Giresun'da Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisi

GÜNDEM 19.07.2019 - 17:23, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3332+ kez okundu.
 

Giresun'da Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisi

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada ‘Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca "toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi,
Tarımsal gelişmeler ile tarım, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini alması" amacıyla düzenlenen "Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması” ’nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar 17.07.2019 Çarşamba günü saat 14:00’ da  Giresun Can Akengin Sanat Galerisinde sergilenmeye başlandı. Denizbank sponsorluğunda 6 farklı kategoride düzenlenen, 669 fotoğraf severin 2 bin 933 eserinin değerlendirildiği ve 20 eserin dereceye girdiği 10. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren 20 fotoğrafın yer aldığı sergide yarışmacılardan birinci 5 bin lira ile ödüllendirildi. 2. ve 3. Yarışmacılar,  10. yıl özel ödülü, TMO 80. Yıl Özel Ödülü, Tema Ödülü, Denizbank çalışanları ödülü ‘ne layık görülenlere ödül töreninde plaket takdimi ve hediyeleri verildi.   Açılışını Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Adnan Temur’un yaptığı fotoğraf sergisine, kurum/ kuruluşların amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Tarımsal duyarlılığın arttırılması ve tarımın öneminin kavranması amacıyla düzenlenen serginin hayırlı olmasını dileyen TEMUR sergi açılışı sırasında yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığımızca geleneksel hale getirilen ‘Tarım ve İnsan’ konulu ulusal fotoğraf yarışması 2009 yılından beri her yıl 81 ilde sergilenmektedir. 2018 yılında düzenlenen 10. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın amacı, tarımın ve toprağın önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini almasını sağlamaktır. 10. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının konusu; tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyet, tematik kategorinin konusu ise ‘Buzağı Yılı’ olarak belirlenmiştir”  dedi.  
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada ‘Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca "toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi,

Tarımsal gelişmeler ile tarım, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini alması" amacıyla düzenlenen "Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması” ’nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar 17.07.2019 Çarşamba günü saat 14:00’ da  Giresun Can Akengin Sanat Galerisinde sergilenmeye başlandı.

Denizbank sponsorluğunda 6 farklı kategoride düzenlenen, 669 fotoğraf severin 2 bin 933 eserinin değerlendirildiği ve 20 eserin dereceye girdiği 10. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren 20 fotoğrafın yer aldığı sergide yarışmacılardan birinci 5 bin lira ile ödüllendirildi. 2. ve 3. Yarışmacılar,  10. yıl özel ödülü, TMO 80. Yıl Özel Ödülü, Tema Ödülü, Denizbank çalışanları ödülü ‘ne layık görülenlere ödül töreninde plaket takdimi ve hediyeleri verildi.  

Açılışını Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Adnan Temur’un yaptığı fotoğraf sergisine, kurum/ kuruluşların amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Tarımsal duyarlılığın arttırılması ve tarımın öneminin kavranması amacıyla düzenlenen serginin hayırlı olmasını dileyen TEMUR sergi açılışı sırasında yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığımızca geleneksel hale getirilen ‘Tarım ve İnsan’ konulu ulusal fotoğraf yarışması 2009 yılından beri her yıl 81 ilde sergilenmektedir. 2018 yılında düzenlenen 10. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın amacı, tarımın ve toprağın önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini almasını sağlamaktır. 10. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının konusu; tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyet, tematik kategorinin konusu ise ‘Buzağı Yılı’ olarak belirlenmiştir”  dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.