GİRESUN 18 TESİS KAZANDI

GÜNDEM 21.09.2017 - 12:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3373+ kez okundu.
 

GİRESUN 18 TESİS KAZANDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 120 milyon lira tutarındaki 23 adet yatırım müjdesi ile Giresun’a geldi.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Giresun programı kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 16 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 1 adet tesisin temelini atmak için Giresun'a geldi. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Giresun Valiliği önünde düzenlenen toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Alucra Aktepe, Çamoluk Akyapı, Çamoluk Gücer barajları ile Bulancak Karagöl ve Alucra Tepeköy göletlerinin toplu açılış törenini gerçekleştirdiler. Giresun’da 10 aileye gelir getirici tür, 9 aileye de Orköy sertifikası veren Prof. Dr. Eroğlu, ıhlamur, karayemiş, yabani hurma, yabani kiraz, kızılcık ve fıstık çamı türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Tesislerle 3,64 Milyon Metreküp Su Depolanacak Bakan Eroğlu, temeli atılan tesislerle 3,64 milyon metreküp su depolanacağı, temeli atılan barajların ve göletlerin sulamaları tamamlandığında ise 6 bin 330 dekar zirai arazinin suyla buluşacağı, 3 ilçe, 8 mahalle, 9 köy ve 770 dekar arazinin de taşkınlardan korunacağını kaydetti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 120 milyon lira tutarındaki 23 adet yatırım müjdesi ile Giresun’a geldi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Giresun programı kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 16 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 1 adet tesisin temelini atmak için Giresun'a geldi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Giresun Valiliği önünde düzenlenen toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Alucra Aktepe, Çamoluk Akyapı, Çamoluk Gücer barajları ile Bulancak Karagöl ve Alucra Tepeköy göletlerinin toplu açılış törenini gerçekleştirdiler.

Giresun’da 10 aileye gelir getirici tür, 9 aileye de Orköy sertifikası veren Prof. Dr. Eroğlu, ıhlamur, karayemiş, yabani hurma, yabani kiraz, kızılcık ve fıstık çamı türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

Tesislerle 3,64 Milyon Metreküp Su Depolanacak

Bakan Eroğlu, temeli atılan tesislerle 3,64 milyon metreküp su depolanacağı, temeli atılan barajların ve göletlerin sulamaları tamamlandığında ise 6 bin 330 dekar zirai arazinin suyla buluşacağı, 3 ilçe, 8 mahalle, 9 köy ve 770 dekar arazinin de taşkınlardan korunacağını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.