Giresun'da yaz Kur’an Kursu öğrencileri yarıştı

EĞİTİM 08.08.2017 - 06:18, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2965+ kez okundu.
 

Giresun'da yaz Kur’an Kursu öğrencileri yarıştı

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaz Kur’ an Kursları talimatı gereği 12 Haziran 2017 tarihinde başlayan Yaz Kur’ an Kurslarına bu yıl katılımın Giresun'da üst seviyelere ulaştığı öğrenildi.
Giresun il Müftülüğü; 302 kursun katıldığı yaz kuran kurslarında Eğitim ve Öğretimin kalitesini artırma ve öğrencileri sıkmadan dini noktada (K. Kerim, Dini bilgiler, Dinde sosyal hayat) öğretim seviyesini artırma, çocuklarımızın gelecek hayatlarında başarılı olabilmeleri, kendilerine olan güvenlerinin daha üst seviyede olması, ailesine vatanına milletine hayırlı birer evlat olabilmeleri için azami gayret gösterdi. İl Müftüsü Muhittin Oral başkanlığında İl Müftü Yardımcıları ve Giresun Müftülüğü personeli İmam-Hatipler, Kur’ an Kursu Öğreticileri, Din Gönüllüleri el elevererek çocukların daha güzel Dini ve Milli Eğitim alabilmeleri için her sene olduğu gibi 2017 yılı yaz Kur’an Kursu döneminde de üstün gayret gösterdiği, 2015-2016 yılı verilerini geride bırakarak yaklaşık 6000 öğrenciye yaz döneminde Kur’an eğitimi verdiği belirtildi. 12 Haziran2017 yılında başlayan ve 18 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanacak olan Yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında sosyal etkinlik çerçevesinde yarışma programı yapıldı. Programa Giresun Valisi Harun SARIFAKIOĞULLARI, Giresun İl Müftüsü Muhittin ORAL, Müftü yardımcısı Murat MUTLU, İl Müftülük kısım şefi Ömer YILMAZ tüm yaz kursu öğrencileri, aileleri ve vatandaşlar katıldı. 41 Yaz Kur’an Kursunun katıldığıprogramda; ezbere Kur’an okuma yarışması, Dini bilgiler yarışması, Naat okuma yarışması, Futbol turnuvası yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere elde ettikleri başarılarından dolayı Giresun İl Müftülüğü tarafından Çanakkale gezisi tertip edilmesi planlanıyor. 
Diyanet İşleri Başkanlığı Yaz Kur’ an Kursları talimatı gereği 12 Haziran 2017 tarihinde başlayan Yaz Kur’ an Kurslarına bu yıl katılımın Giresun'da üst seviyelere ulaştığı öğrenildi.

Giresun il Müftülüğü; 302 kursun katıldığı yaz kuran kurslarında Eğitim ve Öğretimin kalitesini artırma ve öğrencileri sıkmadan dini noktada (K. Kerim, Dini bilgiler, Dinde sosyal hayat) öğretim seviyesini artırma, çocuklarımızın gelecek hayatlarında başarılı olabilmeleri, kendilerine olan güvenlerinin daha üst seviyede olması, ailesine vatanına milletine hayırlı birer evlat olabilmeleri için azami gayret gösterdi. İl Müftüsü Muhittin Oral başkanlığında İl Müftü Yardımcıları ve Giresun Müftülüğü personeli İmam-Hatipler, Kur’ an Kursu Öğreticileri, Din Gönüllüleri el elevererek çocukların daha güzel Dini ve Milli Eğitim alabilmeleri için her sene olduğu gibi 2017 yılı yaz Kur’an Kursu döneminde de üstün gayret gösterdiği, 2015-2016 yılı verilerini geride bırakarak yaklaşık 6000 öğrenciye yaz döneminde Kur’an eğitimi verdiği belirtildi. 12 Haziran2017 yılında başlayan ve 18 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanacak olan Yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında sosyal etkinlik çerçevesinde yarışma programı yapıldı.

Programa Giresun Valisi Harun SARIFAKIOĞULLARI, Giresun İl Müftüsü Muhittin ORAL, Müftü yardımcısı Murat MUTLU, İl Müftülük kısım şefi Ömer YILMAZ tüm yaz kursu öğrencileri, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

41 Yaz Kur’an Kursunun katıldığıprogramda; ezbere Kur’an okuma yarışması, Dini bilgiler yarışması, Naat okuma yarışması, Futbol turnuvası yapıldı.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere elde ettikleri başarılarından dolayı Giresun İl Müftülüğü tarafından Çanakkale gezisi tertip edilmesi planlanıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.