Giresun'da Topal Osman Ağa anıldı

GÜNDEM 02.04.2019 - 18:12, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3226+ kez okundu.
 

Giresun'da Topal Osman Ağa anıldı

Atatürk'ün Muhafız Alay Komutanı Topal Osman Ağa, ölümünün 96. yıl dönümünde anıldı.
Topal Osman Ağa'nın ölüm yıl dönümü dolayısıyla ilk anma töreni, Haydar Aliyev Parkındaki Osman Ağa ve Giresun Uşakları Anıtı önünde yapıldı. Törende, anıta çelenkler sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Topal Osman Ağa için ikinci anma töreni ise Osman Ağa'nın mezarının bulunduğu Giresun Kalesi'nde gerçekleştirildi. Buradaki törende Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Anma törenine, AK Parti Giresun Milletvekilleri Av. Kadir Aydın ve Av. Sabri Öztürk, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, kesin olmayan sonuçlara göre Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Topal Osman Ağa'nın yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  
Atatürk'ün Muhafız Alay Komutanı Topal Osman Ağa, ölümünün 96. yıl dönümünde anıldı.

Topal Osman Ağa'nın ölüm yıl dönümü dolayısıyla ilk anma töreni, Haydar Aliyev Parkındaki Osman Ağa ve Giresun Uşakları Anıtı önünde yapıldı. Törende, anıta çelenkler sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Topal Osman Ağa için ikinci anma töreni ise Osman Ağa'nın mezarının bulunduğu Giresun Kalesi'nde gerçekleştirildi.

Buradaki törende Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Anma törenine, AK Parti Giresun Milletvekilleri Av. Kadir Aydın ve Av. Sabri Öztürk, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, kesin olmayan sonuçlara göre Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Topal Osman Ağa'nın yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.