Giresun’a gelen yolculara sağlık taraması yapılıyor

GÜNDEM 27.03.2020 - 17:48, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3620+ kez okundu.
 

Giresun’a gelen yolculara sağlık taraması yapılıyor

Çin’in Wuhan Eyaleti’nde Aralık ayının sonlarında ortaya çıkan ve kısa sürede Dünyayı etkisi altına alan, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da pandemi olarak ilan edilen (COVID -19) Korona virüsle mücadele kapsamında İlimizde hayata geçirilen önlemler arttırıldı.
Alınan önlemler kapsamında, Giresun Merkez Erikliman Uygulama Kontrol Noktasında; İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü ile koordinasyon halinde, özellikle hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı illerden ( İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir vb.) Giresun'a yolcu taşıyan tüm otobüsler durdurularak araçlarda bulunan yolcu ve personeller, görevli sağlık personeli tarafından ateş ölçerlerle sağlık taramasından geçiriliyor. Yine, yol kontrol noktasında otobüs dışındaki ticari ve özel araçlar da trafik yoğunluğuna göre durdurularak, araçlarda bulunan yolcular sağlık kontrollerinden geçirilmekte ayrıca aynı güzergah üzerinden Ordu-Giresun Hava Limanından HAVAŞ ile ilimize gelen yolcuların da sağlık taraması kontrol noktalarında yapılmaktadır. İl dışından gelen yolculara kontrol noktalarında, 14 gün boyunca kesinlikle ikametgahlarından dışarı çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldıktan sonra kimlik bilgileri alınarak adresleri gidecekleri yerdeki Kaymakamlıklar ile köy ve mahalle muhtarlarına bildirilmektedir. İlçelerde de aynı şekilde kontroller, İlçe Kaymakamlarının takip ve denetiminde oluşturulan kontrol noktalarında yapılmakta olup, belediye ve köylerdeki cami hoparlörleri ile jandarma ve polis devriye araçlarından yapılan anonslarla, başka illerden gelen vatandaşlarımıza yönelik, 14 gün boyunca dışarı çıkmamaları ve başka kişilerle temas etmemeleri konusunda uyarılar yapılıyor. Başka illerden ilimize gelen vatandaşların takip ve kontrolleri, kolluk kuvvetlerimiz, sağlık görevlilerimiz ve muhtarlarımız tarafından yapılmak suretiyle, Koronavirüs (COVID-19) salgınının şehir dışından gelen vatandaşlarımız vasıtasıyla ilimizde yaşayan vatandaşlarımıza sirayet etmemesi için gerekli olan tedbirler alınmaktadır. Vatandaşlarımızın da bu hususlarda hassas davranarak yapılan uyarılara riayet etmeleri ve toplum sağlığını tehlikeye düşürecek davranış sergileyenleri de yetkili mercilere bildirmeleri, salgının yayılmasını önleme noktasında önem arz etmektedir.     
Çin’in Wuhan Eyaleti’nde Aralık ayının sonlarında ortaya çıkan ve kısa sürede Dünyayı etkisi altına alan, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da pandemi olarak ilan edilen (COVID -19) Korona virüsle mücadele kapsamında İlimizde hayata geçirilen önlemler arttırıldı.

Alınan önlemler kapsamında, Giresun Merkez Erikliman Uygulama Kontrol Noktasında; İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü ile koordinasyon halinde, özellikle hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı illerden ( İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir vb.) Giresun'a yolcu taşıyan tüm otobüsler durdurularak araçlarda bulunan yolcu ve personeller, görevli sağlık personeli tarafından ateş ölçerlerle sağlık taramasından geçiriliyor.

Yine, yol kontrol noktasında otobüs dışındaki ticari ve özel araçlar da trafik yoğunluğuna göre durdurularak, araçlarda bulunan yolcular sağlık kontrollerinden geçirilmekte ayrıca aynı güzergah üzerinden Ordu-Giresun Hava Limanından HAVAŞ ile ilimize gelen yolcuların da sağlık taraması kontrol noktalarında yapılmaktadır.

İl dışından gelen yolculara kontrol noktalarında, 14 gün boyunca kesinlikle ikametgahlarından dışarı çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldıktan sonra kimlik bilgileri alınarak adresleri gidecekleri yerdeki Kaymakamlıklar ile köy ve mahalle muhtarlarına bildirilmektedir.

İlçelerde de aynı şekilde kontroller, İlçe Kaymakamlarının takip ve denetiminde oluşturulan kontrol noktalarında yapılmakta olup, belediye ve köylerdeki cami hoparlörleri ile jandarma ve polis devriye araçlarından yapılan anonslarla, başka illerden gelen vatandaşlarımıza yönelik, 14 gün boyunca dışarı çıkmamaları ve başka kişilerle temas etmemeleri konusunda uyarılar yapılıyor.

Başka illerden ilimize gelen vatandaşların takip ve kontrolleri, kolluk kuvvetlerimiz, sağlık görevlilerimiz ve muhtarlarımız tarafından yapılmak suretiyle, Koronavirüs (COVID-19) salgınının şehir dışından gelen vatandaşlarımız vasıtasıyla ilimizde yaşayan vatandaşlarımıza sirayet etmemesi için gerekli olan tedbirler alınmaktadır.

Vatandaşlarımızın da bu hususlarda hassas davranarak yapılan uyarılara riayet etmeleri ve toplum sağlığını tehlikeye düşürecek davranış sergileyenleri de yetkili mercilere bildirmeleri, salgının yayılmasını önleme noktasında önem arz etmektedir.   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.