‘GİRESUN KALESİ’NİN TAMAMI IŞIL IŞIL OLACAK’

GÜNDEM 06.04.2020 - 17:48, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2652+ kez okundu.
 

‘GİRESUN KALESİ’NİN TAMAMI IŞIL IŞIL OLACAK’

Şehrin tarihi ve turistik yerlerini daha fazla ön plana çıkarmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Giresun Belediyesi ‘Kale Aydınlatma’ projesini hayata geçiriyor.
Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun şehrin turizmine katkı sağlayacak proje için talimat vermesinin ardından, projenin ihalesi yapılarak yüklenici firma kalede çalışmalara başladı. Hazırlanan proje ile tarihi surların dokusuna uygun olarak aydınlatma çalışması yapılacak. Özel olarak hazırlanan çalışmayla birlikte aydınlatılacak olan kaledeki iç ve dış surlar Giresun’un tacı gibi görünecek. Kale içi aydınlatması ile birlikte de Giresun Kalesi’nin tamamı ışıl ışıl olacak. Giresun’un terası konumunda olan ve ziyaretçilere eşsiz bir Giresun manzarası sunan kalenin ışıklandırması aynı zamanda kalenin güvenliğine son derece katkı sağlayacak. Yerli ve yabancı turistlerin rahat ve güvenli bir şekilde gezmelerini sağlamak amacıyla da güvenlik kameraları takılacak ve 24 saat kayıtta olacak. Ayrıca, kalenin Doğu ve Batı yakasına sahilden görünecek şekilde ışıklı  'Giresun' tabelaları yerleştirilecek. Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, kalenin tarihi ve turistik açıdan Giresun için önemli bir cazibe merkezi olduğunu belirterek, “Giresun Kalesi’nin siluetini bozmadan ve dokusuna zarar vermeden projemizi uygulayacağız. Kale’nin aydınlatmasını sadece etrafın güvenliği olarak düşünmedik. Bunu bir fırsata dönüştürerek Kale’nin görünürlüğünü artıracak ve kalemize hak ettiği değeri kazandıracak anlayışta bir proje hazırladık” dedi. ‘KENDİNE HAS GÖRÜNÜMÜ KAYBEDİLMEYECEK’ Diğer yandan, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Kale’de geniş çaplı yenilik çalışması gerçekleştirdi. Yıllardır ot ve diken topluluğu olup, daha önce herhangi bir çalışma yapılmayan alanlar temizlenip gezi sahasına kazandırıldı ve kale surları ön plana çıkartıldı.  Gerekli yerlere istinat duvarı yapıldı, bordür taşları boyandı. Kalenin Giresun Lisesi yönündeki bölümüne güvenlik amaçlı olarak taş ve kayaların tehlike arz etmemesi için çelik ağ kuruldu. Tüm bu çalışmalar ağaçlara zarar verilmeden itinalı bir şekilde yapılırken, Kale daha güzel ve daha cazibeli bir görüntüye kavuştu. Dekoratif ve doğaya uygun yön tabelaları asılırken, tabelaların en ince detayına kadar ziyaretçileri yönlendirmesine dikkat edildi. Yetkililer, Kale’nin doğal ve tarihi özelliği dikkate alınarak kendine has görünümü kaybedilmeden çalışmanın yapıldığını söylediler. Giresun Kalesi, ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin gezip dinlenebilecekleri alanlardan bir tanesi olması nedeniyle tur şirketlerinin de tercih ettiği bir mekân olarak biliniyor.
Şehrin tarihi ve turistik yerlerini daha fazla ön plana çıkarmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Giresun Belediyesi ‘Kale Aydınlatma’ projesini hayata geçiriyor.

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun şehrin turizmine katkı sağlayacak proje için talimat vermesinin ardından, projenin ihalesi yapılarak yüklenici firma kalede çalışmalara başladı. Hazırlanan proje ile tarihi surların dokusuna uygun olarak aydınlatma çalışması yapılacak. Özel olarak hazırlanan çalışmayla birlikte aydınlatılacak olan kaledeki iç ve dış surlar Giresun’un tacı gibi görünecek. Kale içi aydınlatması ile birlikte de Giresun Kalesi’nin tamamı ışıl ışıl olacak.

Giresun’un terası konumunda olan ve ziyaretçilere eşsiz bir Giresun manzarası sunan kalenin ışıklandırması aynı zamanda kalenin güvenliğine son derece katkı sağlayacak. Yerli ve yabancı turistlerin rahat ve güvenli bir şekilde gezmelerini sağlamak amacıyla da güvenlik kameraları takılacak ve 24 saat kayıtta olacak. Ayrıca, kalenin Doğu ve Batı yakasına sahilden görünecek şekilde ışıklı  'Giresun' tabelaları yerleştirilecek.

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, kalenin tarihi ve turistik açıdan Giresun için önemli bir cazibe merkezi olduğunu belirterek, “Giresun Kalesi’nin siluetini bozmadan ve dokusuna zarar vermeden projemizi uygulayacağız. Kale’nin aydınlatmasını sadece etrafın güvenliği olarak düşünmedik. Bunu bir fırsata dönüştürerek Kale’nin görünürlüğünü artıracak ve kalemize hak ettiği değeri kazandıracak anlayışta bir proje hazırladık” dedi.

‘KENDİNE HAS GÖRÜNÜMÜ KAYBEDİLMEYECEK’

Diğer yandan, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Kale’de geniş çaplı yenilik çalışması gerçekleştirdi.

Yıllardır ot ve diken topluluğu olup, daha önce herhangi bir çalışma yapılmayan alanlar temizlenip gezi sahasına kazandırıldı ve kale surları ön plana çıkartıldı.  Gerekli yerlere istinat duvarı yapıldı, bordür taşları boyandı. Kalenin Giresun Lisesi yönündeki bölümüne güvenlik amaçlı olarak taş ve kayaların tehlike arz etmemesi için çelik ağ kuruldu. Tüm bu çalışmalar ağaçlara zarar verilmeden itinalı bir şekilde yapılırken, Kale daha güzel ve daha cazibeli bir görüntüye kavuştu.

Dekoratif ve doğaya uygun yön tabelaları asılırken, tabelaların en ince detayına kadar ziyaretçileri yönlendirmesine dikkat edildi.

Yetkililer, Kale’nin doğal ve tarihi özelliği dikkate alınarak kendine has görünümü kaybedilmeden çalışmanın yapıldığını söylediler.

Giresun Kalesi, ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin gezip dinlenebilecekleri alanlardan bir tanesi olması nedeniyle tur şirketlerinin de tercih ettiği bir mekân olarak biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.