GİRESUN’DA YOĞUN BAKIMLAR YÜZDE 75.34 DOLU

GÜNDEM 17.09.2020 - 17:36, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3628+ kez okundu.
 

GİRESUN’DA YOĞUN BAKIMLAR YÜZDE 75.34 DOLU

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yoğun bakım yatak doluluk oranlarını paylaştı.
Bakan Koca'nın paylaştığı verilerde, en yüksek doluluk oranı yüzde 77,32 ile Bartın olurken, sırasıyla Batman'da yüzde 76,4, Sakarya'da yüzde 76,33, Ordu'da yüzde 75,98, Samsun'da yüzde 75,74, Giresun'da ise yüzde 75,34 olarak görüldü. Salgının herkes tarafından aynı şekilde önemsenmediğine dikkat çeken Bakan Koca, “Bana bir şey olmaz’ anlayışı ortadan kalkmış değil. Kişi kendisini düşünmese bile başkasını düşünmeye vicdanen, ahlaken mecburdur. Tedbir bir sağlık kuralı ve bir ahlak kuralıdır. Her taşıyıcı, her hasta ve sonuç olarak her vaka, vefatlarda olduğu gibi toplum olarak gücümüzden moralimizden, yaşama heyecanımızdan bir şey eksiltiyor. Salgının toplumu zayıf düşürmesine izin vermeyelim” dedi. Sağlık Bakanı Koca, salgının başından bu yana ‘pozitif’ tanı konulan her hastanın gerekli sağlık hizmetini muntazam şekilde aldığını ve almaya da devam ettiğini belirterek, “Pozitif tanı konulmuş her kişinin temaslı taraması yapılmıştır. Yapılmaya devam etmektedir. Virüsün iz sürücüleri olan filyasyon ekiplerimizin sayısı 6 binden 11 bin 238’e çıkmıştır” şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yoğun bakım yatak doluluk oranlarını paylaştı.

Bakan Koca'nın paylaştığı verilerde, en yüksek doluluk oranı yüzde 77,32 ile Bartın olurken, sırasıyla Batman'da yüzde 76,4, Sakarya'da yüzde 76,33, Ordu'da yüzde 75,98, Samsun'da yüzde 75,74, Giresun'da ise yüzde 75,34 olarak görüldü.

Salgının herkes tarafından aynı şekilde önemsenmediğine dikkat çeken Bakan Koca, “Bana bir şey olmaz’ anlayışı ortadan kalkmış değil. Kişi kendisini düşünmese bile başkasını düşünmeye vicdanen, ahlaken mecburdur. Tedbir bir sağlık kuralı ve bir ahlak kuralıdır. Her taşıyıcı, her hasta ve sonuç olarak her vaka, vefatlarda olduğu gibi toplum olarak gücümüzden moralimizden, yaşama heyecanımızdan bir şey eksiltiyor. Salgının toplumu zayıf düşürmesine izin vermeyelim” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, salgının başından bu yana ‘pozitif’ tanı konulan her hastanın gerekli sağlık hizmetini muntazam şekilde aldığını ve almaya da devam ettiğini belirterek, “Pozitif tanı konulmuş her kişinin temaslı taraması yapılmıştır. Yapılmaya devam etmektedir. Virüsün iz sürücüleri olan filyasyon ekiplerimizin sayısı 6 binden 11 bin 238’e çıkmıştır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.