Giresun'da bir ilk gerçekleşti

SAĞLIK 14.08.2017 - 11:18, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 6419+ kez okundu.
 

Giresun'da bir ilk gerçekleşti

Giresun Üniversitesi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen bir operasyonla, kalp ritmi bozuk olan hastalar cerrahi müdahaleye gerek kalmadan elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon işlemi uygulanarak tedavi edildi.
Operasyon için Hacettepe Üniversitesinden Giresun’a gelen Prof. Dr. Kudret Aytemir ve Doç. Dr. Hikmet Yorgun ile Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü doktorları Doç. Dr. Ahmet Karagöz, Yrd. Doç. Dr. Devrim Kurt ve Uzm. Dr. Erhan Teker’in yer aldığı ekip tarafından çarpıntı şikayeti ile hastaneye yatan dört hastaya, aritmi hastalarına kasık damarından girilerek cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi imkanı sağlayan elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon işlemi uygulandı. Giresun’da ilk olma özelliğini taşıyan ve koroner anjiografi laboratuvarında gerçekleştirilen işlem sonrası hastalar aynı gün taburcu edildi. Türkiye’de sayılı merkezde tedavisi yapılan, ilimizde de oldukça sık gözlemlenen ve hastaların tedavi için başka illere gitmek zorunda kaldığı ritim bozuklu rahatsızlığı, gerçekleştirilen bu operasyonla Giresun’da da tedavi edilebilir hale geldi.
Giresun Üniversitesi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen bir operasyonla, kalp ritmi bozuk olan hastalar cerrahi müdahaleye gerek kalmadan elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon işlemi uygulanarak tedavi edildi.

Operasyon için Hacettepe Üniversitesinden Giresun’a gelen Prof. Dr. Kudret Aytemir ve Doç. Dr. Hikmet Yorgun ile Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü doktorları Doç. Dr. Ahmet Karagöz, Yrd. Doç. Dr. Devrim Kurt ve Uzm. Dr. Erhan Teker’in yer aldığı ekip tarafından çarpıntı şikayeti ile hastaneye yatan dört hastaya, aritmi hastalarına kasık damarından girilerek cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi imkanı sağlayan elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon işlemi uygulandı.

Giresun’da ilk olma özelliğini taşıyan ve koroner anjiografi laboratuvarında gerçekleştirilen işlem sonrası hastalar aynı gün taburcu edildi. Türkiye’de sayılı merkezde tedavisi yapılan, ilimizde de oldukça sık gözlemlenen ve hastaların tedavi için başka illere gitmek zorunda kaldığı ritim bozuklu rahatsızlığı, gerçekleştirilen bu operasyonla Giresun’da da tedavi edilebilir hale geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.