaret kapatılmasına, yatların ve Piri Reis gemisinin Giresun limanına sokulmamasına bir anlam veremedikleri belirtti. Yat rallicilerin Giresun limanına sokulmayarak, Tirebolu limanında konakladığını hatırlatılan Ayhan, “kaybeden Giresun ekonomisi, Giresun esnafı ve turizmi olmuştur” dedi. Şu anda Ordu iskelesine demir atan ve önümüzdeki günlerde Giresun’a gelecek olan ve içerisinde bin öğrenci bulunan Piri Reis Üniversitesi eğitim gemisinin Giresun limanına demir atmak istediği ancak liman işletmesi tarafında izin verilmediğini kamuoyuyla paylaşan Ayhan, Piri Reis’in mutlak süratle limana demir atması gerektiğini söyledi. Gerekli izin verilmemesi takdirde Piri Reis’in Giresun açıklarına demir atacağını ve gemi personelini ve öğrencilerin Giresun’a ayak basmadan gideceğini vurgulayan Ayhan, yıllardır atıl durumda buluna ve son zamanlarda elden ele el değiştiren Giresun liman işletmesinin bu tavrına esnaf ve sanatkarlar olarak bir anlam veremediklerini ifade etti. Bu vahim durumlar karşısında siyasilerin ve bürokratların yetersiz kaldığını aktaran Ayhan, bundan sonra sorunları rapor halinde direk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini sözlerine ekledi.  
Türkiye Kahveciler Federasyon Genel Başkanvekili ve Giresun Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, Giresun’da başta turizm olmak üzere birçok konuda siyasetçi ve bürokratların yetersiz kaldığını belirterek,

bundan sonra sorunları rapor halinde direk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini kaydetti.

Ayhan yaptığı açıklamada, doğa harikası Mavigöl’ün turizm sezonunun ortasında ziyarete kapatılması, yat rallicilerin Giresun limanına sokulmaması ve önümüzdeki günlerde Giresun’a gelecek olan Piri Reis Üniversitesi eğitim gemisinin Giresun limanına girmesine izin verilmemesine tepki gösterdi.

Son yıllarda, Ada, Kuzalan Tabiat Parkı ve Mavigöl ile turizmde bir ivme kazan Giresun’daki bu hareketlilikten bazı ellerin rahatsız olduğunu ifade eden Ayhan, sezon ortasında Mavigöl’ün zamansız bir şekilde tadilat bahanesiyle ziyaret kapatılmasına, yatların ve Piri Reis gemisinin Giresun limanına sokulmamasına bir anlam veremedikleri belirtti.

Yat rallicilerin Giresun limanına sokulmayarak, Tirebolu limanında konakladığını hatırlatılan Ayhan, “kaybeden Giresun ekonomisi, Giresun esnafı ve turizmi olmuştur” dedi.

Şu anda Ordu iskelesine demir atan ve önümüzdeki günlerde Giresun’a gelecek olan ve içerisinde bin öğrenci bulunan Piri Reis Üniversitesi eğitim gemisinin Giresun limanına demir atmak istediği ancak liman işletmesi tarafında izin verilmediğini kamuoyuyla paylaşan Ayhan, Piri Reis’in mutlak süratle limana demir atması gerektiğini söyledi.

Gerekli izin verilmemesi takdirde Piri Reis’in Giresun açıklarına demir atacağını ve gemi personelini ve öğrencilerin Giresun’a ayak basmadan gideceğini vurgulayan Ayhan, yıllardır atıl durumda buluna ve son zamanlarda elden ele el değiştiren Giresun liman işletmesinin bu tavrına esnaf ve sanatkarlar olarak bir anlam veremediklerini ifade etti.

Bu vahim durumlar karşısında siyasilerin ve bürokratların yetersiz kaldığını aktaran Ayhan, bundan sonra sorunları rapor halinde direk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.