Giresun’da camiler doldu taştı

GÜNDEM 03.04.2019 - 17:23, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3740+ kez okundu.
 

Giresun’da camiler doldu taştı

Giresun’da düzenlenen Miraç Kandili programlarına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. ‘Allah’a yükseliş ve arınma’ olarak kabul edilen Miraç Kandili içerisinde birçok müjdeyi barındırıyor.
Giresun camilerinde Miraç Kandili dualarla idrak edildi. İl Müftüsü Muhittin Oral, Hacı Miktat Camii’nde ve İl Müftülüğünce Çınarlar Camii’nde düzenlenen Miraç Kandili programlarına katıldı. İl Müftüsü Oral Miraç gecesinin önemini anlattığı vaazlarında önemli tavsiyelerde bulundu. Namazın kişiyi kötülüklerden alıkoyması gerektiğini ifade eden Müftü Oral şu ifadelere yer verdi, "Bu gece namaz kılmayanların namaza başlama, namaz kılanların ise ibadetlerini gözden geçirebilmesi için bir fırsattır.   Miraç yolculuğundan dönüşte Sevgili Peygamberimizin ümmetine getirdiği emanetlerden biri de şirk günahını işlemeksizin ölenlerin Allah’ın affına nail olacağıdır. Değerli kardeşlerim Allah’ın sevgisini gölgeleyecek engeller gönülden çıkarılmalıdır.   Sevgili Peygamberimizin (sas) Miraç’tan hediye olarak getirdiği Bakara suresinin son ayetlerinde Rabbimiz bizlere sorumluluklarımızı hatırlatıyor. Bu ayetler manaları idrak edilerek her akşam okunmalıdır." Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin okunduğu, salavatların getirildiği, mevlidden bölümler ve ilahilerin yer aldığı programlar yapılan dualarla tamamlandı.
Giresun’da düzenlenen Miraç Kandili programlarına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. ‘Allah’a yükseliş ve arınma’ olarak kabul edilen Miraç Kandili içerisinde birçok müjdeyi barındırıyor.

Giresun camilerinde Miraç Kandili dualarla idrak edildi. İl Müftüsü Muhittin Oral, Hacı Miktat Camii’nde ve İl Müftülüğünce Çınarlar Camii’nde düzenlenen Miraç Kandili programlarına katıldı.

İl Müftüsü Oral Miraç gecesinin önemini anlattığı vaazlarında önemli tavsiyelerde bulundu.

Namazın kişiyi kötülüklerden alıkoyması gerektiğini ifade eden Müftü Oral şu ifadelere yer verdi, "Bu gece namaz kılmayanların namaza başlama, namaz kılanların ise ibadetlerini gözden geçirebilmesi için bir fırsattır.   Miraç yolculuğundan dönüşte Sevgili Peygamberimizin ümmetine getirdiği emanetlerden biri de şirk günahını işlemeksizin ölenlerin Allah’ın affına nail olacağıdır. Değerli kardeşlerim Allah’ın sevgisini gölgeleyecek engeller gönülden çıkarılmalıdır.   Sevgili Peygamberimizin (sas) Miraç’tan hediye olarak getirdiği Bakara suresinin son ayetlerinde Rabbimiz bizlere sorumluluklarımızı hatırlatıyor. Bu ayetler manaları idrak edilerek her akşam okunmalıdır."

Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin okunduğu, salavatların getirildiği, mevlidden bölümler ve ilahilerin yer aldığı programlar yapılan dualarla tamamlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.