Giresun'a yatırımlarımız devam edecek

SİYASET 14.02.2020 - 17:26, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2505+ kez okundu.
 

Giresun'a yatırımlarımız devam edecek

AK Parti Giresun Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk,‘2020 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı’nın Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmasına istinaden Giresun’daki kamu yatırımlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.
Giresun'daki yatırım harcamalarına bütçeden daha fazla kaynak ayrılması için çaba ve çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Öztürk,’‘2020 Yılı Yatırım Programı’nın, 2020-2022 Orta Vadeli Program ile 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda öngörülen hedefler doğrultusunda hazırlandığı görülmektedir. Program kapsamında, Giresun’a yapılacak başlıca kamu yatırımlarına bakıldığında en büyük payın ulaştırma ve altyapıya ayrıldığını söyleyebiliriz. 2020 yılı yatırım programına göre; Giresun Ayrımı-Dereli-Şebinkarahisar-Suşehri Ayrımı Devlet Yolu (Eğribel, Pınarlar ve muhtelif tüneller ile bağlantı yolları dâhil) için 27 Milyon 197 Bin TL, Giresun Atıksu Tesisi için 22 Milyon 859 Bin TL, ilimiz Aksu Mahallesinde yapımı son aşamaya gelen Eğitim ve Araştırma Hastanesi için 6 Milyon 928 Bin 150 TL, Espiye Adabük Balıkçı Barınağı için 4 Milyon 397 Bin TL, Giresun Üniversitesi kampüs altyapısı, açık ve kapalı spor tesisleri, derslik ve merkezi birimlerin yapımı, bakım ve onarımı için 27 Milyon 860 Bin TL ödenek ayrılmıştır. Bunlara ek olarak ilimiz genelinde Ticaret Bakanlığı hizmet binasının tamamlanması, kültür merkezi yapımı, tarım ve sulama alanında Alucra sulaması, imalat ve gıda alanında makine teçhizat onarımı/makine-teçhizat temini,  hayvancılık altyapısının geliştirilmesi kapsamında tarımsal altyapı desteği için gerekli ödenek ayrılmıştır’’dedi.   Ulaştırma, eğitim, sağlık ve bunların dışında birçok özel yatırım projesinin Giresun'da artarak devam ettiğini belirten Öztürk, '' Bu yatırımlar Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, hemşehrilerimizin ve partimizin desteğiyle yapılıyor. İnşallah bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde ilimizi daha yukarılara taşıyacağız. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum”
AK Parti Giresun Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk,‘2020 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı’nın Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmasına istinaden Giresun’daki kamu yatırımlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Giresun'daki yatırım harcamalarına bütçeden daha fazla kaynak ayrılması için çaba ve çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Öztürk,’‘2020 Yılı Yatırım Programı’nın, 2020-2022 Orta Vadeli Program ile 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda öngörülen hedefler doğrultusunda hazırlandığı görülmektedir. Program kapsamında, Giresun’a yapılacak başlıca kamu yatırımlarına bakıldığında en büyük payın ulaştırma ve altyapıya ayrıldığını söyleyebiliriz. 2020 yılı yatırım programına göre; Giresun Ayrımı-Dereli-Şebinkarahisar-Suşehri Ayrımı Devlet Yolu (Eğribel, Pınarlar ve muhtelif tüneller ile bağlantı yolları dâhil) için 27 Milyon 197 Bin TL, Giresun Atıksu Tesisi için 22 Milyon 859 Bin TL, ilimiz Aksu Mahallesinde yapımı son aşamaya gelen Eğitim ve Araştırma Hastanesi için 6 Milyon 928 Bin 150 TL, Espiye Adabük Balıkçı Barınağı için 4 Milyon 397 Bin TL, Giresun Üniversitesi kampüs altyapısı, açık ve kapalı spor tesisleri, derslik ve merkezi birimlerin yapımı, bakım ve onarımı için 27 Milyon 860 Bin TL ödenek ayrılmıştır. Bunlara ek olarak ilimiz genelinde Ticaret Bakanlığı hizmet binasının tamamlanması, kültür merkezi yapımı, tarım ve sulama alanında Alucra sulaması, imalat ve gıda alanında makine teçhizat onarımı/makine-teçhizat temini,  hayvancılık altyapısının geliştirilmesi kapsamında tarımsal altyapı desteği için gerekli ödenek ayrılmıştır’’dedi.

 

Ulaştırma, eğitim, sağlık ve bunların dışında birçok özel yatırım projesinin Giresun'da artarak devam ettiğini belirten Öztürk, '' Bu yatırımlar Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, hemşehrilerimizin ve partimizin desteğiyle yapılıyor. İnşallah bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde ilimizi daha yukarılara taşıyacağız. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.